tag:blogger.com,1999:blog-4214658339945555452.post8697381098124611781..comments2023-08-29T09:55:10.658+02:00Comments on Nya äventyr: Onsdagsrecept: Imamen svimmade - Imam bayildiMariannehttp://www.blogger.com/profile/10644541964044709376noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-4214658339945555452.post-23021796669225680342009-07-06T15:51:05.382+02:002009-07-06T15:51:05.382+02:00Ninni: Det var så lite så! Hoppas det smakar bra!
...Ninni: Det var så lite så! Hoppas det smakar bra!<br /><br />Kram!Mariannehttps://www.blogger.com/profile/10644541964044709376noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4214658339945555452.post-83468795805981771032009-07-05T22:00:19.653+02:002009-07-05T22:00:19.653+02:00Mmmm vad gott det låter, det här ska jag testa. Gi...Mmmm vad gott det låter, det här ska jag testa. Gillar också auberginer. Dessutom ett roligt namn som gör att man kommer ihåg maträtten. Tack snälla du för tipset!<br />Må så gott!<br />Kram NinniNinnihttps://www.blogger.com/profile/15409711424691202685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4214658339945555452.post-10044662582088335292008-06-27T21:24:00.000+02:002008-06-27T21:24:00.000+02:00Ingabritt: Jag älskar också aubergine. Har du någr...Ingabritt: Jag älskar också aubergine. Har du några bra grekiska varianter?Mariannehttps://www.blogger.com/profile/10644541964044709376noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4214658339945555452.post-79679847021650164112008-06-27T20:14:00.000+02:002008-06-27T20:14:00.000+02:00Mums filibabba, älskar alla rätter med auberginer....Mums filibabba, älskar alla rätter med auberginer. Visst gör man nåt liknande här i Grekland, men jag ska pröva din variant också. Och roligt namn!Grekland nuhttps://www.blogger.com/profile/05514235360701912318noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4214658339945555452.post-19012809805813127782008-06-25T20:46:00.000+02:002008-06-25T20:46:00.000+02:00Trollpackan: Det här kan du ha till en saftig stek...Trollpackan: Det här kan du ha till en saftig stek. Jag älskar också kött, men det måste ju vara något grönt till.<BR/>Kram!Mariannehttps://www.blogger.com/profile/10644541964044709376noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4214658339945555452.post-49189356472652200632008-06-25T20:35:00.000+02:002008-06-25T20:35:00.000+02:00Ser smaskigt ut! Gott med vegetariskt ibland, även...Ser smaskigt ut! Gott med vegetariskt ibland, även om jag älskar kött så kan det kännas lite "tungt" emellanåt.<BR/>kram!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4214658339945555452.post-82252492807824566532008-06-25T20:16:00.000+02:002008-06-25T20:16:00.000+02:00Saltis: Nu var vi nog här samtidigt! Jag kan tänka...Saltis: Nu var vi nog här samtidigt! Jag kan tänka mig att det inte är vid spisen ni tillbringar mesta tiden just nu! Tur att det finns så mycket god mat att hämta där i NYC, det klarar man sig länge på. Kinamat är godast i US, till exempel. Man kan få hemkört här också, men jag vet inte om jag riktigt vågar lite på det. Farao sägs ju ha en riktig ruskig hämnd som jag inte vill känna av : )<BR/><BR/>Kram till Ellas mamma!Mariannehttps://www.blogger.com/profile/10644541964044709376noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4214658339945555452.post-91840425115900386522008-06-25T20:11:00.000+02:002008-06-25T20:11:00.000+02:00Petra: När man är hemma i Sverige har vädret inte ...Petra: När man är hemma i Sverige har vädret inte något att säga till om med maten! Man måste passa på att äta allt det där som bara finns där och som bara kan lagas av vissa personer. Så det var ju bra att du fick dina oxrulader! Själv vill jag ha fläskkotlett när jag kommer hem. Lite ont om fläskkött i de här länderna ... Och nyponsoppa. Och såna där trista små runda platta bröd, har glömt vad de heter. Det är enbart suget som bestämmer : )<BR/><BR/>Anne: Ja, det var toppen av Petra att komma på det här temat. Hoppas många hänger på.<BR/><BR/>Det här är nog en rätt som finns runt hela Medelhavet, i alla fall östra delen, men jag skriver det ur ett turkiskt perspektiv eftersom det är det landet jag kan bäst. Det brukar vara små variationer mellan länderna hur man tillagar de olika rätterna. Jag gjorde till exempel en aubergineröra häromdagen som man gör genom att koka dem i Egypten, i Turkiet gör man det genom att rosta äggplantorna över öppen eld eller i ugnen. Resultatet blir ungefär detsamma. Så är det med mycket.<BR/><BR/>Peter: Haha, nä, det var bara de dumma rö'beterna! Fast de var goda i dag, tärnade dem och stekte dem med ris och resten av en pepparstek.<BR/><BR/>Visste inte det där med tonfisken förrän i morse när din syster talade om det för mig. Men jag vill nog ändå ha den genomstekt ...<BR/><BR/>Pöss!Mariannehttps://www.blogger.com/profile/10644541964044709376noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4214658339945555452.post-41804024928522436492008-06-25T20:07:00.000+02:002008-06-25T20:07:00.000+02:00Wow!Det låter supergott!!En perfekt rätt på sommar...Wow!<BR/>Det låter supergott!!<BR/>En perfekt rätt på sommaren när det är varmt och man vill ha något "lättare".<BR/>Jag ska prova det någongång. Fast just nu står matlagning inte så högt på på priolistan. Mycket hämtmat blir det.... ;-)<BR/>Kram!Saltistjejenhttps://www.blogger.com/profile/01442558537705396813noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4214658339945555452.post-8588243084405784892008-06-25T19:59:00.000+02:002008-06-25T19:59:00.000+02:00...eh..tog det också tre timmar innan det blev kla......eh..tog det också tre timmar innan det blev klart...? :)<BR/><BR/>Gissar att tonfisken i tisdags inte skulle bli klar - den ska stekas som biff, dvs rare, medium eller well done. Fast det visste du sannolikt?<BR/><BR/>*köss*Peterhttps://www.blogger.com/profile/07330706487721132491noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4214658339945555452.post-83728276182809778862008-06-25T18:28:00.000+02:002008-06-25T18:28:00.000+02:00Låter jättegott, oj vad man blir inspirerad. Petra...Låter jättegott, oj vad man blir inspirerad. Petra H's tema är verkligen superbra.<BR/>En rätt som finns i grekiska matköket också, eller hur? Jag tror jag ätit den här eller liknande auberginerätt flera gånger i Grekland.Annehttps://www.blogger.com/profile/05305084219847320371noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4214658339945555452.post-35538416012126190282008-06-25T18:13:00.000+02:002008-06-25T18:13:00.000+02:00Åh, vad gott det låter, och extra roligt med namne...Åh, vad gott det låter, och extra roligt med namnet!! Ska absolut testa receptet, passar ju bra till min vegetarian till bror :D och verkar perfekt till grillat.<BR/>Vi ska äta oxrullader ikväll (min stora favoriträtt när jag är hemma) även om som min mamma sa - det är för fint väder för den maträtten, det sånt man ska äta när det regnar och ruskar.. (men nu är de upptagna ur frysen så det är bäst att äta dem!)Petchie75https://www.blogger.com/profile/03751664100920187233noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4214658339945555452.post-81410722534079725242008-06-25T17:23:00.000+02:002008-06-25T17:23:00.000+02:00Desirée: Ja, det är riktigt gott och jag blev suge...Desirée: Ja, det är riktigt gott och jag blev sugen. Men inte i dag, inte för min del. Ska försöka göra något åt de där rödbetorna ...<BR/><BR/>Ha en bra dag du också!Mariannehttps://www.blogger.com/profile/10644541964044709376noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4214658339945555452.post-62941360842184589312008-06-25T16:14:00.000+02:002008-06-25T16:14:00.000+02:00Lät supergott och riktigt sommarfräsht. Tack för r...Lät supergott och riktigt sommarfräsht. Tack för receptet. Jag tycker mycket om just aubergine så jag kommer nog gilla denna rätt. Kul namn och historier bakom namnet. Ha en skön onsdag.Desireehttps://www.blogger.com/profile/09597312913386722575noreply@blogger.com