torsdag 1 september 2011

Golvtajm

Nu kommer det snart att märkas lite skillnad här hemma, för den här helgen ska vi lägga golv! Visserligen hade det varit bättre om all målning var klar innan dess, men eftersom vi nu får hjälp just den här helgen, får vi i stället täcka golven när vi tapetserar och målar det allra sista. Våra vänner kommer inte förrän vid niotiden i kväll, så eventuellt har vi hunnit måla klart fönstren till i morgon, i så fall är det bara tapeter kvar att sätta upp i vardagsrummet sedan. Och de tapeterna har vi inte ens valt än, alltså. För det är svårt att välja vita tapeter : D

Så här ser det ut i vardagsrummet just nu. Ovanför fönstret sitter vår nya luft-värme-pump som sonen hjälpte oss sätta upp i helgen som gick. TACK Emil för värmen! Egentligen hade vi tänkt ha den ovanför ytterdörren, men det var för smalt utrymme där, så det fick bli i vardagsrummet i stället. Dörrkarmarna ska bytas, det blir när vi köper nya dörrar. Däremot ska fönstren målas klart och sedan tapeter, som sagt. Golv blir i helgen.

Här ligger också paketen med vårt fynd från Ikeas fyndhörna. Vad sägs om påbyggnadshyllor till bokhyllan Stockholm för bara 25:- styck! De kostar annars 2.000:- styck. Om de är trasiga så de inte går att använda (någon orsak till det billiga priset måste det ju vara) så får de väl bli ved.

Här ligger vårt nya golv! Jag försökte bära in ett paket i taget, dvs jag bar in ett paket med plank, men upptäckte då att det är FÖR tungt. Vi måste vara två och lyfta varsin ände. Det blir ekplank, trägolv, inte laminat.

Stina undrar som vanligt vad vi håller på med. Hon tycker att vi ska sluta stöka ner och sätta ut lite sköna soffor och kuddar i stället.


9 kommentarer:

Pettas sa...

Ni är skitduktiga! Det tar på att renovera men när man väl är i gång så är det roligt att se resultat. Att Stina inte är helt nöjd kan man förstå, men snart ...

Karinkram!

Desiree sa...

Kul med nytt golv! Här går det undan vill jag säga. Jag tycker ni är himla duktiga som hinner och fixar så mycket. Jag tror det blir väldigt bra med värmepumpen där ni har den nu. Mina föräldrar har en i sitt vardagsrum och den syns knappt om man inte kollar efter den och det gör stor skillnad i både värme och på elräkningen så den kommer ni gilla. Ser fram emot nya bilder på golvet när det är lagt. Jättespännande.
KRam!

Bloggblad sa...

Härligt att ni börjar se ljuset i renoveringstunneln! Jag avundas er inte, hade en himla massa stök förra året med både kök, fönster och ett rum som fick nya väggar i st f altandörr och innedörr.

Lotta sa...

Golv kan göra all skillnad i världen. Så fint det kommer att bli!

Ha en trevlig helg och glöm inte att pausa i golvfixet också ;)

Millan sa...

Ah vad spannande och kul med nytt golv. Vilken skillnad det kommer att bli nar det ar lagt! Men du hur gar det for er med koket? Jag kan inte komma ihag att jag last vad det blev for nagot i slutandan? Ni har inte satt in det annu va? Kram

anna of sweden sa...

Lycka till! Ser fram emot före- och efterbilderna!

Trevlig helg!

anna of sweden sa...

Men kära nån ... jag insåg just att du glömt SD-raden!

Annika sa...

Golv är verkligen vikiga i ett hus. Lycka till med allt ni ska renovera och akg ser också fram emot före och efterbilder!!
Kram!

Musikanta sa...

Jobbigt medan det pågår, men skönt när det blir färdigt. Det blir jättetjusigt med ekplank, och starkt också!
Ha en skön helg trots allt jobb!
Kramar fårn Ingrid