lördag 20 oktober 2007

Röda havetI dag har vi haft det riktigt skönt vid Röda havet i en liten semesterort som heter Ain El Sokhna. Efter två timmars bilresa rakt genom öknen kom vi fram till ett riktigt semesterparadis - dessutom i lågsäsong och med ett väder som påminner om en perfekt högsommardag i Sverige. Mjuk fin sand och ett blått hav med klart vatten. Vad mer kan man önska sig. Ja, förstås, det ska vara att fånga krabbor och annat smått och gott, men det fick andras barn sköta om. Själva lade vi oss och njöt efter badet, och sedan gick vi upp till en liten fiskrestaurang med jättegod mat och fina fiskar. Själv tog jag grillade jätteräkor.

Öknen är fascinerande, sten och sand skiftar färg varefter man åker, allt från vitt, gråvitt, beige, gult, rött till svart. Och eftersom det regnade (!!!) häromdagen fanns det små gröna buskar lite här och var.

Men nu är det slut på nöjena, i morgon ska jag jobba vidare på andra delen av Barbara Nadels deckare som utspelar sig i London under andra världskriget. Den kommer att heta Sorgens arv och kommer ut lagom till julhandeln.

Inga kommentarer: