onsdag 24 oktober 2007

AC

är bra till mycket! I natt måste någon av katterna ha kommit åt remoten och satt på AC:n i köket. Resultatet var så klart att det var ganska kyligt där, med påföljd att kackerlackorna tydligen frös!!! Så de höll sig i stort sett undan!!! I stället för att döda ungefär 20 stycken medan jag kokade morgonkaffet, tog jag bara kål på en tre-fyra stycken. Helt klart en förbättring så nu får AC:n stå på i köket - dygnet runt. Och det ända tills problemet är åtgärdat för gott. Är det någon som har telefonnumret till The Terminator?

2 kommentarer:

Ann Ljungberg sa...

Hur dödar du kaclerlackorna? Jag har hört att om man SLÅR ihjäl dem släpper de ut alla ägg och så blir det hundra till... uäääh!

Marianne sa...

Först sprayar jag dem med typ fönsterputs eller något annat i sprayflaska för då saktas de ner och kan inte smita lika snabbt. Sedan tar jag en bit hushållspapper och slår ihjäl dem. Sedan torkar jag noga och då finns ju redan rengörinsmedel där. Nu är de i alla fall inte lika många, i morse slog jag bara ihjäl EN vilket är en klar förbättring mot ca 20-25 per morgon.

Något annat som är viktigt är att köket är RENT. Det betyder ut med soporna 2-3 gånger om dagen, inte ens en halv smula får finnas på köksbänkarna och smutsig disk existerar bara inte. Kattmaten serveras i sovrummet på andra våningen för (ta i trä, tvi tvi tvi, salt över axeln och alla andra trollformler som finns i hela världen) de har inte hittat dit. Och så skuras golvet varje dag. Tack och lov för min fantastiska Hoda säger jag bara, annars hade jag inte gjort annat än städat köket. Nu gör inte hon annat än städar köket.