måndag 27 februari 2012

Köket är färdigt

Nu är vårt kök äntligen färdigt! Det enda som saknas nu är väl en fönsterbräda (ett fönster som inte syns på bilderna), men den kommer så småningom när Maken är klar med alla lister runt om på första våningen. 

Det enda jag inte är nöjd med är ugnen. Jag reklamerade den, och hade en kille hemma här som säger att den ska vara så. Det vill säga den ska låta så högt så att den hörs över rinnande vatten och en skvalande radio! En fläkt som går på när man sätter på ugnen på vanlig över- och undervärme! Dessutom så blåser den ut på framsidan, så när man går förbi gäller det att hålla i hatten, och ska man titta in genom luckan på maten så får man sätta en handduk för blåshålet så att man slipper få en stark luftström rakt i ögonen. Nej, jag är riktigt riktigt besviken på den, och ska försöka få företaget att ta tillbaka den. Den motsvarar INTE mina förväntningar. 

I övrigt är jag helnöjd med alla lösningar, det blev precis som jag hade tänkt mig. Sen skulle jag gärna ha en tjusig Kitchen Aid i stället för min gamla matberedare, fast den funkar så bra fortfarande efter dryga 25 år, så inte kan man kasta den, inte. Den vill jag ha där framme på hyllan trots att den inte är så snygg, men det är för att det ska vara lätt att ta fram den och ställa undan den, jag använder den väldigt ofta.

Det är så bra med lådor i stället för skåp! Lätt att komma åt allt och lätt att se vad man har. Ingenting göms längst in under bakom. Och det är jättebra att ha en stor utdragslåda under diskbänken där "alla" återvinningssopor samlas. Mycket praktiskt och bra, tycker jag. 

Vi får se hur det ser ut om ett halvår eller ett år, nu är saker och ting ställda som jag tror att jag vill ha dem. Men varefter kanske det visar sig att en annan ordning är bättre. Det enda jag inte har en bra plats till just nu är alla teer. Men det ordnar sig nog varefter vi äter upp alla egpytiska oliver ...
Jaha, och så provar jag nya Blogger, trots att jag inte alls har tid med sånt här!


26 kommentarer:

Emmama sa...

Otroligt snyggt och fräscht! Det påminner mycket om vårt kök som vi trivs jättebra med! Håller med om ugnen.. vi har en liknande och den hörs en hel del..

Kram!

Marianne sa...

Emma, jag ska se om de kan ta tillbaka den. Fick hör av teknikern att deras den här varianten (läs olika varumärken, du vet i alla fall det ena) tillverkas i Italien och är en sämre fläkt än den de säljer under eget namn, som tillverkas i Polen/Tyskland. Så jag vill lyssna på ugnar innan jag köper en.

Kramar!

Musikanta sa...

Som jag skrev på FB tycker jag att köket ser jättfint ut och verkar väldigt praktiskt också. Det verkar inte klokt med ugnen, inte ska man behöva LYSSNA på hur den låter innan man köper den!!!
Kramar från Ingrid

Marianne sa...

Ingrid: Tack, ja det är riktigt praktiskt med en stor arbetsyta. Och ljust!

Det är verkligen inte klokt med ugnen! Men det råder jag alla till, att lyssna på den innan man köper. Och att kolla var någonstans den blåser ut luft. Och då pratar vi inte om varmluftsfunktionen, utan vanlig över- och undervärme! Helt galet. Alla andra hushållsapparater säljer ju på hur tysta de är, men inte ugnarna, inte!

Kramar!

Katarina sa...

Vad fint det blev! Vår ugn låter också och det är mycket irriterande..

Victoria sa...

Wow, så supersnyggt! Jag vill också ha ett såst modernt kök, vårt är så amerikanskt mörkt och trist. Blä.
Men det får väl bli när vi vinner på lotto... :o(

Kram//Vic

Pettas sa...

Det blev jättefint ert kök Marianne!
Grattis! Jag tror inte alls att ugnen skall låta som den gör...tryck på leverantören och låt dem byta ut den. Herreminje, tänk om du blåser bort när du går förbi...det går ju inte för sig. Man skall vara nöjd!

Kram
Karin

Anonym sa...

Vår ugn låter oxå rejält men vi hyr ju bara just nu så det är bara att gilla läget. Den vi hade i vårt nybyggda hus i Sverige var tyst, den kom från AEG. Hoppas det löser sig! Men tjusigt blev det!

Dubbelörn sa...

Köket blev kanonfint! Och visst är lådor att föredra, före skåp! Lådorna sväljer hur mycket som helst o alla har koll på grejerna... *skrattar*.

Kommer inte ihåg vilket märke ni har, men kikar på din bild o den liknar vår, men vår låter inte alls.

Kram

Annika sa...

Jättefint blev det ju!
Förstår att du är nöjd!
Tror inte heller det är rätt med ugnen.
Kramen!

aasa, Stockholm sa...

grattis!

Suzesan sa...

Oj så fint. Ugnen ska ju låta med fläkt men verkligen inte SÅ högt. Eller?? Låter underligt. Min ugn blåser och låter. Fläkten. Hemskt irriterande. Men inte så högt.

Kram
/Susanne

olgakatt sa...

Nu kommer jag snart och tittar hur det ser ut i verkligheten! På bild är det jättefint!
Vi har också fått vårt kök vidgjort, "fattigrenovering", bara. Det är litet som ska ändras om nån vecka men det blev också bra.
Hoppas du får bytt ugnen, det låter inte kul!

Bloggblad sa...

Klart att du måste ta dig tid att visa upp det här fina köket! Jag är riktigt avundsjuk på fönstret ovanför diskbänken! Jag bönade och bad länge att vi skulle fixa till det så, men att dra om alla ledningar under golvet hade blivit vääääldigt dyrt och krångligt, dessutom är vårt kök väldigt litet.
Min ugn sitter i gammeldags ungsläge, så jag är inte så störd av utblåset. Däremot av fläkten både i ugnen och hällen.

Saltistjejen sa...

SÅ FINT Marianne!!! Snyggt och det ser även otroligt praktiskt ut! Ett kök att umgås i OCH att laga mat i! Härligt! Jag blir otroligt avis på era ytor!!! :-) Att ha lådor istället för skåp måste vara suveränt! I ett drömkök skulle jag ha det. min mamma har det i sitt kök och det är så mycket enklare. :-)
Härligt!
KRAM!!!!!!

Millan sa...

Verkligen supersnyggt! Helt i min smak! Kram

Anonym sa...

Tjusigt! Så fint! KUl att se att det äntligen är färdigt! :-)

Det är inte Kitchen Aid som du skall köpa - om du vill ha det bästa, det är en svensk maskin Ankarsrum...:-) Kan rekommenderas, mycket starkare och bättre. Jag får ingen bonus av dem...

Kramar
Anna-Lena

ExPIAtriate wife sa...

Jattesnyggt och praktiskt pa samma gang, det gillar jag!
Kram!

Anonym sa...

Det ser fint ut men extra oväsen behövs aldrig.....
Det tar tid innan du vänjer dig, men fräscht och rent och nytt är härligt..
Du får väl ha en te-låda?
Kram från eva i Tyresö

Marianne sa...

Katarina: Tack! Så er ugn låter också, ja det är hemskt irriterande. Jag har i alla fall börjat hänga en handduk för när den är på, så att man slipper bli bortblåst.


Vic: Tack! Vårt var 70-talsmörkt förut, så det är verkligen en lättnad att få in ljuset! Men ni har kanske såna där amerikanska köksluckor som faktiskt är gjorda av trä? Då kan ni måla om dem så blir det fint!

Kram!


Karin: Tack! Haha, ja nu har jag satt en handduk för så att jag inte blåser bort, alltid något : ) Men jag ska ta Ikea på det där också, en reklamation i taget. Det är bara fyra, så det är inte så mycket på ett helt kök, tycker jag.

Kram!

Marianne sa...

Brysselkakan: Tack! Vad bra, då vet jag att AEG är ett märke att kolla in! Det är ett bra märke, min 30 år gamla matberedare är en AEG och den funkar som om den vore ny.


Dubbelörn: Tack! Lådor är helt super! Fattar inte att man inte kom på det långt tidigare!

Vilket märke har ni på ugnen? Vår är Ikea, som Electrolux har gjort. Men det är den billigare varianten som Ikea köper av dem, med en billigare typ av fläkt ...

Kram!


Annika: Tack! Jag har lite svårt att slita mig från köket, skulle kunna vara där dygnet om, nästan : )

Ska gå vidare med ugnen, men först är det diskhon och blandaren, sedan tar vi ugnen.

KRAMAR!

Marianne sa...

Aasa: Tack! : )


Suz: Tack! Men måste det verkligen vara en fläkt som låter och blåser när man INTE har varmluftsfunktionen på? : ) Jättejobbigt, men nu hänger jag en handduk från skåpet över så att det blir som en gardinkappa, så blåser det i den.

Kramar!


Olgakatt: Ja nu får du snart komma och titta! Har inte vi balett i helgen, förresten?

Sedan måste jag ju få se ert också! Mycket nyfiken.

Ugnen är hemsk : (

Marianne sa...

Bloggblad: Tack! Jag tvingade igenom sånt där krafs inne i badrummet, att dra om ledningar och avlopp. Det blev inte så farligt dyrt, och det var absolut nödvändigt, tyckte jag. Fönstret i köket satt ju där från början. Det är skönt, för man ser ut på vändplanen genom det fönstret, plus att det blir ljust.

Har du fläkt i HÄLLEN också? Men nu får de väl ge sig? Det har inte jag, tack och lov. Men har du en vanlig häll, eller induktion? För induktion blir ju inte varm, så där ska det inte behövas.

Hur klarade vi oss utan alla dessa fläktar förr?


Saltis: Tack! Ja det är exakt ett sånt kök jag vill ha, ett kök man kan leva i, och laga mycket mat. Jag förstår att du blir avis på våra ytor, det är man inte bortskämd med när man bor på Manhattan. Å andra sidan har ni rätt mycket som vi inte har här i Älmhult : )

KRAMAR!


Millan: Tack!

Kramar!

Marianne sa...

Anna-Lena: Tack! Det är så skönt!

Just det, jag vet att du pratade om Ankarsrum tidigare. Men jag ska inte köpa någonting sånt, för den jag har är så bra så den kan jag inte bara kasta ut. Köpte du en?

Kramar!


Pia: Tack! Jo det praktiska var en viktig del i planeringen.

Kram!


Eva: Tack! Haha, jo en telåda behöver jag verkligen ha! Ska sätta in ytterligare en hylla i skafferiet, så får det nog plats sedan.

Kram!

Dubbelörn sa...

Våra "vitvaror" är alla SIEMENS o ugnen låter inte alls i vanliga över/undervärme o även i varmluftsläge, är den inte alls ljudlig.

Marianne sa...

Dubbelörn: Okej, tack! Siemens och AEG ska jag kolla in extra, med andra ord! Tror Bosch ingår i Siemens, så jag kan kolla dem också.