tisdag 7 februari 2012

Geléhallonhjärtan

Det började med att jag kom att tänka på sådana där gröna marmeladkulor från Fazer som man fick hemma hos mormor förr i tiden. Minns ni dem? De dök upp i min skalle, bara så där lite helt plötsligt. Och då tänkte jag att man borde kunna göra någonting liknande själv, frågan var bara hur.

Ett par dagar senare damp nya numret av Gourmet ner i brevlådan. Och vad hittar jag där, om inte recept på geléhjärtan! Inget snack, jag var självklart tvungen att testa.

För att få allra bästa instruktionen med bilder och allt, gå till Gourmetskolan.

Det är mycket bättre än att jag skriver av allt. Skulle ni av någon händelse inte komma in på länken, så säg till så skriver jag av och skickar.
6 kommentarer:

Anonym sa...

Verkade ju rätt lätt! Men tack vare ditt inlägg kom jag på att jag måste lägga ut en vink till maken att det snart är Alla hjärtans-dag, dagen då vi sågs för första gången för evigheter sedan. Och att jag älskar geléhjärtan, sådana man kan köpa i Sverige. Och som av en händelse så åker han dit i morgon. Och nästa vecka igen.

Tankevågor sa...

Vad fina hjärtan det blev i länken och som sagt verkar det ju lätt att göra. :-)

// Lisbeth

Marianne sa...

Brysselkakan: Vad mysigt att ha träffats på Alla hjärtans dag! Lätt att komma ihåg : ) Klart att han måste köpa med sig hjärtan till dig om han ändå är här!


Lisbeth: Det var ganska lätt, lite pilligt bara. Men om man inte är så snål som jag var med oljan till formarna blir det nog lättare : )

Anne-Marie sa...

Har inte ätit gelehallon på mycket länge. Ser gott ut. :) Kram!

Elisabeth sa...

Gröna marmeladkulor från Fazer brukade vi alltid köpa när vi åkte båt till Europa. De var så goda!

Kersti sa...

Visst mins jag de där marmeladkulorna. Har inte ätit en sån på evigheter undrar just om de finns kvar. Ditt hjärta ser väldigt proffsigt och gott ut.