tisdag 13 mars 2012

Vår första vårblomma

Vår blomma eller vårblomma - båda två är lika rätt den här gången.


I dag, tisdagen den 13 mars 2012, slog vår allra första vårblomma ut.

Förra året flyttade vi inte in förrän i mitten av april, så den allra första vårblomman hade redan kommit och gått. Därför är det här vår allra första vårblomma någonsin. Maken har haft sina och jag har haft mina, men VI har aldrig haft någon förut.

14 kommentarer:

Pettas sa...

Grattis till vårblomningen!
Er!:)

kram

Marianne sa...

Karin: Och nu kom det en till! Fantastiskt att en blomma bara kan slå ut så där efter några timmar. Den andra fanns inte där i morse, alltså inte som blomknopp, vad jag såg.

Kram!

olgakatt sa...

Nu får man hålla ögonen öppna varje dag för det går FORT!
Idag har jag hittat den första gullvivan!

Saltistjejen sa...

Mmmm så härligt! Få saker får en så glad och varm som de första vårblommorna! Här är påskliljorna i full gång och hyacinterna på väg. En del träd har jag också sett blomma redan. Vi får en tidig vår i år eftersom vi nästan inte haft ngn vinter att tala om.
Kram!

Musikanta sa...

Grattis till era första gemensamma vårblommor! Fantastiskt foto! Hos oss här har inte ens den minsta lilla tussilago vågat sticka upp huvudet. Ett par små krokusar växer i alla fall vid vår södervägg.
Kramar!

Marianne sa...

Olgakatt: Oh, gullvivor! Var det gullvivor vi har runt den lilla syrenen? Eller vad var det? Nej, det var liljekonvaljer! Ja nu får man hålla korpgluggarna öppna!


Saltis: Ja ni ligger ju lite före oss, men nu börjar den allra ljuvligaste tiden, tycker jag. Ska bli spännande att se hur många tulpaner och allt vad det var jag satte i höstas som kommer upp. Jag minns ju inte vad det var!

Kramar!


Musikanta: Tack, tack! Men någon tussilago har inte jag heller sett. Det enda jag har sett tidigare är snödroppar hos grannen, och nu krokus vid vår södervägg.

Kram!

Tant Matilda sa...

Var är katterna??? Har dom hamnat under golvbeläggningen eller bakom nåt skåp mitt under allt renoverande?
Grattis förresten till det kanonfina köket.

housewife sa...

underbart med vår. din blogg är trevlig för en ung bortskämd hemmafru att läsa om dagarna!

Marianne sa...

Matilda: Haha, nädå ingen fara! Nu på morgonen stack Stina i väg för att se om Sigge är vaken. Men först en riktig tjurrusning över vändplanen och upp i grannens träd. Hon lär inte komma hem på några timmar. Tjorvan är lite försiktigare, och har inte heller någon pojkvän, så hon var bara ute en liten stund och ligger nu och sover gott i min säng. Någon måste ju vakta den, tycker hon!

Tack, jag är så glad för mitt kök! Önskar att jag fick baka och laga mat hela dagarna, men just nu är jag översvämmad av jobb så det blir inget bakat förrän nästa vecka. Kanske ska försöka göra mandelmassa i dag, det tar ju inte så lång tid?


Housewife: Hej och välkommen hit! Härligt att jag kan bidra med lite underhållning : D Hinner just nu tyvärr inte blogga så mycket som jag vill, men jag hoppas det blir bättre med den saken snart. Ska kika in hos dig också, men i dagsögonblicket läser jag inte ens hos mina toppbloggar ... Som sagt, en vacker dag hoppas jag att jag är åter i bloggvärlden som jag vill!

Loppan flyttar västerut... sa...

Vilken fantastisk bild, jag riktigt känner hur våren i Sverige låter o doftar. Fina lilla bräckliga blomman. Grattis till den! Hoppas att du har en fin vårlig helg!

//Åsa

ExPIAtriate wife sa...

Ah vad fint! Nu saknar jag varen hemma! Visst ar det underbart att se hur det spirar i rabatterna!
Kram!

Jesús M. sa...

Bella flor. Saludos.-

Marianne sa...

Loppan Åsa: Och nu har blomman fått ett helt gäng kompisar att stå och sola sig tillsammans med! I dag har varit en sån där underbar dag igen, hoppas att det fortsätter så!


Pia: Det är helt underbart när de första skira blommorna kommer och talar om att jorden håller på att vakna. Den allra bästa tiden på hela året! Du får planera en hemresa!

Kram!


Jesús: Thanks! It is the very first spring flower that is mine and my husbands together!

Anonym sa...

Ed Hardy T-Shirts offers lifestyle clothing for people who believe in wearing stylish and good quality clothing. Internationally known for its smart outdoor and casual wear it mainly caters to the younger generation. They provide summer clothing as well as winter Franklin and Marshall clothing for men and women.The North Face Outlet, Abercrombie jackets, Abercrombie coats, etc. are popular all over the world.Louis Vuitton