fredag 23 mars 2012

Vilken härlig vårdag!

Oj, vilken härlig dag det har varit! Och som om det inte var nog med strålande sol och varmt, så tog jag ledigt! Kan ni tänka er, jag har varit ledig hela dagen och inte jobbat en endaste liten sekund! Verkligen behövligt, skulle jag vilja påstå. 

Jag inledde dagen med att somna om. Katterna var glatt överraskade och hjälpte till. Sedan drack jag kaffe eeextraaa lääängee. Tog en riktig slörunda på Ica Maxi och fyndade lite extra eftersom de fyller 30 år i Älmhult. Eller är det Maxi som fyller ...? Nå, födelsekalas hade de i alla fall. När jag kom hem igen hade katterna sovit färdigt och det var dags att ge sig ut på jakt.

Stina på jakt.

Tjorvan nöjer sig med att rulla sig på stenarna i solen.

Själv städade jag sovrummet och arbetsrummet - DE NYRENOVERADE! Nu är det bara vardagsrummet som ska röjas på verktyg (jag är inte inblandad i den aktiviteten), sedan ska där städas och så är det ÄNTLIGEN DAGS ATT FLYTTA NER och få lämna den sunkiga bruna heltäckningsmattan som täcker övervåningen åt sitt öde (ödet stavas SOPTIPPEN, men säg inte det till mattan ifall den blir ledsen då).

Fönstren blänker och man kan numera se ut genom dem, golvet glänser och alla lister är på plats. Det är väl mest bara fönsterbrädorna som saknas. Ja och möblerna då förstås.

En annan sak som är härlig, är att när solen skiner och det är vår lever gatan upp och alla grannar kommer ut. Plötsligt är det liv och lust här i kvarteret igen. Lilla E 3 år har fått en bästa kompis i lilla T 3 år, så nu tjuter flickorna av skratt i trädgårdarna. Moa väntar på sin bästa kompis som kommer till påsk när barnbarnet Mathilda äntligen hälsar på igen. Vi vuxna putsar och fejar men klagar inte eftersom det är roligt vad man än gör när det är sol och vår.

Hoppas att ni har haft en lika härlig dag som jag har haft!

9 kommentarer:

Musikanta sa...

Håller med dig om att man plötsligt upptäcker att man har trevliga grannar när våren och sommaren kommer.

Jag fylldes också av städlust idag och städade sängkammaren och bäddade om. Tog flera timmar eftersom jag måste flytta ut möbler eftersin det är så trångt i sovrummet. Småmattorna vädrades och piskades också. Och jag har hängt ut årets första tvätt - helt underbart.

MM har också varit duktig och bytt däck på en av bilarna. Där ser man vad lite sol gör!

Saltistjejen sa...

Så härligt!! Visst lever vi alla upp då ljuset och värmen återvänder och man kan stå ute och "hänga" lite och prata med varandra. :-)
Hoppas ni får en fin helg också med vårvärme!
Kram!!!

SweFlo sa...

Låter som en perfekt dag!

olgakatt sa...

Å, så skönt det låter. Där jag befinner mig är det dimmigt och ganska kyligt.

ExPIAtriate wife sa...

Det later harligt! Varen ar verkligen underbar och alla lever upp!
Kram!

Eva i Tyresö sa...

Tänkier på dina katter när ni kom till Älnhult. Du trodde de skulle vara inne som i Egypten.
Men nu njuter både du och dom av inne och uteliv i Småland. Härligt.
Vårkram

Marianne sa...

Musikanta: Ja visst är det härligt när hela gatan börjar leva igen!

I dag har jag kommit på hur jag ska hänga ut tvätt provisoriskt tills vi får någonting ordentligt ordnat, så överkastet blev både tvättat och torkat och pålagt på en och samma dag. Perfekt!

Just det, däcken måste jag nog påminna en viss herre om! Tack för att du skrev det!

Kramar!


Saltis: Ja det är helt underbart. Fast tjejerna blir lite sura när katterna smiter JUST som de hade tänkt klappa och gosa jättemycket : D Här ska det fina vädret fortsätta lite till, men sen ska det visst snöa på lördag : (

Kramar!


SweFlo: Det är en sån där helt underbar vår här hemma nu. Hoppas att du kan ta dig hem och får uppleva den snart!

Kramar!

Marianne sa...

Olgakatt: Ja jag hörde att det var dåligt i Helsingborg ocskå! Här har varit strålande i flera dagar nu!

Jag vet vem som gör världens godaste pastej. TACK! Jag ska skriva till dig - eller så ringer jag. : )

Kram!


Pia: Det är verkligen så! Katterna också, helt plötsligt kommer grannkatterna gående och vill leka. Men tjejerna tycker inte att de ska få komma in här, det blir ett väldigt fräsande och sjungande : D

Kram!


Eva: Ja vi njuter verkligen hela högen. Stina gillar allra bäst när jag också är ute i trädgården, då svansar hon efter mig så att jag knappt kan gå. Och det är skönt nu när dörren kan stå öppen lite på glänt hela tiden, så att man inte behöver tänka på om de är inne eller ute, och springa och öppna och stänga hela tiden. Underbart!

Kram!

Steve sa...

Härligt att se Stina och Tjorvan ute i vårsolen.