söndag 30 september 2007

Tiden rinner iväg!


Tänk vad fort tiden går när man packar upp paket! Nu är i alla fall det mesta uppackat och vi har fått någorlunda ordning i huset. Klas har monterat jag vet inte hur många Ikea-möbler och jag har fnattat runt med pryttlar och provat hundra olika placeringar. Men vi har roat oss också:


För ett par veckor sedan åkte vi iväg tillsammans med Klas kollegor och handlade olivolja av Mr. Rauf. Han och hans fru bor i Sakkara (i närheten av trappstegspyramiden) och han har själv byggt deras fantastiska hem. På bilden ser ni tornrummet. Det är som ett romantiskt ökenfort, och det ligger också i kanten av öknen med utsikt över bland annat Pepis pyramid. Jag stod på ena taket när jag tog fotot. Hans fru Amina ägnar sig åt att rädda misshandlade djur, hon har 19 åsnor i en inhängnad och hur många katter och hundar som helst i olika kennlar. Så om någon är intresserad av att adoptera, kontakta mig så kan jag förmedla kontakten. Eller om någon är intresserad av att hjälpa till ekonomiskt eller på annat sätt, jag kan förmedla kontakten. Vi köpte som sagt olivolja, hans är bäst i Egypten och Hotell Four Seasons handlar bara från honom. Han gör jättefina olivoljetvålar också, så det fick vi också med oss några stycken.
I går åkte vi in till stan med en kollega till Klas (urtrevlig tjej för övrigt) som visade oss runt i Zamalek, en stadsdel på ön Gezirah mitt i Nilen. Där guidade hon oss till en jättebra bokhandel (Diwan) och olika fantastiska möbelaffärer. Jag blev alldeles sjuk och vill ha hur mycket vackra saker som helst! Men jag vet att det är omöjligt att köpa de fantastiskt vackra orientaliska lamporna som man måste ha högt i tak för att kunna hänga - det kanske blir 70 kvadratmeter i en förort så småningom, hur skulle det gå? Vi passerade bland annat svenska ambassaden, så nu vet vi var den ligger. Och så hittade vi en hel del annat smått och gott som är bra att känna till. Var man parkerar bäst och var det finns bra toaletter är inte minst viktigt att veta!
I morgon åker jag till Stockholm och stannar ett par veckor, sedan via Istanbul på hemvägen för att vara med på SWEA Istanbuls höstmöte med middag. Det ska bli SÅÅÅ roligt att träffa alla gamla vänner i Istanbul igen, och jag hoppas att många kommer till mötet.
Sist men inte minst går mina tankar ständigt till foket i Burma.

Inga kommentarer: