måndag 5 november 2007

November?

Nä, kan jag inte tänka mig, det är ju 34 grader varmt och buskar och träd blommar för fullt! Och så sägs det att man ska börja tänka på julklappar!

Här tar vi två steg framåt och ett bakåt. Ungefär. The Terminator var här och sprayade kök och källare mot kackerlackor. Vi firade, men skrattar bäst som skrattar sist sa kackerlackshövdingen och visade sitt fula tryne. Nu har vi i alla fall haft möte med hyresvärdinnan och hon har lovat att det ska åtgärdas. Så vi ska börja med att en bättre (?) Terminator som ska komma och borra sig in bakom skåp och lådor och spruta där och runt huset. Om inte det hjälper får vi ta in på hotell en vecka och röka hela huset. Fortsättning följer ...

Och så var det det där med ADSL som vi beställde för över två månader sedan. Förra veckan fick vi besked om att vi tyvärr inte kan få det just nu, för det finns inga lediga linjer hos televerket. : ( Samtidigt som våra grannar som beställde flera veckor efter oss ska få det? Lösningen blir ju då 3G via Vodafone tyckte vi och åkte glatt till deras butik i Dandy Mall. Men tji fick vi, de har inte täckning här. Hade vi bott på andra sidan Alexandria Desert Road, så. Men inte här. Så snälla, skicka inga tunga filer med filmer och liknande skoj. Det tar evigheter att ladda hem, för ibland går teleledningen bara med typ 3-4 kb/s. Fatta!

En ljuspunkt är i alla fall att de har fritt trådlöst Internet nere på hotell Oasis som ligger på andra sidan vägen. Så om jag måste ladda hem något kan jag gå dit. Där ska vi också skriva in oss på gymet som är fräscht - där får man dessutom massage för en billig peng och det ska jag få i eftermiddag!

Inga kommentarer: