tisdag 31 januari 2012

KÖK

Bilderna blev inte så bra, men jag hade inte ro att hålla på att mickla, så håll till godo så kommer bättre bilder endera dagen.

Vårt nya kök!

Kylskåp, ugn, induktionshäll som väntar på en spisfläkt om en vecka, arbetsyta som är så häääääär stor och i det hörnet ska jag ha öppna hyllor för att det ska bli lätt att lyfta fram en matberedare och vad det nu är för grejor som jag använder ofta. Men det är reglat ordentligt under väggens yta så att man kan sätta upp överskåp om jag ångrar mig. Det blev lite för gult här på bilderna, det är egentligen högblankt vitt och kaklet är mellangrått.

Och så kommer diskho, där skumpan står nu blir det kaffekokarplats, upphöjd diskmaskin, skafferi och sedan frys. Sedan kommer fönsterväggen och på väggen mitt emot där dörren är är det tomt, där ska vi ha bordet. Golvet är ekplank, samma som vi har på hela bottenvåningen utom i badrummet och tvättstugan.

Nu är köket städat, återstår att möblera och fylla med alla grejor. Ja plus hyllorna i hörnet och köksfläkten.

I morgon bitti ska jag inte gå upp klockan sex och vara färdigklädd klockan sju när byggkillarna kommer, för i morgon bitti kommer inga byggkillar!!! I morgon bitti ska jag SÖLA och dricka kaffe i sängen.

Jag är så lyyycklig!18 kommentarer:

SweFlo sa...

Wow! GRATTIS! Så snyggt och stilrent, och det var väl värt det, eler hur?! :-)

Ser att det står bubbel framme för att fira, och DET är ni värda!

Njut nu av ert superfina kök!!!

Många kramar!

Annika sa...

SÅ snyggt. SÅ jättefint!!
VAD härligt för er!
Underbart!
Bubblet ser jag också, de är ni SÅÅÅÅÅÅ värda!!!
Vill också ha nytt kök!!
Kram kram!!

Musikanta sa...

Skål och GRATTIS till nya köket. Det ser väldigt praktiskt och snyggt ut! Och härligt med upphöjd diskmaskin så man slipper böja sig jämt och ligga på knä när man ska hälla i salt!

Jag ser också att du har sånt där nytt material i diskhoarna, vet inte vad det heter. Mirren har det i sitt nya kök på Öland. Väldigt snyggt.
Kram från Ingrid

Saltistjejen sa...

WOW!!! OTROLIGT SNYGGT!!!! Färgvalet är lite likt min mammas kök. Gillar det. Vitt med grått. Och så ekgolv. :-)
Det bästa är ju att det inte bara är snyggt utan verkar otroligt praktiskt också! Ett kök man vill jobba i! Och även mysa i. Sitta med sin kaffemugg och söööööla! :-)
Grattis!
KRAM!

Anne-Marie sa...

Ni har verkligen fått det fint hemma. Wow! Ser ut som ett inredningsprogram på TV. :) Så härligt det måste vara att få ordning i ert hus. Kramar!

ExPIAtriate wife sa...

Vilket underbart kok! Snyggt och praktiskt!!! Det ar nog min storsta drom nar (om) vi flyttar hem, att fa ett stort, fint och praktiskt kok! Grattis och sjalvklart ska det firas med skumpa!
Kram!

Millan sa...

Wow! Supersnyggt! Vad skont det maste vara att det ar klart nu. Just kok och badrumsrenovering ar ju tufft .. Men sa skoj nar det ar klart!

Ser ut som ett riktigt stort och luftigt rum.

Kram

Monica P sa...

Grattis!

Marianne sa...

SweFlo: TACK! Ja visst var det värt allt besvär, nu när det äntligen är klart. Det var ju för det här vi köpte huset, för att få det någorlunda som vi vill ha det.

Bubblet hade vi sparat, vi sa att när vi kan sitta på köksgolvet ska vi dricka upp flaskan : D

Nu är det disk och plock och puts för hela slanten!

Kramar!


Annika: TACK! Ja det är så skönt, helt otroligt. Ljus och sol och rent och fräscht och funktionellt. Måste bara få in hyllorna i skåpen nu så att jag kan ställa allt porslin någonstans : D

Jag går och klappar på och pratar med köket, jag är nog inte riktigt klok : D

Hoppas du också får ett nytt kök snart om du vill ha det!

Kramar!


Musikanta: TACK! Det är perfekt med upphöjd diskmaskin, då får man allt i arbetshöjd i stället för nere på golvet. Fast ska man ha det kan man inte köpa diskmaskinen på Ikea, för då gäller inte deras garanti. Där vi köpte den var det inga problem. Mycket märkligt.

Det är vanligt porslin i diskhon. Jag tror du tänker på marmorkross? Jag vill inte ha det, för det är möjligt att det är lite marmor i det, men huvuddelen av materialet är polyester, och jag vill ha så mycket naturmaterial som möjligt. Haha, och så har vi högglans skåpsluckor och det är knappast naturmaterial, men man måste väl inte vara konsekvent i allt? : D

Kramar!

Marianne sa...

Saltis: TACK! Egentligen ville jag ha glas i nästan buteljgrönt i stället för kakel, men man ska ju enas. Det här är bra också för nu kan man leka med färger helt utan att hämmas av någon fast färg. Så det blir RÖTT till jul, och nu fram till påsk vill jag ha ljusa lila och ljusa gröna nyanser. Sen får vi se.

Det är precis det jag ville ha, ett arbetskök som ändå är trevligt att sitta i. Och den väggen som är tom nu kan man ju alltid tapetsera lite som andan faller på. Funderar på en större griffeltavla också där man kan skriva upp olika saker och där barnen kan måla någonting som får vara kvar. Vi får se.

Kramar!


Anne-Marie: TACK! Ja det är så skönt att få ordning och slippa allt byggdamm och elände. Bara att få bort skyddspappen från hallgolvet är ett lyft. Men det tog vi bort varje helg för att stå ut. Nu slipper vi det permanent!

Kramar!


Pia: TACK! Ett stort kök har alltid varit min dröm också, och skulle jag ha fått exakt som jag ville hade det varit dubbelt så stort. Men man kan inte få allt här i världen, jag är så lycklig som har det här! Hoppas att du får ditt kök en vacker dag, det måste ju inte vara i Sverige, det kan vara i vilket land som helst!

Kramar!

Marianne sa...

Millan: TACK! Ja det är helt underbart! Kök och badrum och tvättstuga, vi tog allt det värsta på ett bräde, och nu är det i princip klart. Lite sånt som fläkt och så kvar, men det är bara småsaker, jämfört.

Nu är köket stort och luftigt, förut var det trångt och mörkt och hemskt. Ska köra lite före och efter-bilder sedan.

Kramar!


Monica: TACK!

Emmama sa...

Så otroligt snyggt och fräscht! Och dessutom har ni mitt favvisdiskmedel, bara det! Kram!

Suzesan sa...

Grattis. Snyggt. Inte min smak så som jag valt om det var jag som bott där. MEN snyggt och nu är det ju NI som ska fixa och greja i det KÖKET.

Kolla nu så det inte kommer myror ur kontakterna HAHA. Du förtjänar det köket.

Så skönt med en dag utan byggjobbare. Skumpa ja det hör till.

Kram
/Susanne

Steve sa...

En Belfast sink ser jag. Både vacker och praktisk.

Marianne sa...

Emma: TACK! Ja snart får du se köket IRL. Ska lägga foton i morgon när jag har fått hyllorna, så att det ser ut mer som det ska se ut.

Kramar!


Suzesan: TACK! Ja vi är jättenöjda, vi behövde få in ljus i huset och det har vi lyckats med. Sedan får vi dekorera med färger i stället. Vårens färger är ljust lila och ljust grönt. En bukett tulpaner på bordet är verkligen det där som jag har längtat efter.

Hahaha, ja jag ska säga till elektrikern som kommer någon av de närmaste dagarna, så att han bygger in myrhinder! : D

Kramar!


Steve: Heter det så? Det visste jag inte. Den är i alla fall väldigt bra, man får plats ordentligt. Men när jag ska diska riktigt stora saker som kylskåpslådor och sånt, då går jag in i tvättstugan för där har jag en riktigt stor ho! Jag ska visa den också någon dag. : )

Melting Pot sa...

Supersnyggt! Kram

Lotta sa...

Så flott kök Marianne!

Mycket yta, vackra färger, ett kök att trivas och vara mycket i.

Härlig!

Kram

Dubbelörn sa...

Det blev så fint! Kanonbra med upphöjd diskmaskin. Vi kunde tyvärr inte få plats med det. Gillar även din diskho... :)

Kram