söndag 23 december 2012

Upp som en sol och ner som en ...

... febertermometer.

Vi har pilat omkring här med matslevar och dammtrasor i högsta hugg för att allt skulle vara fint och färdigt tills svärföräldrarna och ena svågern kom i dag. Och det är det. Men i går kväll fick Maken trettionio graders feber, och då vågar svärföräldrarna självklart inte komma.

Så här sitter jag (ja, för Maken han ligger, han) i min ensamhet (tur att vi har katterna) i det nystädade och julpyntade huset.

Det är i alla fall skönt med ett helt nyputsat hus, till och med de där sista kartongerna har stökats undan. Och svälta behöver jag inte göra. Kylen är fullproppad med mat.

Mitt i alltihopa upptäckte jag att - jag är ledig och har inga måsten! Jag kan göra precis vad jag vill! Så jag ställde mig och gjorde lakritskola. Nu vet jag inte hur det blir med de där kolorna, för de vill aldrig stelna. Kulprovet? Jo då, det gjorde jag ett hundratal gånger, men det blev aldrig någon kula och till sist tyckte jag inte att jag kunde stå där längre. Vi får se. Antingen blir det goda kolor, eller så blir det sista gången jag försöker mig på just kolor. Har för mig att jag alltid brukar misslyckas med det.

Jaha, då får jag dela med mig lite av julpyntet till er i stället för till svärföräldrarna:

Det är fjärde advent i dag, så nu är alla ljus tända. 

Köksfönstret får vara julfönster. Det här var meningen att vara extragranen, men nu
blir det nog den enda granen eftersom Maken är sjuk. 


Spistomtarna får stå tillsammans med lyktan från Egypten.

Här tänkte jag att vi skulle ha julmys, jag får väl sätta mig där och mysa en stund sedan.
Uppe vid tv-soffan har vi inte så mycket julpynt, det får komma något annat år när vi har mer pynt.

Måste också visa en bild på grannens tak, snön har lagt sig så att jag nästan känner mig som hemma!

Grannens tak ser ut som Plattan (Sergels torg i Stockholm).


Jag önskar er alla en riktigt

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!




15 kommentarer:

Juliannie sa...

Så snopet att få fira jul alldeles själva men det blir säkert mysigt ändå, hoppas att maken repar sig så pass att han kan komma upp ett tag i alla fall! Det ser verkligen juligt och hemtrevligt ut och brasa har ni också (avis)!
Här hemma trodde vi att ena dottern med familj skulle stanna hemma eftersom de fick sitt andra barn den 20 dec. Men till min glädje kommer de ändå och vi får se underverket, familjens lilla extrafina julklapp!
Stor God Jul kram till dig!

Bloggblad sa...

Nu fick jag ju svar! Ser att ni har det jättefint och mysigt och färdigt. Mycket vackert, helt i min smak! Röda kuddar och fleeceplädar har jag också - som sen byts till starkare och ljusare färger till våren.
De första åren här pyntade jag även övervåningen, det gör jag inte nu, för det är knappt nån som använder den. Mer än kontoret och sovrummen, och där tittar ingen på pynt.

olgakatt sa...

Sånt är livet! Det är inte första gången nån lägger sig sjuk precis till jul. Skönt ändå att gästerna inte redan stod i dörren när maken knäade.
En jul forslades jag med till stugan i liggande ställning och kallades "mumien" av alla de andra eftersom jag jag inte orkade vara uppe. Konstigt nog blev ingen smittad. Korkat tilltag, men jag hade ingen talan.
Hoppas ni kan mysa ändå och att du går upp några hekto av all mat!

Marianne sa...

Men stackare. Det är bara att hoppas att maken piggnar till lite snabbt så du inte behöver sitta ensam och julmysa. Ni har fått det sååå fint, allt ser så hemtrevligt och mysigt ut.
Trots allt vill jag önska er En Riktigt God Jul, och hoppas nu på att kolorna blir som dom ska.
Kram kram

Marianne sa...

Eva: Ja, vi får ta en pyjamasdag i morgon, det är ett rätt bra sätt att fira jul det också, när man inte måste någonting alls, inte ens klä på sig om man inte vill.

Oh, men grattis! Ett alldeles nytt litet liv så här till jul. Bara fyra dagar gammal på julafton! Så mysigt att få hem den lilla!

Stor JULEKRAM!


Bloggblad: Vad var det för fråga du ställde? Haha, allvarligt, jag hänger inte riktigt med : D

Du skulle bara veta vilket sjå jag hade för att hitta röda badrumsmattor som passar till jul! Det går ju inte med vilken röd färg som helst, den ska vara djupt och varmt röd, inte Coca-cola. Jag gör likadant, om några veckor åker allt det röda in i en kartong, och vintern ska få ta över har jag tänkt. Så det blir snart ett svep till Ikea för att köpa vinterkuddar och vinterplädar. Sedan vårkuddar etc.

Ska bli skönt att få upp alla tavlor också, vem vet, kanske vi kan få upp några så snart Klas är lite piggare!

Marianne sa...

Olgakatt: Ja det var en himla tur att de inte ens hade hunnit åka hemifrån! Men det var extra synd att det skulle hända så här just nu, för svärfar har varit lite krasslig på sistone, och såg fram emot att få komma hit. Nå, vi satsar på nyår i stället.

Haha, ja jag får väl sitta och småäta hela tiden så att maten går åt. Klas fick inte mycket i sig till middag.


Marianne: Ja vi får hoppas att han åtminstone orkar öppna sitt paket i morgon! Och äta en skinkmacka, i dag blev det bara en prinskorv och en köttbulle.

Jag fick kolarecept av Olgakatt, det ska inte göras några kulprov, smeten ska upp i 130 grader, det är det som är knepet! Att de aldrig skriver ut sånt i recepten! Skamligt faktiskt. Om jag giter ska jag koka om i morgon, så att det blir kolor, för smeten är riktigt god - men fortfarande lätt rinnande!

Stora JULEKRAMAR!

Suzesan sa...

Åhhh nej men MARIANNE gör som jag. Njut. Pyssla om dig själv och jag som inte pyntat så mycket....nu fick jag mig en sån fin runda i ditt hus. SÅ FINT.

Min dotter vaknade ALLTID på julaftonsmorgon med febriga ögon och jag led med henne. För man är inte pigg med feber.

Din man har hög feber för att vara vuxen. HÅLL KOLL.(ja här började jag som är feberproffs utbildad i det för Toss hade såna vidriga febertoppar. En kvart från inget till HÖG feber.)Har gått feberskola på sjukhus.

Typsikt detta men vilken tur de inte hunnit köra.

STOR kram och GOD JUL Marianne!!!!

och GottNyttÅr om nästa inlägg dröjer;)

Åhhh så fint du har hemma i ditt juliga hem. Hemtrevligt.

Kram
/Susanne

Suzesan sa...

Haha mixa maten och TVINGA i honom hahaha.

kram
/Susanne

Katarina sa...

Ha de bra! Önskar er en fin helg och God Jul.

Bert Bodin sa...

God Jul, Marianne. Till dig och de dina.

Kersti sa...

Så trist. det blir inte alltid som man tänkt. men ni har det i alla fall väldigt julfint hemma.
God Jul önskar jag från ett vintervitt Enskede.

Victoria sa...

God Jul och hoppas maken mår bättre!
Kramar//Vic

Desiree sa...

Åh vad tråkigt att maken din blev dålig så här precis innan jul. Jag hoppas han kryar på sig snart och att du slipper bli sjuk själv. Ert hem ser så vackert och mysigt ut. Det kan nog bli en bra jul ändå fast svärisarna inte kommer. Du får njuta av ditt fina hem, god lakritskola och en god bok eller en härlig julfilm och kanske någon mysig promenad i nysnön.
En stor varm julkram till dig.

Marianne sa...

Suzesan: Tack, jag är väldigt nöjd med julpyntet i år, men så är det också första året på länge som jag har tyckt att det känns som riktig jul. Ja, sedan blev det lite pladask där, men det kan inte hjälpas.

Stackars din dotter som hade sån otur på jularna! När man är barn är det extra trist eftersom man ser så mycket fram mot just julen.

Stor julekram till dig också!


Katarina: Ha en jättefin jul du också! GOD JUL!


Bert: God Jul Bert, hoppas ni får det riktigt fint!

Marianne sa...

Kersti: Han är tack och lov lite piggare i dag, så nu hoppas vi på snabb återhämtning.

God Jul till dig också Kerstin, hoppas ni har finare snö än vi, här håller den på att smälta bort.


Vic: God Jul till dig också, Vic! Han är lite bättre i dag, har orkat sitta uppe ganska mycket.

Stora Julekramar!


Desirée: Ja visst är det typiskt att han skulle bli sjuk just nu. De hade sett fram emot att komma också, men de får komma till nyår i stället, så nu håller jag på att fundera på den menyn i stället. : )

En stor julekram till dig också, Desirée!