söndag 6 januari 2013

Läshörna

Jag hade sån TUR i går när vi var på Ikea! Jag fick den allra, allra sista Strandmon läsfåtölj i vitt tyg. Och det är inte så att jag hade kunnat vänta på nästa leverans om den hade varit slut, för det här är en Limited Edition bara i Älmhult som inte kommer igen. Nu finns de bara i blått och grått, och jag tycker inte att de är lika fina. Lika sköna att sitta i, men inte lika fina. 

Så nu har jag en skön läshörna i "biblioteket". Och snacka om tur, förresten, om jag inte hade envisats med att göra en nisch och ta bort garderoben som fanns i det hörnet, hade det inte fått plats någon fåtölj med fotpall i rummet. 

Min läshörna med mormors filt och lilla bordet från mitt barndomshem.


Biblioteket. Alla böcker är uppackade, men alla böcker får inte riktigt plats. Vi får nog ha en del på
andra våningen också. Stolen i hörnet kommer också från mitt barndomshem, vet inte var mamma
har köpt den, men kanske i Bangkok? Jag får nog ta en bättre bild på den, det är en demon med mun. 

Och nu är julen officiellt utkastad från vårt hus. Nu är det vinter i stället, isblått och vitt som gäller. Allt det röda (utom stora fåtöljen förstås) är nerpackat eller ligger i tvätten. Det är kul när man hittar riktigt billiga saker (på Ikea) så att man faktiskt har råd att leka med lite dekorationer. De små vita ljushållarna på bilden kostade 5:- styck, och de isblå glasgrunkorna kostade 15:- tror jag det var. Köpte ytterligare några liknande pryttlar som var billiga, så nu får de stå framme ett tag, till påsk till exempel, när nya färger ska in i huset. 

Vinter på köksbordet.

13 kommentarer:

Anne-Marie sa...

Fint med en läshörna. Ser verkligen mysigt ut. :)
IKEA är verkligen bra på många sätt. Önskar att jag hade litet närmare än ca 40 mil (svenska) till ett IKEA-varuhus. Blir litet väl långt att åka. Kram!

olgakatt sa...

Limited edition låter inte som IKEA! Unlimited är väl mera vanligt hos dem? Men tur hade du ju - om man nu vågar satsa på en VIT fåtölj. Ska bli kul att se allt fint du har fixat.

Bloggblad sa...

Du har så vackert i ert hem! Ser gemytligt och genomtänkt ut.

ExPIAtriate sa...

Vilken harlig lashorna! Ser jattemysigt ut!!!
Kram!

Annika sa...

Mmm...fint, Marianne.
Gillar din hörna. Där skulle jag gärna sätta mig med en god bok och en kopp te och ett tänt ljus.
Inte dumt alls.
MYSIGT!!
Kramar!

Juliannie sa...

Tur var ordet! Det är ju megamysigt med öronlappsfåtölj att gosa i sig i med katten i knät. Jag har en som är så fruktansvärt sönderriven av katterna så träet är bart, men det ligger alltid en stor vit filt över den så den får hänga med och är min TV-fåtölj.
Här är julpyntet kvar ännu ett tag men granen är snart naken så till helgen blir det nog julgransplundring, alltså inget kalas bara rent bokstavligt, barnbarnen är för små än :)
Kram Eva

Desiree sa...

Fåtöljen ser jättefin ut och också väldigt skön. Vitt är riktigt snyggt. Känns skönt nu när man resat ut julen. Då vill man gärna lite nya fräscha färger. Jag kastade faktiskt ut julen redan den 29 december. Fint och fräscht med det vita och blå som du fixat.
Kram!

Kim M Kimselius sa...

Fin läshörna! Håller med dig om att det är en mycket vacker stol. Hoppas du har många bra böcker att sluka i det hörnet! :-)
Kram Kim

Anonym sa...

Otroligt fin fåtölj. Vilken tur du hade som lyckades komma över den. Din läshörna ser verkligen inbjudande ut.

Marianne sa...

ALLA: Nu blev det en sån där period igen, men trippla jobb. Nå, det är över för den här gången, inte förrän nästa vecka blir det dubbla igen.


Anne-Marie: Jag sätter mig där minst en gång om dagen och läser en liten snutt, har inte hunnit gosa till mig så där ordentligt med te och bok än, men det kommer snart hoppas jag.

Ja det är synd att du inte har närmare till ett varuhus. Men om du ska flytta från stan där du bor nu kanske du kan flytta närmare ett varuhus?

Kramar!


Olgakatt: Det är väl kul att även de kör lite limited : )

Det beror alltid på vem det är som ska sitta i en fåtölj om man vågar ha vit eller inte : D


Bloggblad: TACK! Ja nu när vi inreder ett hem på gamla dar är det roligt att kosta på sig lite tid och tankemöda på hur det ska bli. Förr i världen fick det liksom bli som det blev, man hade inte råd/tid etc. Så det tar vi igen nu!

Marianne sa...

Pia: Tack, jag det är riktigt skönt att sitta där! Det borde vara en mänsklig rättighet att få ha en skön läshörna!

Kramar!


Annika: Du är hjärtligt välkommen att komma hit och sitta i min hörna! Synd att du bor så långt bort, men sånt är livet.

KRAMAR!


Eva: Haha, ja jag känner igen det där med "stor filt" över det sönderkloade! Det har gått åt ett par soffor under åren, för oss har det inte bara varit kloande, även lite kissande som har gjort att vi har fått köpa nya soffor. Ta i trä, det verkar ha gått över i alla fall.

Kom att tänka på julgransplundringarna när jag var liten, mamma jobbade på SAS, och de hade julgransplundring i Blå hallen i Stockholm för alla anställdas barn. DET var årets händelse!

Kramar!

Marianne sa...

Desirée: Jag tyckte att det behövdes någonting att lysa upp i allt det mörka i rummet, det blir ju mörkt med mörka bokhyllor och alla bokryggar. Så det blev bra.

Visst är det skönt att bli av med julen när den är över! Jag hade nog kastat ut den före nyår jag också om jag inte hade haft svärisarna här. Men nu är den borta!

Kramar!


Kim: Jag har en hel liten bokhylla som står och väntar på att bli läst! Plus några böcker i telefonen. Det blir man tack och lov aldrig utan. När vi bodde i Bulgarien var det ibland lite småsnårigt att få fatt i nya böcker, men det fanns ett svenskt bibliotek på universitetet, så där kunde man också låna när det krisade.

Kramar!


Skullalundanna: Hej! Välkommen hit. Nu bloggar jag inte så ofta som förr, pga tidsbrist, men lite då och då blir det. Det visade sig att de hade en pall till med fåtöljer som de tog fram nästa dag! Men jag slapp vänta nu i alla fall : D

Anonym sa...

Nu blir jag avundsjuk!! just den fåtöljen älskar jag, men har precis samma problem; varken den blå eller den grå har varit perfekt för oss, vi hade verkligen velat ha en VIT. Supersnyggt blev det i din läshörna. Fåtöljen kommer du säkert kunna njuta av ofta, för den är riktigt skön =) Kram Mimmi