tisdag 1 januari 2013

Och så blev det nytt år

Den här lilla snuttan hade vi på besök över nyårshelgen. Lilla Ester kom tillsammans med sin husse och matte och lill-husse. Det gick bra med presentationen mellan Ester, Stina och Tjorvan, de slogs inte en enda gång. Fast morrade och sjöng gjorde de tills de bestämde sig för att Ester bodde på bottenvåningen och att Stina och Tjorvan bodde på andra våningen. Till slut blev de till och med lite nyfikna på varandra, så nästa gång kanske de kan bli kompisar till och med. 

Ester.


Vilket fyrverkeri vi bjöds på! Vi trodde att det skulle smälla lite här och var i villakvarteren, men att det skulle vara lite så där småfjuttigt. Icke! Här var det rejäla fyrverkerier och riktigt tjusigt att se, även om det inte var koordinerat utan det smällde av från var och varannan gräsmatta.

Stina brydde sig inte om smällandet, hon bara fortsatte sova i min kontorsstol. Men Tjorvan tyckte det var lite jobbigt och kröp in under Makens madrass. Hur lilla Ester gjorde vet jag inte, för hon hade gått och lagt sig med sin husse och matte.

Jag tror vi hade vår lugnaste nyårsafton någonsin. Men det var skönt det också, vi hann titta lite på Funny Girl som visades på tv, vi hann prata med Makens bror, och vi kunde mysa med riktigt gott vin och sedan skumpa.

Höll på att glömma att berätta: Jag köpte någonting som heter sparrisbroccoli, Bellaverde, att ha till oxfilén på nyårsafton. Det började LUKTA i kylskåpet, det var så illa att jag till slut fick riva ut allt ur kylen och köra igång en storstädning. Men lukten försvann inte. Så småningom konstaterade vi att det måste vara ur grönsakslådan, så vi bar ut allt i förrådet. Då började det lukta där ute. Maken var modig och luktade på var och en grej, och tyckte till slut att det nog var den där nyköpta sparrisbroccolin. Knöt in den i en kraftig plastpåse. LUKTEN TRÄNGDE UT UR PLASTPÅSEN så till slut bar vi ut eländet på altanden, och där fick det ligga tills alldeles nyss när jag la den i soporna och körde fram soptunnan till vägen för gubbarna att hämta i morgon. FY! Ska det lukta så om dem? Någon som har ätit sparrisbroccoli? Tror nog inte att jag vågar prova igen.

Det allra bästa var i alla fall att min Svärfar tyckte att maten var god och att han för första gången på riktigt länge kunde äta ordentligt! Han har varit lite krasslig senaste året, så det värmde hjärtat att se att han åt och åt och åt och åt!

NU ÖNSKAR JAG ALLA EN GOD FORTSÄTTNING OCH JAG HOPPAS ATT 2013 BLIR ETT RIKTIGT BRA ÅR FÖR ALLA!

Och så önskar jag att en sjuk vän blir frisk fort! Jag tänker på er hela tiden!12 kommentarer:

Annika sa...

God fortsättning, bästa Marianne!!
Vad härligt med lite riktiga fyrverkerier. DET här till på nyår, tycker jag.
Jag vet att många är emot dem, men det är INTE jag. Jag tycker det är bland det ljuvligaste man kan se om det görs av proffs sas.
Njuter av skådespelet, ljudet och doften av krut.
Ja, som sagt, nästa år firar vi i Sthlm så då blir det ju lite sånt. Härligt!!!

OJ, nej, jag har inte köpt sparrisbroccolli. Låter lite otäckt med den odören.
Hoppas ngn annan vet råd.

Din sjal med ugglorna skulle jag vilja ha :-)
Underbar.

Ha det nu toppen, och god fortsättning, bästaste Marianne!!!
Kramar!!!

Saltistjejen sa...

En riktigt fin fortsättning på det nya året önskar jag dig!!!!
Mysigt med liten kisse på besök också.
Vi hade också en superlugn Nyårsafton hemma bara vi. Riktigt skönt.
KRAM!!!

ExPIAtriate wife sa...

God fortsattning!!! Kram!

olgakatt sa...

Jag har aldrig träffat på sparrisbroccoli men nog måste den du fått tag i varit dålig på något vis. Jag googlade och hittade att den skulle vara väldigt god och inga uppgifter alls om nån lukt.

Anna, Fair and True sa...

Vilken söt liten Ester!

Har inte testat sparrisbroccoli och ska nog inte göra det nu... :)

Musikanta sa...

Jag är väldigt skeptisk till grönsaker i plast som är importerade långt ifrån. Isbergssallad kan man ju se utan på om den är bra, men ruccola etc. köper jag aldrig.

Jag föredrar djupfryst broccoli etc. det kan man alltid lita på. Synd om dig som fick så mycket extrajobb - tänker på Karin som fick gåsfett över hela sitt köksgolv.
Ester är en väldigt söt kisse! Och mattan gillar jag skarpt!!!
God fortsättning på det nya året - det blir ett bra år, det känner jag på mig.
Många kramar från Ingrid

Bert Bodin sa...

Och här kommer en som har använt sparrisbroccoli i parti och minut. Massor av gånger. Med stor framgång. Ingen lukt mer än grönska, eller vad nu broccoli luktar.

Fantastiskt hållbar. Använder den ibland bara som "dekoration" i en maträtt (ja - äter upp den också förstås), eftersom den är så "snygg". Tar alltså bara ett par stjälkar och sparar resten, vilket inte resulterar i någon speciell lukt.

En gång har jag glömt några stjälkar lite längre än tänkt. Då har de bara torkat/skrumpnat och sett tråkiga ut och har fått slängas.

Men, som sagt - Bra grönsak, som smakar gott från topp till rot. Blancherad med smör.... Mmmmmmmmmmm!

Kanske har du haft den i för tät plast, eller nå't.

Anonym sa...

Åh vilken underbart söt liten flicka, lilla Ester!! Härligt att kissarna kunde vara i samma hus, det skulle aldrig gå med Pixie som är så rädd för allt och alla. NU vill jag ju alrig någonsin köpa den här grönsaken du skriver om...fy så räligt =(. Hoppas att det var ett måndagsexemplar du fick ta i, annars borde de ju inte få säljas. Härligt att se några inlägg, då vet man att du har lyckats jobba på bra och kommit upp till ytan för lite luft =). Kram, Mimmi

Suzesan sa...

VAD konstigt att den doftade så. Underligt. Broccoli med långa stjälkar och så kostar de mer än vanlig. För att haha de lägger till ordet sparris. Men de kan ju vara snygga på tallriken. Jag föredrar ju att äta "blombuketterna" på en broccoli. Det ska jag göra nu.

GOD Fortsättning på 2013 och lycka och kärlek och hälsa till dig Marianne... önskar jag till dig.

ESTER är ju så söt och vilken tur att de kunde vara överens om var de skulle vara. Tycker det var omtänksamt av dina katter att dela med sig.

Nöjd med maten r väl alltid bra för den som lagat den. Skönt

kram
/Susanne

Marianne sa...

Annika: God fortsättning finaste Annika! Jag ska erkänna att jag också njuter av fyrverkerier, fast jag är ändå principiellt emot dem. Men inte kan man låta bli att njuta.

Bert säger att de inte ska lukta och att de är goda, så jag får kanske prova igen. Det måste ha varit något fel på dem jag köpte.

Jag har den sjalen på mig varje dag nu, och jag tänker på dig varje gång jag tar den på mig. Jag undrar om inte Cecilia blandade ihop oss när det gäller ugglor? Men det är jag bara glad för i så fall!

Stora kramar och hoppas 2013 blir ett toppenår för er!


Saltis: God fortsättning söta Saltis! Jag var lite nervös för hur det skulle gå med en ny katt, men det gick ju bra! Det var första gången en katt har varit på besök här, så det var verkligen fifty/fifty hur det skulle bli.

Skönt med lugna nyårsaftnar också. Ibland fest och ibland lugnt!

Stora 2013-kramar och hoppas det blir ett riktigt bra år för er!


Pia: God fortsättning till dig också Pia!

Kramar!

Marianne sa...

Olgakatt: Ja den måste ha varit dålig, Bert säger ju här ovan att den är jättegod och att han har ätit den flera gånger. Jag får prova igen. Jag vet bara en frukt som verkligen luktar riktigt illa och som ska göra det, och det är durian.


Anna: Hon är jättesöt! Ett riktigt litet gullnystan!

Jag tror jag fick en som var dålig, så jag tror jag ska prova igen, men lukta på den ordentligt i affären redan.
: )


Ingrid: Ruccola som är så gott! Jag tror den går att odla här hemma också. Och isbergssallad är nog den grönsak jag litar minst på - vet inte hur många gånger jag har fått fina huvuden som är alldeles uschliga inuti!

Hu, gåsfett över hela golvet! Det var värre än dålig broccoli!

Ja det här ska bli ett bra år! God fortsättning till er också!
Kramar!

Marianne sa...

Bert: Jag får prova att köpa igen, det måste varit fel på den. Man köper den i ett sånt där inplastat tråg, vilket jag inte gillar egentligen, och jag köpte den dagen innan. Så förvaringen har skett på Ica till största delen. Men jag ska absolut prova igen!


Mimmi: Jag var lite nervös för hur det skulle gå, men det gick ju som sagt jättebra. Vem vet, Pixie kanske skulle tycka det vore kul med en kompis?

Jag ska prova den där grönsaken igen, det måste ha varit fel på den jag köpte. Så bli nu inte rädd utan testa i stället!

Jo, lite luft nu, sedan slår det väl till igen : )

Kramar!


Suzesan: Jag brukar använda ganska mycket av broccolistammarna också, en bit ner tills det blir för hårt. Det jag gör är att slanta stammarna, det blir som små blommor. Och så steker jag dem som vilken grönsak som helst. Jättegott och synd att kasta så mycket som det blir om man kastar hela stammen.

God fortsättning till dig också Suzesan! 2013 ska bli ett bra år med massor av kärlek och roliga händelser!

Kramar!