söndag 13 januari 2013

Jag längtar till våren

Vår fina amaryllis har slagit ut nu. Åtta hela klockor har den!


Fy vad det är mörkt! Tycker knappt att det hinner bli ljust förrän det blir mörkt igen om dagarna. Fast jag vet att det har vänt och att det faktiskt går mot ljusare tiden. Kan knappt vänta, bara.

I går hade vi en trevlig dag. Olgakatt med make var på besök. Först gjorde vi Ikea, sedan gjorde vi struvor. Det vill säga, Olgakatt lärde mig att koka struvor. I början gick det inget vidare, men efter halvtid ungefär blev det inga misslyckade utan alla blev fina och bjudbara. Tyvärr ingen bild på struvor i dag, för precis när jag skulle fotografera en struva la batteriet i kameran av. Så det ligger på laddning i skrivande stund.

Fåglarna verkar ha hittat fler matställen, för de är inte här lika ofta som i början av vintern. Men ibland kommer de. På bilden verkar det som om de hade någon slags konferens i grannens träd.

Kråkkonferens

Renoveringen

Maken har gett sig på trappan nu. Det är massor av luddresten och lim kvar efter heltäckningsmattan, så han har kört med någon maskin som för ett förfärligt oväsen. Jag har fått gå runt med hörselskydd hela dagen. Nu verkar det som om han äntligen har lagt av. Hade det inte varit så dyrt att lägga nya trappsteg hade det varit enklare, men de kostar 700:- per steg, och vi har sexton steg. För dyrt, det blir att måla trappan i stället.

Gästtoan är nästan klar, i dag beställde vi tapet via nätet, så när den är uppsatt är det bara att ringa rörmokare för att få handfat och toa inkopplat!

Sedan är det bara trappa och toan på andra våningen kvar!

Ja, inomhus, alltså ...


9 kommentarer:

Musikanta sa...

Har man hus har man aldrig några sysselsättningsproblem. Kul att träffa bloggvänner och att ni bor så nära varandra.

Sådant som struvor är helt förbjudet numera för oss. Måste vara underbart för dig att aldrig behöva tänka på kalorierna!

MM har bestämt sig för att inte lämna Sverige för något annat land innan han gått ner 10 kg. Så jag gör mitt bästa för att hänga med. Jag vill ju gärna åka till Frankrike igen...

Min chili var en helt vanlig paprikaplanta med söta och goda frukter.
Kramar från Ingrid

Desiree sa...

Min amaryllis som jag fick av min mamma har också precis slagit ut. Så vacker! Din är också helt otroligt vacker. Jag tycker du och din make är så duktiga som renoverat så mycket. Ni har båda slitit och jobbat hårt på ert hus men så blir det väldigt fint också när det blir klart. Nu är det inte alls mycket kvar alltså.
Ha en skön söndag.
Kram!

Kersti sa...

Vi gjorde struvor till jul, yngsta dottern och jag.Bilder finns på bloggen. Ljuvligt goda är de och tar snabbt slut :(.

Bloggblad sa...

Musikanta: Åk själv till Frankrike!!! Så slipper du banta.

Marianne: Jag vet hur struvor ser ut! Det var min mammas specialitet - och till alla kyrkliga kalas skulle de ha hennes struvor. Men jag tyckte aldrig om dem, åt en eller två under hela min uppväxt.

Annika sa...

Kul med besök av Olgakatt och lite struvor efter jul också :-)
Nej, jag längtar inte till våren.
Lite vinter först, om jag får be (men vädergudarna lyssnar inte på mig, hehe)
Vilken otroligt vacker amaryllis!!
Kram!

olgakatt sa...

Tack för senast!
Kan intyga att du snabbt kom i gång med struvgreppen! Och de behöver verkligen inte reserveras för julen utan kan njutas året runt.
Jag kan dessutom trösta Musikantafamiljen med att en struva hos mig väger 7 gram. Äter man bara en så kan det passera nån enstaka gång, eller hur?

F ö sitter vi här och klipper och klistrar på en ritning....

Juliannie sa...

Jag är med dig - längtar vår så in i norden! Men som sagt, det blir ljusare för varje dag... Min kloka syster piggade upp mig igår när hon berättade att om 40 dagar är det ljust kl 7 när jag åker till jobbet, är inte det trevligt att tänka på som sagt!
Vad roligt med nyfix i huset! Här finns också planer men det får nog dröja lite till!
Kram Eva

Anonym sa...

Mums så gott med struvor!! jag älskade dessa redan som barn, till min mammas förskräckelse, hon menade att det var tant kakor =)) hihihi, farmor hade de ofta hemma!
All renovering som ni hittills har gjort tycker jag har blivit så himla snyggt och fräscht! ni har ju förvandlat hela huset! Lägg gärna en bildbomb, så man får se ALLT på samma gång när ni är "färdiga" =). Kramis, och TACK också för de väldigt bra kommentarerna om detta med Islam och hur man som kristen blir omhändertagen väl i ett muslimskt land. Jag stormtrivs! //Mimmi

Suzesan sa...

Marianne nu har jag väntat och väntat på att du ska SKRIVA nåt. Jaha och inget händer. SÅ säger jag. HOPPAS du mår bra och du är saknad. Just här på bloggen av mig me moi. OCH säkert av tusen mer.

Allt är bra och att inget hänt. Mer än att du har en härlig lång bloggvila.

Stor kram
/Susanne