tisdag 27 november 2007

Husdjur

Som väl alla vet vid det här laget har vi tre katter (skulle varit fyra ...). Inte för att vi direkt bestämde oss för att skaffa katt, det var ju deras mamma som adopterade oss och bestämde oss åt oss. Nu har vi dessutom ett helt kompani med katter runt huset, och alla är hungriga. Så det är klart att vi ger dem lite mat varje dag. Nu har vi dessutom börjat köpa mat till dem. Så de lär inte flytta någon annanstans.

Och som alla kanske vet vid det här laget är vi nu lyckligt av med våra kackerlackor och de flesta myrorna verkar också ha tagit sitt pick och pack och bytt bostad. Då kommer nya aspiranter: sniglar. Det satt en innanför ytterdörren och en som väntade utanför på tröskeln. Antar att den första var inskickad för att reka. Sniglar är tack och lov inte särskilt snabba av sig (det är kackerlackor), så det var en lätt match att lyfta ut den första och ta med den andra och förpassa dem till lämpligare jaktmarker i buskarna.

5 kommentarer:

Nettan sa...

Jag har också en katt som jag matar här ute. Värsta sötnosen...och så har jag några hundar också :) Tolga tycker jag är jättepinsam när jag springer runt och matar alla. Tiger (som jag döpt katten till) börjar få en rejäl kula så att han kan hålla värmen inför vintern!

Kram kram

Anna, Fair and True sa...

Jag läser ikapp på din blogg från början till slut. Så katten Lisa kom aldrig till rätta? Ledsamt :(

Marianne sa...

Anna: Oj, vilket jättejobb! Men jag tror det blir roligare mot slutet när jag är lite varmare i kläderna?

Nej, tyvärr kom Lisa aldrig till rätta. Och jag märker på hennes ungar att de ibland fortfarande undrar var hon är. Samma med mig faktiskt, när jag ska ropa på dem vill jag liksom automatiskt ropa på alla fyra.

Anna, Fair and True sa...

Har inte kommit så mycket längre i min läsning men det ska bli av lite pö om pö. Tråkigt att Lisa aldrig kom hem igen :(

Marianne sa...

Anna: Ja, det är trist. Nu har i alla fall agenten vi anlitade för att sköta transporten slutat skicka krav på mer pengar. Det är flygbolaget som har hjälpt oss med det, det var hans fel.