måndag 30 december 2013

Ester

Ester gillar böcker.


Mina svärföräldrar har en liten katt som heter Ester, och när de kommer hit tar de så klart med henne så att hon inte ska vara ensam hemma. Så även denna gång. Men ett problem är att hon inte är hemtam här och att hon inte är en utekatt, utan ren innekatt. Så när Stina går ut och vi måste ha en dörr i förrådet öppet så att hon kan komma in igen, måste man vakta och se vart Ester tar vägen så att hon inte går ut och går bort sig. (Jo, vi har kattlucka, men den måste stå öppen för Stina fattar inte att hon kan buffa på luckan ...)

På julafton höll alla på med så mycket så alla glömde att titta efter Ester. Svärmor och svåger var på julbön när vi plötsligt upptäckte att Ester var borta. Vi letade överallt! Klas gick ut och letade både runt huset och runt om i trädgårdarna, men ingen Ester.

Plötsligt kom jag på att en bok hade legat på golvet inne i biblioteket, där brukar den ju inte ligga. Så jag gick in och tittade lite noggrannare - och där var hon! Inte under en bokhylla, utan i den!

Tyvärr går inte Stina och Ester ihop, de är lite rädda för varandra. Ester hade elaka katter runt sig när hon växte upp, så hon är rädd för andra och fräser. Och om någon fräser åt Stina blir hon rädd. Stina är annars rätt glad för andra katter, hon är ju bästis med Sigge som bor här i kvarteren. Så det är synd att inte Stina och Ester gillar varandra.

4 kommentarer:

Suzesan sa...

Men Marianne DU- finns -på rikigt...kul och bra. Välkommen tillbaka igen på din blogg ;) Läste det om kokboken. Vettigt. Om det var omslaget till boken så var det fyndigt. Åh stackars Ester. I bokhyllan. Vilket ställe att gömma sig på.

GOTT NYTT ÅR Marianne.

Önskar dig katterna och Klas ett lyckosamt 2014,

Kram
/Susanne

Marianne sa...

Hej Suzesan! Tack, jodå, visst finns jag. :-)

Det är omslaget på boken, och till och med där är det roligt att läsa med olika förslag till titel. Både galna och mindre galna förslag.

Ester och Stina slåss inte, de undviker varandra. Så när svärisarna kommer på besök flyttar Stina med oss upp till gästrummet, och andra våningen är hennes, dit kommer inte Ester upp. Svärisarna får vårt sovrum och där bor Ester, och så är första våningen hennes. Stina går bara igenom när hon ska ut. :-)

GOTT NYTT ÅR till dig också, Suzesan!

Kramar!

Suzesan sa...

Åh vad gulliga de är katterna. ja men så kan det ju vara. Katter är som katter är;)

Kram
Susanne

Marianne sa...

Suzesan: Ja katter uppfostrar man inte direkt eller talar om för dem vad de ska tycka och tänka. :-)

Kram och Gott Nytt År!