tisdag 5 juli 2011

Barnbarn

Mathilda och M gör vinbärssaft, den blev faktiskt riktigt god.

I går kom barnbarnen äntligen hit! Vad gör väl lite regntunga moln och en kylig vind, det går alldeles utmärkt att bada ändå, så det var det första vi gjorde. Nåja, vi och vi, men barnen. Farmor satt på en bänk och tittade på och var väldigt glad att slippa.

Sedan tog det inte många minuter förrän Mathilda blev bästis med min fina granne M. Efter att båda hade stått och vridit på sig i ungefär 3 minuter och sagt "vet inte" arton gånger var, stack de ut och plockade smultron och vinbär - sedan dess har man varit tvungen att bända isär dem vid matdags och sovdags. I dag har de varit iväg och plockat smultron och blåbär, så efter gårdagens lyckade vinbärssaftstillverkning är det nu smultron-blåbär-jordgubbssaft som är under tillverkning.

Tyvärr har jag inga kompisar till Daniel runt knuten, men vi ska väl sticka till stora stranden i dag (solen skiner), så där kanske han träffar någon att hänga med (han är tonåring, han leker inte).

Jag har som ni förstår jobbat näst intill dygnet runt, men den här veckan när barnen är här ska jag göra tvärtom.

14 kommentarer:

Desiree sa...

Jättekul att du har fått sällskap av barnbarnen. Hi hi ja badsugen är jag inte heller just nu då det är grått och lite kyligt men barn dras ju inte för sådant. Kul att Mathilda fått en så bra kompis med en gång. Perfekt. Saften ser god ut. Så mycket som flickorna plockar så kommer du nog att få ihop mycket saft och sylt och annat man kan göra med bär.
Jag anade att du hade mycket jobb. Hoppas du får några fina dagar med barnbarnen nu och får koppla av lite från jobbet.
Kram!

Millan sa...

Vad mysigt med besok fran barnbarnen. Barn ar verkligen fantastiska nar det galler att hitta nya kompisar. Tre minuter... det var ett tag sedan det tog sa liten tid att bli van med nagon!

Det ar nog lurigare i tonaren. Da ar man ju sa mycker mer medveten om vad som ar pinsamt sa gar knappast upp till ett gang tonaringar och bara blir van sa dar. Men han tycker sakert att det ar nog sa mysigt att vara pa besok anda :-).

Kram!

Bert sa...

Vinbärssaft är gott. Och nyttigt.

Men jag undrar över det där sista du skrev. ".. jobbat näst intill dygnet runt ... den här veckan ska jag göra tvärtom".

Hur blir det?

;-)

olgakatt sa...

Tvärtom mot att jobba är väl att lata sig dygnet runt - och det lär ju inte gå med barnbarnen kring benen! Nu får du bara annat och kärare jobb med safttillverkning, picknickpackning, badövervakning och tusen andra ting!
Njuut!

Saltistjejen sa...

Å så HÄRLIGT!!!!
Hoppas ni får en riktigt underbar vecka! men det tvivlar jag inte på! :-)
Njut nu!
KRAMAR!

Saltistjejen sa...

Å så HÄRLIGT!!!!
Hoppas ni får en riktigt underbar vecka! men det tvivlar jag inte på! :-)
Njut nu!
KRAMAR!

Musikanta sa...

Härligt med "lite levande liv" omkring sig som min salig farmor alltid sa när barnbarnen stojade runt omkring henne.

Dina barnbarn är väl så stora att du kan ägna dig åt NÅGONTING annat än att passa dem emellanåt, i alla fall! Mina har en just fyllt fyra och en fyller två på fredag, så där är ingen rast eller ro.

Lycka till med syltningen, det är verkligen arbete det också!
Kramar!

Petra H sa...

Åh, vad härligt att Mathilda har hittat en kompis, och att de hittar på en massa roliga somriga aktiviteter. Ha ha, nä, en tonåring leker inte och det är nog lite svårare att få spontan kontakt med andra tonåringar men han har säkert det mysigt hos farmor ändå!!
(jag kan inte fatta att du redan är farmor, du är ju så ung!)
Hoppas att du kan koppla av från alla jobbuppgifterna nu.
Stor kram

Monica P sa...

Nu längtar jag extra mycket efter mina barnbarn...fick dock nöjet att lära mig ett TV-spel av svågerbarnbarnet...

Anna, Fair and True sa...

Haha skrattar åt ditt inlägg (bända isär och hänga, inte leka, för så är det ju!). Skönt att du får semester, märks att du haft mycket då det varit så tyst! Kram!

Anne-Marie sa...

Vad roligt att du kan ta litet ledigt när barnbarnen kommit på besök. Saften såg verkligen god ut. Hemkokad saft är så gott. Kramar!

Marianne sa...

Desirée: Träffade Mathildas kompis Moa i går, och trots att det var ganska kyligt hade hon varit och badat. Tur att man själv slipper!

Saften blev riktigt god, men den tog slut rätt snabbt också.

Usch vad jag har jobbat, från morgon till kväll, bokstavligen. Men nu är jag ledig lite.

Kram!


Millan: Nej, jag hittade aldrig några kompisar i Daniels ålder till honom. Men han blev kompis med Månne som är nästan 9, och de hade rätt roligt. Han var nöjd med besöket ändå, han hade inte räknat med att få kompisar och han hade kontakt med sina egna via Skype.

Kram!


Bert: Haha, ledig dygnet runt! : )

Marianne sa...

Olgakatt: Ja det var verkligen tusen andra ting än att jobba när ungarna var här! Och efteråt fick jag vila upp mig med lite jobb : D


Saltis: Ja det var en rolig vecka. Och nu när vi bor här hemma kan det bli många fler!

KRAMAR!


Musikanta: Haha, jo, jag trodde också att jag skulle hinna göra någonting mer än ägna mig åt att serva barn, men eftersom tjejerna var så vilda hann jag inte mer! Hann knappt se till så att de fick middag i magarna! : )

Kramar!

Marianne sa...

Petra: Ja det var fantastiskt med Mathilda och Moa, de blev verkligen bästa vänner. Och nu har de kontakt via mejlen, sms, brev ...

Jag fattar inte riktigt heller att jag är farmor. : D

Kramar!


Monica: Hoppas att du har fått träffa dina barnbarn under sommaren!


Anna: Ja det var som att försöka bända isär tjejerna, och det var inte ofta vi lyckades. Jag har haft lite för mycket att göra, men så här i början är det bara att tacka ja till de jobb som kommer in, och jobba längre dagar. Annars sitter man snart helt utan.

Kram!


Anne-Marie: Saften var faktiskt jättegod. Men den kokades inte, den var som "rårörd" saft. Faktiskt urgott när jag tänker på den. Lite stark kanske, mer som juice egentligen.

Kramar!