onsdag 6 juli 2011

Man vet att man lever ...

... när man har fullt med barn i huset! Och vad roligt det är. Visserligen är jag helt slut nu när kvällen kommer, men det är väl precis så det ska vara. Mathilda och Moa far runt som små virvelvindar och fnissar oavbrutet, och de har mängder av viktiga saker de ska göra hela tiden. Det ska gås ut med hundar i grannhusen, det ska lockas hår, det ska badas, det ska cyklas, det ska viskas, det ska bytas kläder ... Plus att de ska baka. I dag skulle de baka minisavaränger, men jag förstörde alltihop. För jag tog fel på ett kryddmått salt och en tesked salt. Jag hade alltså en farbror Melker-dag, kan man säga. Som straff (självutnämnt) får jag baka chokladfondant till dem i morgon. Skönt att de kan cykla på trygga cykelvägar hela vägen in till Maxi, så när de behöver alla olika ingredienser kan de själva åka och köpa dem.

I går var det meningen att vi skulle få en vit choklad ... minns inte exakt vad ... men det visade sig att det skulle stå över natten, och det hade ingen tålamod till, så i stället blev vi bjudna på kaffekalas med jordgubbar och vispgrädde, färskpressad blåbärs-smultron-jordgubbssaft och vit choklad. De hade ordnat allt jättefint och ordnat med tallriksservering och allt.

I dag har Klas och Daniel varit iväg och kört gocart. Det tyckte de var roligt. Och på vägen passade de på att åka inom Olofsström där bågskyttegymnasiet ligger och som Daniel hoppas komma in på om ett år. Det hoppas vi också, för då kan han bo hos oss på helgerna. Just nu är Daniel och visar Moas lillebror hur man spelar ett datorspel. Äntligen tog han mod till sig och frågade om Daniel ville visa honom. Så nu är nog han också glad.


Mathilda och Moa gör saft.

Daniel visar ett telefonspel.

Nu är visst ett par tjejer på ingång igen.

5 kommentarer:

Freedomtravel sa...

Det ser ut som att ni har fullt upp ;) Roligt med lite liv i huset ibland! :)

Petra H sa...

Det låter helt underbart, och att du blir bjuden på fika istället för tvärtom, det är ju perfekt! Vad spännande med bågskyttegymnasium, det visste jag inte fanns och vad kul att det ligger så nära er. Håller tummarna att Daniel kommer in!
KRAM!

Saltistjejen sa...

Ååååå så mysigt och hääärligt ni har det!!!!! Och visst händer det saker hela tiden med barn! Haha! Att få bli bjuden på sådan fika lät superlyxigt! :-)
Här är det än så länge mest låtsas-picknickar och låtsas-kaffe. :-)
KRAM!!!

Desiree sa...

Fullt hus med mycket liv och massor med kul aktiviteter. Inte konstigt att du är helt slut om kvällarna. Det skulle jag också vara. Man önskar att man själv kunde få en liten portion av all den energi som barn har i den ålder. Åh vad mycket gott ni fixar tillsammans. Låter som både du och barnen har en underbar sommarvecka tillsammans :-)
Kram!

Marianne sa...

Freedomtravel: Det är FULLT liv i huset! Speciellt tjejerna far runt som små virvelvindar och det är inte stilla en sekund runt dem. Men roligt är det!


Petra: Ja det är lyx att bli bjuden på fika så där i ens eget hem. I morgon ska de baka cupcakes, antar att jag blir inblandad på ett eller annat sätt innan det är dags att bli bjuden på fika! Jag hoppas också att Daniel kommer in på det gymnasiet, för då kan han bo här på helgerna.

Kramar!


Saltis: Det är det som är så roligt när man är 11 år, då kan man göra saker på riktigt, och man slipper ha vuxna runt sig hela tiden. Men slipper allt ansvar i hela världen ... I morgon ska vi få cupcakes!

Kramar!


Desirée: Ja tänk om man hade bara en bråkdel av deras energi! Ja vi har en helt fantastisk vecka, och framför allt Mathilda som verkar ha funnit sin allra bästa vän i världen. Så här god vän är hon visst inte med någon annan, enligt Daniel.

Kramar!