torsdag 7 juli 2011

Tur att man inte är pedant

Så här ser köket ut efter studsbollstillverkningen. Hur vardagsrummet ser ut med en stor koja där tjejerna har sovit och kommer att sova igen vill ni inte veta.

Vuxna är helt oförstående och supertaskiga. Efter två nätters sleep-over har vi nu tvingat tjejerna att sova var och en hemma hos sig i natt. Orsaken är att de är på gränsen till övertrötta och risken är att allt slutar med tårar. Det förstår inte tjejerna och då är det bättre att de är lite sura på oss. Som plåster på såren blir det bananpannkaka i morgon när Moa och hennes lillebror har kommit. Tjejerna själva säger att de inte kan sova isär för de är enäggstvillingar och ska slå rekord i sleep-over. Nu är det VÅRT FEL, allting.

Dagen har varit minst sagt hektisk, jag är just nu så trött att jag nästan ser i kors. Kommer förmodligen somna först av alla i kväll!14 kommentarer:

Pettas sa...

:D, visst är det underbart med barnbarn.

Karin

Marianne sa...

Karin: Jo, de far runt som virvelvindar här. Tur att Daniel är lugn, hade han haft lika mycket energi som tjejerna hade de fått lägga in mig på kurhus efter en vecka : D

Kramar!

Melting Pot sa...

Ser ut som det gör hos oss allt som
oftast när Nora har haft bak projekt på G. Då blir hon alltid väldigt matt när det skall diskas chokladkladdiga bunkar. Så härligt att flickorna funnit varandra. Ha en skön sommar. Kram Lena

Saltistjejen sa...

Hahahaaa!!! Inser nu att det här med sömnbrist kanske inte kommer gå över ens om ett antal år...?! ;-)
Tänk vad du kommer sakna detta när de åkt. Och tänk hur SKÖNT du kommer tycka det är. SAMTIDIGT!
Kramar!!

Millan sa...

haha sa gulligt egenligen dock att de blivit sa goda vanner sa fort! Barn ar verkigen mycket battre pa att ta kontakt med andra an vi vuxna! Man onskar att det dar kunde halla i sig lite langre upp i aldrarna. Kram

Desiree sa...

Ja det är nog inte ens värt att försöka hålla ordning med huset fullt av barn. När det bara rör sig om en kort period så får man ta sådnat här. Jag tror man nästan själv kan må bra av det. Du gjorde helt rätt även om tjejerna blir lite sura på er så måste de ju sova lite för annars blir det nog tårar som du säger och det vore synd.
Fullt hus, fullt upp och fullt ös är ju vad du har men härligt och kul också :-)

Suzesan sa...

Usch vilka hemska vuxna ni är. Taskigt hahaha. *skojar*Ungar. De passar på nu. När de inte är hemma hos sig.

Hahah ert fel såklart vem annars. Haha jag skrattar för jag har nåt liknande nyligen bakom mig eller framför mig. Om hur taskig jag var som int lät en tonåring HÄRJA fritt. Dååå vilket trauma. Uppläxad så det står härliga till.

Utan vuxens akta dig var försiktig och gör inte så. Usch för oss hemska vuxna som sätter gränser.


Men du verkar ändå njuta Marianne och ta ett lugnt och fint Spa eller vilohem sen.

Tänker på när jag får småbarn i huset och så svårt det är. Så fort man glömmer och av-vänjer sig. När Amélie var här så tyckte jag att jag tagit undan det mesta som hon kunde var nyfiken på. Lämnade lite.. så som jag trodde hon inte kunde nå. Men då stod hon på tå och gick bärsäkargång i att upptäcka undersöka allt det jag inte tagit bort. Det såg ut som ett bombnedslag. Pappan gick efter snällt men jag såg hans bekymrade min och tog bort resten. Tomt i höjd med lilla sockersmulan.

Kram
/Susanne

KARLAVAGNEN sa...

KUUUUL!!! hÄRLIGT MED FULL RULLE! å STUDSBOLLSTILLVERKNING, visste jag inte ens att det fanns. Fungerar dem? Stor kram!

Anonym sa...

Jättehärligt med tjejerna som trivs så bra tillsammans!! Och jag hoppas att du hinner njuta av barnbarnens besök trots kojbyggning (sååå kul kommer jag ihåg från min barndom) och studsbollstillverkning. Du känner dig väl inte bortglömd som farmor? ;-)
Stor kram
PS Och berätta, HUR gör man studsbollar??

Musikanta sa...

Nu vet jag vad jag kommer att få se fram emot när mina minsta barnbarn blir lite större.

Men jag ska också ta ett foto mitt kök när de har varit här och dragit ut alla leksaker på golvet...

Undrar hur det såg ut efter cupcakesbakningen.
Kramar från en stolt nybliven mormor(igen).

Anna, Fair and True sa...

Haha, kan nog komma ihåg det där från när man själv var liten!

Marianne sa...

Lena: Haha, ja visst är det konstigt att enda gången barn är trötta är när det ska röjas och städas? : D

Hoppas ni också har en skön sommar!
Kramar!


Saltis: Haha, ja jag ska vara ärlig och säga att just det här stöket saknar jag inte något vidare. Fast ungarna själva saknar jag. Får nöja mig med barnen på gatan tills Daniel och Mathilda kommer hit igen.

Kramar!


Millan: Ja det tog väl exakt tre minuter, sedan var tjejerna kompisar. Och sedan tog det inte lång tid förrän de insåg att de var enäggstvillingar och bästisar. Så lätt är det verkligen inte längre!

Kramar!

Marianne sa...

Desirée: Det värsta när man renoverar samtidigt som ungarna stökar ner är att det är totalt kaos överallt. Normalt kan man annars ha ordning på några ställen och barnkaos på andra. Men här har det varit totalt : )

Kramar!


Suzesan: Ja det är ju det vi vuxna är till för - att vara dumma! : D

Kan tänka mig att man får plocka bort allt när Amelie kommer och hälsar på, hon är ju i den åldern. Det behövs inte längre med mina ungar, nu får man plocka efter dem i stället för före!

Kramar!


Karlavagnen: Jo, de funkar rätt okej. Inte som de bästa studsbollarna man kan köpa, men det roliga med de här är tillverkningen. Rekommenderar tidningspapper under ...

Kramar!

Marianne sa...

Petra: Nej, jag tycker att min roll som farmor är som den ska vara, lite i bakgrunden och rådda runt så att ungarna har det bra.

Man köper ett set med instruktioner, pulver och formar på Ica, sedan lägger man tidningspapper under och låter ungarna härja : D Lätt som en plätt!

Kramar!


Musikanta: GRATTIS! Det är nummer tre! Jag måste in till dig och läsa ikapp! Vad blev det den här gången? Ja sedan kommer du också att få aktivitetskaos hemma hos dig, men du behöver nog inte vänta särskilt många år.

Kramar!


Anna: Snart har du också världens stök! Fast det är lättare när man är förälder, för då har man liksom vuxit in i regler och sånt, det har man inte som farmor som har bott utomlands i evigheter ...

Kramar!