söndag 10 juli 2011

Inte samma bild som text...


Hej nu är det Mathilda som skriver. Jag är Mariannes barnbarn.
Nu sitter jag och nästan sover framför datorn. Efter en lång dag med sol och bad och bakning av cupcakes med min bästa kompis Moa blir man trött.
Moa och jag bakade jätte goda cupcakes idag. Vi gjorde glasyr och la hallon på dem. Men... Moas lillebror och min storebror tål inte nötter så dom kunde inte äta dem för att det var såklart spår av nötter i muffinsarna. (Vi köpte färdiga muffins.) Så vi fick hitta på något annat till dom. Och till slut så blev det banan med glasyr och hallon på till dem. Men när vi var klara med muffinsarna så blev dem så fina att man skulle kunna äta upp dem på en gång. Men det fick vi inte för vi skulle snart äta middag. Men farmor var så snäll att vi fick äta en iallafall.
Sen så efter middagen så fick vi äta hur många vi ville. Men det gick inte i så många för dem var så stora. Så vi gick runt på gatan och sålde cupcakes. Och vi fick alla sålda på ungefär 10 min. En cupcake kostade 5 kr. Och sen när vi delade på pengarna så fick vi 46 kr var det var ganska mycket pengar. Men nu så ska jag snart gå och lägga mig. Så godnatt och sov gott. Hej då.

10 kommentarer:

Bloggblad sa...

Hej - kul att läsa ett inlägg från dig! Mycket välskrivet och kul.

Bra försäljningsidé!

Desiree sa...

Hej Mathilda, dina cupcakes låter jättegoda. Jag hade gärna köpt en av dig om jag hade varit i Älmhult. Nu får du och Moa klura ut vad ni ska köpa för fint med pengarna ni fick in. Ha det fortsatt toppen hos farmor Marianne. :-)

Monica p sa...

Mums, nu blir jag avundsjuk. Har bara en banan, får väl mumsa i mig den i alla fall.

Suzesan sa...

Hej Mathilda. Vilket bra inlägg.

Bra idé att sälja de där goda cupcakes:en.


Vad snällt att göra andra till storebror. Min storebror fick inte äta något som var socker i.... för han hade en sjukdom som heter diabetes. Sockersjuka kallades det förr. (på stenåldern typ)

Ha det så kul hos din farmor Marianne och farfar Klas. Ni verkar ju ha jätteroligt.

Kram
/ Tant Susanne

Petra H sa...

Hej Mathilda! Vad kul att läsa om din och Moas dag hos din farmor. Kul att ni fick sålt alla era cupcakes och tjänade pengar! Vad ska du göra med pengarna? Köpa glass eller något annat kul?
Hälsningar från Petra som bor i Bryssel

KARLAVAGNEN sa...

Kul idea! Å jag hade gärna köpt två stycken av er om ni sålt hemma på min gata.

Kanske ni kan sälja lite av allt skrotet som farmor och farfar finner i sin trädgård? Det måste vara härligt att ha dem tillbaka i Sverige, är det inte det? I Rom har vi just nu trettiofem grader varmt och hög luftfuktighet. Puuuh!

Ska ni åka och bada någonting förresten?

Musikanta sa...

Jag hade nog köpt allihop om jag varit i Älmhult. Har aldrig varken gjort eller smakat cupcakes.

Kul att läsa ditt inlägg om din dag med din kompis Moa. Du kan ju skaffa dig en egen blogg, så bra som du skriver. Det är faktiskt bra träning!
Kram från en nybliven mormor. Du får hälsa till din farmor från mig!

Lotta sa...

Hej Mathilda!
Vilken bra idé, att sälja goda cupcakes! Och bra förtjänst blev det ju också. Svårt det där med allergier. Vi har likadant i vår släkt och alla har naturligtvis olika saker som man inte tål :-/ Det enda som funkar, om vi ska äta tårta som alla tål, är blåbärstårta :-)
Hälsa Farmor!

Anna, Fair and True sa...

Vad företagsamt! Ni kanske ska starta café när ni blir stora!

Marianne sa...

ALLA: Mathilda hade inte riktigt tid och tålamod att sätta sig och svara på era fina kommentarer, men hon har läst dem och blev jätteglad. Hon hälsar till er alla och tackar!

Kramar!