måndag 19 december 2011

Kallt och balett

Tjorvan tyckte det var konstigt i går när det var sånt där vitt på marken. I dag var det skönare tyckte både hon och Stina, för solen tittade fram en liten stund vid lunchtid.

Själv tycker jag att det är förfärligt kallt, jag blev tvungen att sätta på några element i dag, annars hade jag frusit ihjäl. Ja förutom luftvärmepumpen, då alltså. Nitton grader är för kallt för mig inomhus, och det var det just då. Måste komma ihåg att ringa sotaren i morgon för slutbesiktning av insatsen i öppna spisen så att vi kan använda den sedan.

I går var jag i Osby tillsammans med Olgakatt och såg Nötknäpparen i direktsändning från Bolsjojbaletten i Moskva. Vad ska jag säga? Bolsjoj är ju så himla bra att man blir gråtfärdig. Tror faktiskt att jag fällde någon liten tår vid någon superapplåd. De är inte bara bra på att dansa, de är bra på att agera, på kostym, ljussättning, scenografi ... allt så att det samverkar och förhöjer allt till en totalupplevelse. Det var roligt också att få se från nyrenoverade Bolsjojteatern, den har varit stängd i fem år, men är nu öppen igen. Tack Olgakatt för en toppenkväll! Om inte någon opera kommer före blir det Osby till Corsair med Bolsjoj den 11 mars. Tror jag ska göra reklam för det på Fejjan, så kanske det kan bli fler i publiken.


7 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Så underbart Marianne!!!
Kram!

Marianne sa...

Ja och vi fejstajmade med M och E från foajén, synd att inte du var hemma eller vaken eller ute ur duschen eller var du nu var! De satt och mös i soffan, i alla fall.

Kramar!

Annika sa...

Jamen det FATTAR jag!!
Så ska den dansas. Jag får tårar i ögonen vid grand pas de deux för musikens skull, och för dansens. Otroligt mäktigt.
19 grader inomhus är för kallt, håller med. På natten är det OK, men inte på dagen. HATAR att frysa inomhus.
Korsaren har jag sett också, och jag gillade den, kul att du ska se den den 11 mars.
Kram!!

Marianne sa...

Annika: Och roligt! Jag tror kinesen är roligast i den uppsättningen. Ja helt otroligt.

Visst ska det vara drägligt inomhus! Men elen är så dyr här i Sverige att det är hutlöst. I förmiddags satt jag här med långkalsonger och fleeceträningsbrallor och ännu mer på överkroppen och FRÖS. Så kan man inte ha det. Ska bli skönt sedan när vi kan flytta ner så att man kan sitta en stund vid brasan.

Kram!!!

Marianne sa...

Oj, här har det hänt saker. Ny header, tjusig. Jag vet ju att du gillar orkideér. Det fotot blev ju bara sååå perfekt.
Jag väntar med spänning på fortsättningen av husrenoveringen.
Kram / Marianne

Kersti sa...

Det är det roliga med att se det sådär på storbild i närbild att man ser hur bra de agerar också. Jag såg opera direkt från Metropolitan, det var fantastiskt vilka skådespelare de var. Fin bild från mina trakter. Kram

Marianne sa...

Marianne: Hej! Ja jag var ju tvungen att ta bort lite Kairo härifrån, jag är ju inte där längre! Nu ser jag att vädergrejen är klar, måste byta den också.

Ja nu renoverar vi äntligen på allvar!

Kram!


Kersti: Hej! Ja visst är det bra med de där direktlänkarna! Helt otroligt tycker jag, både för att komma närmare och för att vi här ute på bystan ska få lite av de sköna konsterna också.

Jag åkte igenom nya Liljeholmen när jag var i Stockholm nyligen, och det är helt otroligt vad det har växt!!!

Kram!