fredag 16 december 2011

Bye, bye badrum

Så är vi ÄNTLIGEN igång med den tyngsta renoveringen. Än så länge har vi bara börjat med badrummet, men på måndag ryker även tvättstugan. Köket får vi behålla till efter jul, men sedan blir det hämtpizza för hela slanten ett tag framöver. Så här har vi det i badrummet:

Badrummet i onsdags.

Gräsmattan i torsdags.

Badrummet i torsdags.

Badrummet i dag fredag.

De förbaskade rören.

Orsaken till att vi måste bila upp badrumsgolvet är att det sticker upp ett gäng rör ur golvet där vi vill ha duschen. Rörmokaren ska flytta arrangemanget till bakom dörren i stället, där får det byggas in i ett litet inkaklat "skåp" så att man ändå kommer åt dem. Dessutom ska toan flyttas lite, vridas 45° och så ska vi bygga upp en liten halvvägg vid sidan av toan. På så sätt slipper man stirra rakt på toan om dörren råkar stå öppen - och rakt ner i avloppet när herrn i huset glömmer att stänga locket, och så slipper man springa rakt in på toastolen när man går in i badrummet.

Tur att man har fina vänner här i stan, dit man kan åka och duscha lite emellanåt. För vi har nog inte ett fungerande badrum förrän i mitten av januari. Det kommer en massa julledighet mitt i bygget, tyvärr.

16 kommentarer:

Pettas sa...

Så kul att du finns!
Var nästan rädd att du hade blivit inkaklad i någon vägg:).
Det händer saker i ert hus, minsann. Snart har du fint badrum och får duscha hemma, men äta pizza istället. Så är det att vara husägare när man renoverar.
Ha det fortsatt bra i byggdammet!

Varm julkram
Karin

SweFlo sa...

Spännande ska det bli! Det är värt det, det kommer att bli skitsnyggt!!!

olgakatt sa...

Inte får kattägare, herrar eller inte, glömma att lägga ner toalocket?!

Ryser är jag tänker på att vi också så småningom måste renovera badrum....
Men vi har i alla fall två så vi slipper gå till grannarna och duscha.

Men det kommer att bli SÅÅ fint hos er!

Riktigt kul att se dig på bloggen igen, dessutom! Du har varit saknad av många.

Marianne sa...

Karin: Jag har jobbat som en dåre, men vet du vad, Åland omger mig på alla kanter just nu! Dels jobbar jag med Jörgen Pettersson på tidningen, vi håller på med en bok. Och dels är sonens flickväns mormor från Åland. Och sedan var det ytterligare någon, men just nu har jag faktiskt glömt vem det var.

Kramar!


SweFlo: Ja det är absolut värt besväret, särskilt med tanke på hur det har sett ut. Och ser ut. För det är fortfarande 1978 i det här huset ...

Kram!


Olgakatt: Du vet, till slut ger man upp och slutar tjata, och så bygger man en liten vägg för toan i stället : ) Katterna hoppar inte upp på toan, så det är ingen fara. Ert badrum är väl fräscht, har jag för mig, så det kan inte vara särskilt akut för er del.

Kommer knappt ihåg hur man gör när man bloggar : )

Vi ses på söndag!!!

Kram!

Annika sa...

Mycket spännande det där. Tur med snälla grannar, som sagt.
Ska blir superkul att se sen när de är klart!!
Välkommen tillbaka till bloggvärlden. Fejjan i all ära, men detta är ju roligare (tycker jag iaf).

Bloggblad sa...

Så skönt att få det uppfräschat! Jag har ju redan konstaterat att våra hus är snarlika och kommer från samma bruna tid. Men jag vet inte vilket som är värst, all furu som vi har, eller det bruna som ni hade! Våra fönster var mörkbruna, men sen förra december är de vita. Ett byte som var bra! Det är flera element som vi aldrig har satt på den här vintern, även när det varit snålblåst.

Men furudörrarna har vi inte råd att byta ut... de är många!

Saltistjejen sa...

KUUL med uppdatering av bloggen marianne!! :-) och vad härligt att de ändå börjat nu. Med renoveringen. Trots att julen hamnar i mitten så är det ju bra att ni är igång.
Haha badrummet i torsdags i trädgården kändes lite kallt...?! ;-)
Ska bli spännande att se fortsättningen sedan.
KRAM!

Kim M. Kimselius sa...

Härligt att läsa något här igen!
Oj, vilket arbete ni har framför er! Och mitt i julhelgerna också. Fast... Vi brukar också passa på att renovera i julhelgerna, Jan gör det mesta arbetet, eftersom jag brukar vara inne i en mycket kreativ tid just då, efter allt positivt beröm jag har fått om mina böcker under julsigneringarna.
Lycka till med ert projekt! Ska bli spännande att se hur det ser ut när det är klart!
Kramar från Kim

KARLAVAGNEN sa...

Härligt! Detta kommer att bli toppen! Du kan få nyckeln till min stuga om du vill! Fast det är ju några mil. Men det ser ju väldigt bra och välorganiserat ut å så tycker jag att ni verkar ha funnit smarta lösningar all around!!!

Pettas sa...

ps. Jörgen har slutat på tidningen och blivit heltidspolitiker. Jag följer hans blogg. Kul att du har med så många trevliga människor att göra:D

Ha det lördagsbra!
Karinkram

Suzesan sa...

DU finns Marianne. KUL. Du har fattats mig.

Men -gumman- ni får kanske kissa och bajsa på toan ute på gräsmattan där den är nu och ta ett bad. Skulle det inte vara lite lite ehhhh annorlunda. Utedass. Lägg en liten tidningshög bredvid. Hihi.

Lite ved under det där badkaret och elda på så får ni varmvatten. Hihi.

Åneeeej så tråkigt att ha en sånt badrum över jul. Men det ska bli spännande att se hur det blir när det är färdigt.

Go for it Marianne. BloGGA. Igen.

Kram
/Susanne

Anonym sa...

Så roligt att du har flutit upp igen.
skönt när det blir klart men man vet aldrig när?????? Hantverkarna kommer aldrig som ett brev på posten ens en gång.
God jul önskar eva i Tyresö

Marianne sa...

Annika: Ja det här är roligare, jag måste bara lära mig att det inte behöver vara så himla spännande, om inget har hänt utan jag bara har suttit här och trälat framför datorn kan det räcka med en rad som jag hade kunnat skriva på Fejjan. Ska byta bild och lite sånt också, kan ju inte ha kameler i Älmhult : D

Jag LÄNGTAR tills det är klart ...

KRAM!


Bloggblad: Jag tror det är lika hemskt. Här uppe där vi bor medan vi fixar där nere har vi BRUN heltäckningsmatta och BRUNT FURUTAK. Ja ljust är det inte ... Dessutom är takarmaturen två sådana där furufyrkanter som man hade då, dvs ljuset skärmas av till en liten punkt rakt under lamporna. När jag ska stryka får jag stå rakt under en av dem. Alla fönster (utom de vi har målat vita) är bruna, hjälper inte mycket för ljuset det heller.

Kan ni inte måla furudörrarna? Eller byta dem bara en i taget? Enkla dörrar som vi har köpt kostar typ 4-600:- och så kan ni måla karmarna. Och om ni tillåter er att ta en i taget så blir det inte så farligt. Så hade jag gjort.

Åh vad jag längtar tills det är klart där nere och vi kan flytta ner i ljuset!


Saltis: Jag har saknat bloggen, och om jag tillåter mig själv att inte vara så himla ordentlig utan faktiskt låta det bli som det blir, så blir det inte så stressigt.

Ja det är lite synd att julen hamnar mitt i, då ska ju alla vara lediga, men å andra sidan känns det så himla bra att det äntligen är på gång. I morgon ska vi röja tvättstugan så att de kommer åt den på måndag.

KRAM!

Marianne sa...

Kim: Ja vad roligt att du har fått så enormt mycket bra kritik för din senaste bok! Jag förstår att du får en extra kick till att jobba av det.

Klas gör också det mesta jobbet med renoveringen, men det där med badrum och elektricitet kan han ju inte göra själv, så de stora grejorna har vi lejt ut till en byggfirma. Det är en välrenommerad lokal firma, så vi ska förhoppningsvis inte hamna i Byggfusk : )

Kram!


Karlavagnen: Tack vad gullig du är, men det funkar bra att tvätta sig vid handfatet också, och har man bara en literkanna är det lätt som en plätt att tvätta håret till och med. Fast det ska bli skööönt när det är klart!


Karin: Vad kul, nu hittade jag också hans blogg! Den hade jag inte koll på tidigare : ) Tack! Jörgen är en mycket bra författare, vi jobbar bra ihop. Han skriver och jag redigerar : )

Stora Mariannekramar till Karin!

Marianne sa...

Suzesan: HEEEJ sötnos! Jag har saknat dig också, men nu finns vi igen!

Hahaha, vad roligt, vilket utedass! Och jag tänkte inte ens på det själv!

Vi ska en snabbsväng till Borås över jul, jag får passa på att duscha extra mycket och länge då : )

KRAMAR!


Eva: Ja nu är jag här igen! Och det känns jätteroligt!

Nu när hantverkarna äntligen har kommit till oss litar jag på att de kommer som de ska och gör färdigt. Det här är bra killar som har otroligt gott rykte här i Älmhult. Bland annat har de renoverat åt grannarna rakt över gatan, så jag litar på dem. Och det känns skönt att kunna göra!

God jul önskar jag dig!

Anonym sa...

Hejsan,
så härligt att starta igång en badrumsrenovering. Det skulle vara roligt om du vill visa upp ditt projekt på Byggla.se. Är du intresserad kan jag erbjuda en morot. Vi har även en golvtävling och en jultävling som pågår just nu. Maila mig på vendelabyggla@gmail.com så berättar jag mer!
/Vendela