måndag 2 juli 2012

Mitt nya kontor

Nu har jag flyttat kontoret till andra våningen igen. Det är naturligtvis inte färdigt i rummet, men min hörna är nästan färdig. Återstår vissa småsaker som att måla fönster, förutom att putsa dem, måla trappräcket, greja med elen ... men man kan i alla fall sitta här nu. En rad med bokhyllor bakom mig, och en hurts för pennor och andra småsaker (den syns inte här). Skrivbordet är nytt och vitt, men vi tog svarta bokhyllor för att det inte skulle bli för vitt så att man blir bländad.

Skrivbordsstolen måste absolut ha en heltäckande filt över sig, för den är totalt
sönderkload av katterna. Jag borde alltså kasta ut den och köpa en ny, det är bara
det att den är så himla skön att sitta i, tycker både jag och katterna. 

Som man ser i spegeln är hela min garderob utflyttad här i rummet, för garderoben håller på att slipas och spacklas och målas. Sedan ska det bli golv och hyllor och hängare där inne också, så SNART ska jag ha alla mina kläder samlade på ett ställe. Då kanske jag hittar någonting att ta på mig också. Eller inte. Det är ju rea!

Så här ser det ut i resten av rummet, Maken håller på att sätta golvlisterna och fixa med allt det andra som måste göras innan rummet är färdigt. Det ska bli tv-hörna i bortre hörnet, så kan han kolla tv och jag kan blogga och lyssna på tv, som jag brukar göra.Tjejerna sitter just nu i köket och äter godis och dricker flädersaft. Mathilda är överlycklig i dag, för hon ska få gå och lyssna på Justin Bieber när han kommer till Stockholm i april.


16 kommentarer:

Musikanta sa...

Det är klart att du ska ha kvar din gamla bekväma kontorsstol. Smart med filten, du kan ju vira in dig i den om det drar kallt på vintern från fönstret...
Snyggt med de svarta bokhyllorna!
Kram från Ingrid

Juliannie sa...

Vad roligt med ombyggnadsprojekt! I alla fall när det börjar bli klart...;) Jag har också katter och min favoritfåtölj är även deras och den är också täckt av en filt, hi hi.
Hälsningar Eva

olgakatt sa...

Ibland har jag försökt med filt INNAN det blir kloat eller nerhårat. Gissa var jag hittar katterna - UNDER filten, förstås.

Det blir hur fint som helst i ditt hörn! Praktiskt med allt inom räckhåll.
Haha, jag brukar också lyssna på TV när maken glor!

Suzesan sa...

Åhh så fint det ska bli när det är klart...

Kul att Mathilda är hos dig. Justin Bieber kommer bli proppfullt. ÄR han poppis hos småtöserna ELLER...Ja.

kram
/Susanne

Saltistjejen sa...

Kalas! Där kommer du att kunna jobba bra. Så fint det blir ert fina hem!
Kramis!!!

KARLAVAGNEN sa...

Väldigt snyggt draperad kontorsstol! Tjusigt! Ser ut som om du fått till en bra arbetsplats!!!

Kram!!!

ExPIAtriate wife sa...

Jattefint! Viktigt att ha det trevlig omkring sig nar man ska jobba. Jag soker ocksa efter ideer till en bra arbetshorna men saknar tid och fantasi (plus att maken ar ovillig att hjalpa till hm...)
Kram!

Desiree sa...

Tycker det blev snyggt med de svarta bokhyllorna till det vita skrivbordet. Som du säger så behöver ögat något som bryter av lite från allt det vita och ljusa. Jag beundrar verkligen er båda som har fixat och renoverat så mycket på huset sedan ni flyttade in. Det har blivit jättefint alltihop.
Kram!

Bloggblad sa...

Jättesnyggt! Extra kul att se eftersom våra hus är ganska lika. Men jag ser att ditt snedtak går längre in än vad vårt gör.

Hallen är så ljus och fin! Jag vågar inte ens prata om att måla om, 23 år har satt spår på våra nästan vitaväggar, bryter lite i ljusgrönt, ... vi har frontespis, annars är det väldigt likt med två dörrar på kortsidan och - vad jag gissar, badrum eller garderob mittemot fönstren.

Marianne sa...

Ingrid: Jag borde leta upp en tapetserare som inte är så dyr, och låta honom/henne klä om den med det fina tyget jag köpte i Kairo. : ) Om jag tar filten om mig i stället för om stolen ramlar det loss en massa gammalt skumgummi, så jag får allt leta upp en annan filt ifall jag fryser!

Kram!


Eva: Ja fy sjutton för att bo i en totalrenovering, det har inte varit roligt. NU börjar det däremot bli väldigt roligt : )

Men visst är det gulligt när de små vill sitta hos en hela tiden! Då har man gärna en filt på stolen. Hur många katter har du? Jag har två gamla damer på snart 13 år, två systrar. Från början var det hela familjen med mamma och tre döttrar.

Marianne sa...

Olgakatt: Hahahaha, ja vad hade du räknat med? Att de skulle sitta fint ovanpå filten? : D Men vi försöker tappert vi också, så nya soffan är inklädd i diverse filtar. Vi behöver skaffa lite filtar som passar med varandra och soffan ...

Vad roligt att du också LYSSNAR på tv!


Suzesan: Ja vi får hoppas att Mathilda får biljetter, det är hennes mamma som ska försöka greja det. Men inte kommer de väl att tälta för att köa, det är de väl för små för? Och inte gör väl föräldrar det?

I kväll sover tjejerna var för sig. Det är inte lätt, men det går att sära på dem ibland. : )

Kram!

Marianne sa...

Saltis: Ja nu börjar det äntligen bli beboeligt här. Jag räknar med att min garderob ska bli klar att börja inreda den här veckan, sedan är det bara gästrummen och toaletterna kvar.

Kramar!


Karlavagnen: Har haft tjockare filtar förut, men en tunn, stickad och lite töjbar filt funkar bäst. Bra tips för när Nisse har gått loss på din kontorsstol : D

Kram!!!

Marianne sa...

Pia: Ja det är jätteviktigt att det både känns trevligt och att det är praktiskt. Har inte Ikea några bra tips? Kolla deras hemsida, de brukar ju vara bra på sånt. Mitt skrivbord heter Malm, det är ett sidobord också som inte syns så bra på bilden. Hoppas du får till det snart!

Kram!


Desirée: Tack! Ja det är mest Klas som har jobbat med huset, jag har ju inte hunnit så mycket. I trädgården är det däremot jag som är mest aktiv, förutom gräsklippningen : ) Det ska bli så skönt när det här är klart!

Kram!

Marianne sa...

Bloggblad: Egentligen är snedtak ett himla otyg, tycker jag. Det omöjliggör normala fönster mer än på gavlarna, och man kan inte möblera med ordentliga bokhyllor. Det blir i och för sig rätt snyggt med de här halvhyllorna också, men man skulle vilja ha någonting som sträcker sig upp också. Man får väl måla någonting om man ska "uppåt" : )

Frontespis fick jag slå upp, men det blir jag ju lite avis på! Det hade gjort väldigt stor skillnad här, både för variationen och möbleringen. Men någon sådan blir det inte tal om att bygga, det skulle jag inte orka. Vill hellre ha en vinterträdgård ...

Det stämmer att det är en toa och en garderob mitt emot fönstren. MIN garderob! : )

Man behöver nog måla om efter 23 år?

Juliannie sa...

Vi har också två snälla, mysiga katter, mor och son på 15 och 14. Jag har en del bilder på dem i bloggen men har varit dålig på att tagga dem, men ett sånt inlägg finns i alla fall - etikett "katterna" fast där är bara mammakatten Felicia med :-/
Hälsningar Eva

Marianne sa...

Eva: Åh, jag ska genast in och beskåda din Felicia!