onsdag 3 oktober 2012

TidningarKände mig lite fånig när jag stod vid brevlådorna och fotograferade dagens post. Men bloggar man så bloggar man, och då måste man ha en passande och allra helst ny bild till dagens inlägg. Och då händer det titt som tätt att man får leta upp något man kan fotografera. I dag passade det med dagens post, för jag blir alltid lika glad när Språktidningen dyker upp.

Maken klagar ibland på att jag inte prenumererar på några roliga tidningar. Han tycker att jag ska prenumerera på några biltidningar och Teknikens värld, typ. Haha, men tji fick han, det får han göra själv.

Jag har egentligen alldeles för många tidningar, BORDE sålla i prenumerationerna. Men jag gillar ju mina tidningar, även om det tar ett tag innan jag hinner läsa, så de samlas på hög. Jag prenumererar på:

Språktidningen
Skriva
Vi läser
Gourmet
Allt om Mat
Expo
Allt om Trädgård
Svenska Dagbladet

Och så får man ju Buffet av Ica, Vi i villa av ... någon, Villaliv tror jag någon tidning heter som man får av någon annan.

Men jag har inte en enda modetidning eller tanttidning. Jag har tröttnat på dem, för det är alltid bara samma, samma hela tiden. De byter bara färg på ögonskuggorna lite då och då, och så vill de att man ska köpa en massa saker.

Vilket för mig till nästa tanke, som jag har tänkt ända sedan debatten om Blondinbella, och nu senast när Plus gjorde ett reportage om reklam på bloggar: VAD är det för skillnad mellan Blondinbellornas spaningar om snygga kläder och Feminas spaningar om desamma? Jag är hundra miljoner procent säker på att de flesta Blondinbellor går ut och handlar sina kläder och bloggar sedan om dem, medan modetidningarna får dem sig tillskickade och gör sedan olika reportage. Jag fick faktiskt saken bekräftad när jag i någon tidning läste att den här skålen/vasen/brickan eller vad det nu var "ännu inte finns i butikerna, men kommer ..." Inte sjutton hade den "journalisten" varit ute på stan och sett snygga saker som hen ville skriva och tipsa om! Larv tycker jag, jag tror att det bara är tidningarna som är rädda för att bli utkonkurrerade av unga tjejer med bättre stilsäkerhet än de själva har. Låt tjejerna blogga om sina spaningar i fred, och sluta hacka på att det skulle vara mer smygreklam än vad de så kallade reportagen i modetidningarna är! Det är nämligen samma skrot och korn, anser jag.

Vilka tidningar prenumererar/läser ni?PS. Se där, när man letar fotomotiv får man ibland till och med inspiration till ett helt inlägg!


14 kommentarer:

Pettas sa...

Inte många, hinner ju inte läsa så mycket som jag vill läsa, men Teknik är en av tidningarna som ramlar ner i vår postlåda och Ålandstidningen, förstås.
Jag läser en del tidningar men via nätet, inte regelbundet men nu och då.

Kramar!

Taina sa...

Hahahahaha, du är rolig du Marianne! Ibland måste vi som bloggare fota när andan faller på eller "stage" situationen bara!

Jag prenumererar inte på en enda tidning! Tror aldrig jag gjort det faktiskt. Förutom morgontidningen då. Läser väl någon blaska, då och då, men är ingen tidningsläsare direkt. I Sverige fick jag Ny Teknik som CF medlem, och den tidningen gillade jag. Köper någon "tanttidning" typ Amelia när jag är i Sverige. Men här blir det böcker och nätet som gäller.

Kram på dig!

Grekland nu sa...

Inte visste jag att det finns en tidning som heter Språktidningen och en annan som heter Skriva! Måste jag kolla upp. Fast någon prenumeration blir det nog inte, det är alldeles för dyrt när man bor utomland. Och du har förstås alldeles rätt i det där med modespaningarna, jag tror inte heller journalisterna på de fina magasinen går omkring i affärerna och tittar. Annars läser jag gamla tantveckotidningar som vandrar runt mellan oss svenskar här, mest för att jag vill ha korsorden...

Taina sa...

Jag glömde en sak. På tal om fotomotiv så har jag precis fotat två stycken sk "Chimney Gajs" och det lär bli ett inlägg om det senare. Hahahahaha!

Marianne sa...

Karin: Nej, det förstår jag att du inte hinner läsa tidningar! Kanske under vintern, men sommaren och långt in på hösten ... Tidningar via nätet är verkligen bra! Och man kan ju prenumerera där också om man vill ha mer än det som är gratis. Har för mig att man för vissa kan betala per nummer, så att man bara betalar när man faktiskt har tid att läsa.

Kramar!


Taina: Haha, ja det är ju så det är! Galleri fredag är verkligen att stejcha (haha, som man kan hitta på stavning) fotona.

Det är ju svårare att prenumerera utomlands, för det blir rätt dyrt. Och om man inte har vanan, tja, då finns det knappast någon idé att sätta igång när det är dyrare!

BRA! De ska OUTAS de där skorstenspojkarna! Sätt upp lappar i grannskapet också så att dina grannar varnas!

KRAM!


Ingabritt: Jag prenumererade faktiskt på Språktidningen till Egypten, har för mig att det inte blev så väldigt dyrt för just den tidningen. Kolla upp det! Den är den allra bästa av alla tidningar jag har. Enormt varierat innehåll, allt om språk, inte bara svenska.

Kom just på: Jag har ju Vi läser också, den är också en absolut favorit, lika bra som Språktidningen!

Du vet väl att du kan skriva ut SvD:s korsord via nätet? Det gjorde jag när vi var utomlands.

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Kan verkligen rekommendera Ikon som är en relativt ny svensk tidning (första numret kom i september förra året). Vi har fått fem nummer nu och de är så bra! Få annonser, unisex-artiklar, bra skrivet och så många intressanta ämnen.

Saltistjejen sa...

Här prenumereras för tillfället endast på Bamse. Och det är inte jag som prenumererar utan E. :-) En present från Olgakatt! MYCKET uppskattad sådan kan tilläggas. Tidigare prenumererade M på The Economist och Neo men jag vet inte om han gör det längre. Eller om han nu har prenumeration direkt till iPaden???
Själv läser jag nog mest tidningar på nätet nuröftiden. OM jag hinner... ;-) Fasligt vad lite tid man har....
MEN MEn. DUUUUU nu måste jag säga att jag nästan spricker av nyfikenhet inför din intervju!!!!!! Och jag håller mina tummar så hårt att de blir blå!!! Du för hemskt gärna maila mig om du vill berätta lite mer *nyfiken i en strut*
Lycka till och Stor KRAM!!!!

ExPIAtriate wife sa...

Jag har tidigare prenumererat pa "Lantliv" och "Skona hem" men har nu trottnat eftersom det ar ungerfar samma sak dar ocksa. Foljer hellre nagra inredningsbloggar. Men jag saknar att fa en tidning som dimper ner, tidigare prenumererade jag pa "Allt om mat" och "Damernas varld" men jag haller med. Det ar precis samma i varje tidning. Valdigt mycket reklam men inte sa mycket att lasa!
Ar ocksa nyfiken pa hur det gick pa intervjun!
Kram!

Annika sa...

HAHA, eller så skriver man bara text en dag...
Nej, men jag vet, man vill gärna illustrera.
Jag vet, jag vet...

Jag säger bara hatten av till Blondinbella och hennes modebloggande kollegor med 30,000 besökare om dagen.
Det är kraft det.
OCH jag är säker på att bloggarna betyder mer än Femina och DV för de flesta yngre tjejer. Kanake för äldre också.


Jag prenumerar inte på en enda svensk tidning...
Just nu.
Jag har:
Washington Post (vill inte sluta med pappersmorgontidningen)
Real Simple (månadstidning om lite allt möjligt, bra!)
Marie Claire (mode med bra reportage)
Popular Photography,
Rachael Ray (du vet nog vem hon är. Känd TV-kock)

Karolina har Frida fr Sverige. Present fr mina fldra. Den present som brukade vara Kamratposten och som började som Bamse.
SÅ går det :-)

Kram!!

Marianne sa...

Anna: Ikon har jag inte hört talas om. Måste kolla upp den! Tack för tipset!

Kram!


Saltis: Jaaaa, vad mysigt med Bamse! Undrar om man kan få serietidningar på paddan än?

Jag får mejla dig i morgon. : ) TACK för tummarna!

KRAM!

Marianne sa...

Pia: Allt om Mat har jag också, men det är mest för att få lite inspiration när den felar. Gourmet är däremot nästan uteslutande matporr : D

Det gick nog bra på intervjun, tror jag. Det kändes bra i alla fall, och det kändes väldigt naturligt och mänskligt, inte kritiskt och nedvärderande. Så jag HOPPAS!

Kramar!


Annika: Visst är det strongt av dem att lyckas få så många läsare och följare! Inte för att de har fått betalt för det, utan därför att de har personlighet och smak som andra också gillar.

Tänk att man kan följa uppväxten genom tidningsprenumerationerna! Snart följer väl Ella i spåren, hon har ju fått Bamse nu : )

Rachel Ray har jag för mig har en hemsida, som jag har varit inne på. Och jag håller med om morgontidning, det vill jag också ha, vill INTE göra mig av med den. Sen är det ju korsorden i Svenska också, inte att förglömma! : D

KRAM!

Bert Bodin sa...

Min lista:

NSD (Norrländska Socialdemokraten)
DN
Vi
Språktidningen
Camera Natura
Turist
Utemagasinet
Filter
Sveriges Natur
Fågelvännen
Vår fågelvärld
Chef
... och säkert någon fler också.

Kanske borde man sålla lite. :-)

Marianne sa...

Bert: Jisses så många du har! Men du har inte Vi Läser? Har du inte upptäckt den än? Den är jättebra, den och Språktidningen är mina absoluta favoriter.

Bert Bodin sa...

Nej - Vi läser, har jag inte hoppat på ännu. Men vem vet.....