tisdag 2 oktober 2012

Tisdag i punkter

En vanlig tisdag så här på hösten passar det bra med ett inlägg i punkter.

  • I går bestämde och beställde vi äntligen tapeter till de två gästrummen. Eftersom det är två exakt likadana rum är det ena "mitt" och det andra är "Makens", det vill säga jag bestämmer helt och hållet inredningen i det ena och i det andra får han bestämma. Utan att vi lägger oss i varandras inredning. Bra va? I mitt rum blir det en tapet som heter Vallmo, men bara på den "lilla" väggen under snedtaket, annars blir det för mycket. Så här ser den ut:
Bilden är lånad från Duros hemsida.
  • Jag fortsätter med min löpträning, nu är jag uppe i 4,2 km. I skogen har jag olika "stationer" som jag springer förbi: Eken, hasseln, torget (en öppen plats i skogen), sågverket (som man ser på andra sidan vattnet), grillen (en grillplats där jag tror ungdomar brukar samlas på helgerna), badplatsen, toan (jo, det står ett utedass i skogen!), huset och sedan är jag ute på Strandvägen och springer vidare mot Elmiersvägen, över gångbron och sedan tillbaka hem. Tror jag ska satsa på ett par millopp nästa år, Midnattsloppet är ett av dem. Ska ni springa något lopp? I så fall vilket? Ska vi kuta loppet tillsammans?
  • Mitt nya favoritgodis (jag är periodare när det gäller godis) är Polly, men inte vilken som helst Polly, det ska vara Polly pimped by Dregen. Mmm med citron och lakrits. Synd att det finns vanliga i choklad i påsen också, för de är inte lika goda.
  • Nu har jag testat köttkvarnen till min hushållsassistent. Den är superbra! Hur enkelt som helst att göra sin egen köttfärs. Det som inte är så bra är att hålplattorna är lite svåra att göra rent. Alla små hål måste ju vara kliniskt rena innan man packar ner alla prylar, man vill knappast att det sitter köttrester kvar som sedan går i väg med utrustningen när den har växt tillräckligt mycket. En rengöringspryl typ en sån där pigg-mojäng som man har till vitlökspressen skulle sitta fint. Ska skriva det som tips till OBH Nordica. Nå, resultatet blev en riktigt god lasagne. Men man ska helt klart göra en större laddning köttfärs på en gång, med tanke på rengöringen.
  • Jag är lite nervös i dag. Har stått och strukit mängder av kläder och sjalar i eftermiddags. Varför? Jag ska på en intervju i morgon bitti! En gruppintervju! Det har jag aldrig varit med om tidigare. Men från 08.15 till 12.30 ska jag vara med på en sådan. Så snälla söta alla ni, håll tummarna för mig! Jag skulle hemskt gärna vilja ha det jobbet!
18 kommentarer:

Annika sa...

Jajamen, att skriva i punkt det är grejjer det...
DET ska jag också göra inom mkt snart framtid :-)))

Peter sprang ett lopp på 10 km i söndags. Det gick fint.
KUL för dig att du springer så ofta.
Själv varken kan eller får jag kuta pga artros-skiten.
mmmm...vilken GOD mat, blir hungrig av att se den!!
VAD spännande med jobbet du ska söka.
Jag blir nyfiken, Antar att du berättar i sinom tid.
Polly är verkligen SÅÅÅÅ goda, och den pimpade sorten låter asgod!!
Gillar din tapet också.
Kram!!

Annika sa...

SNAR framtid (grrrr) så ska det stå...
SUCK...

Pettas sa...

Det märks att du har blivit extra pigg av springet du har i benen:)
eller om det är Pollysarna?

Ja, inte kan man ju ha någonting som växer i köttkvarnen, skulle vara sååå synd om den vandrade ut genom dörren. I all synnerhet om man är nöjd med den.

Ha en skön kväll Marianne.
Tänkte på dig idag när jag hittade alla spännande frön i påsen du gav mig.

Kramar
Karin

Marianne sa...

Annika: Ja jag får berätta sedan. Inget märkvärdigt jobb, men det skulle passa mig perfekt.

Du PW:ar ju flitigt varje dag, det är minst lika nyttigt som att springa, kanske nyttigare till och med eftersom det inte sliter på senor och leder. Men jag är så otålig, så det funkar bäst för mig att springa.

KRAM!


Karin: Hoppas att du kan få några frön att gro, jag är speciellt nyfiken på de exotiska fröna, om det alls går att dra upp i kruka. Har inte provat själv än, väntar med det tills vi har ordning här så att jag har ett bra ställe att ha dem, ifall de tar sig.

Jag känner mig verkligen starkare i benen! Står stadigare, på något vis.

Kramar!

Anonym sa...

Själv upptäckte jag igår att Ahlgrens bilar just nu finns med en färg i påsen! Så en påse med enbart vita fick hänga med hem.

Håller en tumme för dig i morgon!

Marianne sa...

Brysselkakan: Åh, bara vita? Det är de vita som är godast, gröna näst godast och rosa minst goda. Fast alla är goda, men vita är helt klart godast! Det ska jag kolla efter!

Tack!

Bloggblad sa...

Med ålderns rätt (eller var det med bystens tyngd?) har jag dragit mig tillbaka från de stora arenorna... Men många tjejmilar har jag sprungit - i Sthlm, Nrkpg och Berlin.

Jag håller helt med om citron- och lakritspolly!!! För många choklad.

Jag håller tummarna!

Anne-Marie sa...

Vad duktig du är som löptränar. Ni har ju litet svalare nu än vad vi har så det passar säkert.
Håller tummarna för din intervju. :) Kramar!

Millan sa...

Jag haller tummarna!! :-)

Jag har aldrit provat att gora egen kottfars. Har ingen kottkvarn sa det kanske inte ar sa konstigt. Men det ser roligt ut! Och gott!!

Kram

olgakatt sa...

Tur att man kan skriva med pekfingrarna så att man kan hålla tummarna samtidigt.
Jag kan tänka mig att göra massor av saker tillsammans med dig men INTE springa...... Promenad eller ridtur är mera min melodi.

Suzesan sa...

Nepp jag springer inte. Tycker det är tråkigt. Jaha nu är du på intervjun då men jag håller tummarna. Bra med tummar för de används ju sällan på tangentbord.

SNYGG tapet.

Oj jag kom på... vi får tänka ut någon dag sen som passar bra så jag kanske kan komma och hälsa på dig i verkliga livet. Innan snön och halkan kommer. Det skulle vara riktigt roligt.

Kram
/Susanne

ExPIAtriate wife sa...

Vad duktig du ar som springer! Det later harligt! Har ar det fortfarande varmt, att ga ar jobbigt nog i varmen!
Lycka till med intervjun! Vad spannande! Antar du berattar mer vad det handlar om? Ar nyfiken!!
Kram!

Marianne sa...

Marianne: Ja när du säger det så minns jag att du har skrivit om lopp du har sprungit! Attans att åldern eller tyngden har inträtt så att du har slutat! Annars hade det varit kul att ta ett lopp tillsammans. Taina är den enda jag vet som springer, känner inte en enda kotte som gör det annars. Men Taina springer bara maror, och jag är inte där ÄN. : )

Testade Polly Charter i dag, men det var ingen höjdare. Nä, Dregen ska det vara!

TACK för tummar! Nu hoppas jag att telefonen ska ringa och att jag får komma på nästa intervju - och att jag sedan får jobbet! VILL HA!

Kram!


Anne-Marie: Det är orsaken till att jag inte har tränat någonting (nästan) under alla de här åren, det har varit för varmt och på gym med bara jag och mig själv är det ju dödstrist. Haha, ja i Kairo var det ibland en ansträngning bara att gå ut, just för värmen.

Tack för tummarna! Men släpp inte än, håll hårt så att jag får jobbet! : )

Kramar!


Millan: TACK! Håll hårt så att jag får jobbet, jag vill så gärna ha just det jobbet!

Har ni bra köttfärs i England? Här är det ju köttfärsskandaler titt som tätt, och jag vande mig vid nymald färs i Turkiet och Egypten, så det känns bra att kunna få det igen. Smaken är nog densamma, men innehållet är garanterat!

Kram!

Marianne sa...

Olgakatt: Haha, ja vilken tur! TACK!

Jag får väl skaffa mig en liten ponny så att vi kan sticka ut och rida tillsammans : ) Nå, annars kan vi ju fortsätta med sånt vi redan gör, pelargoner och trädgårdar och Åland och lite till : )

Marianne sa...

Suzesan: TACK för tummarna! Fast förresten, som du och Olgakatt skriver att ni inte använder tummarna på tangentbordet, hur slår ni mellanslag? : )

Jag springer för att jag inte har tålamod till annat. Det går fortare att springa : D

Ja det får vi göra! Nu får vi se först om jag får jobbet, och så måste vi få klart här så att vi får möblerat, sen är du hjärtans välkommen.

Kramar!


Pia: Ja jag rekommenderar inte att du ger dig ut och springer i den där värmen! Dessutom all sand. I Kairo tänkte jag ofta att jag kommer att dö av stenlunga, bara för all sand som virvlade i luften hela tiden. Att ge sig ut och springa i det är nog inte så nyttigt!

TACK! Ja, jag får berätta mer sedan. Hoppas, hoppas att jag får det! Tror det skulle passa mig som handsken!

Kram!

Suzesan sa...

Mellanslag...haha. Jag flyttar pekfingret;)

Tangentborden på lapotops är inte så som på vanliga urgamla skrivmaskiner. Avståndet. Smalare. Jag har långa fingrar.

Haha ja nu såg jag att jag och Olgakatt sa likdant. Haha.
Kram
/Susanne

Millan sa...

Joda det finns kottfars i varerande kvalitet i england kan man val saga. Nog lite som i sverige. Dock ar den inte lika finmald har som hemma vilket jag tycker ar synd!

Marianne sa...

Suzesan: Och jag kör sekreterarstilen : ) Snabbt ska det gå!

Kram!


Millan: Ja finmald är väl den man kör mest med. Det är kanske bättre med grovmald till hamburgare? Men annars vill jag nog ha finmald, tror jag. Till fisk är det kanske bättre med grovmalt också, förresten!

Kram!