torsdag 12 januari 2012

Är ni medvetna om att vi tvångssteriliserar människor i Sverige år 2012?

Någonting klingar lite falskt med Kristdemokraternas slogan tycker jag. Vad är mänskligt i att tvångssterilisera någon?


Hej Kristdemokraterna!

Jag har inget personligt intresse i saken, och jag känner inte heller någon som har det, men jag undrar vad de juridiska svårigheterna består av när det gäller att slopa tvångssteriliseringen av personer som gör ett enligt Socialstyrelsen godkänt könsbyte? Exakt vad är det som gör de personerna till så olämpliga föräldrar? Och exakt vad är det som gör det hela så juridiskt besvärligt?

Jag förväntar mig ett utförligt svar, och både min fråga och ert svar kommer att läggas ut på både min blogg och min Facebooksida.

Med vänlig hälsning
Marianne Alstermark6 kommentarer:

olgakatt sa...

Jodå, saken har diskuterats ett bra tag. Fundamentalister inom religion och andra grupper med patent på sanningar har många sätt att förtrycka och trakassera alla som går utanför deras snäva ramar. Alliansregeringen (läs:högerregeringen) måste ju kasta till kristdemokraterna ett köttben då och då, det här är ett av de senaste. Ett annat är avdragsmöjligheten för allmosor till religiösa samfund och ideella föreningar som har råd och vilja att betala ansöknings- och årsavgiften (10 000 + 7000/år) för att vara avdragsgilla. Skänker du inte minst 2000 kr/år och minst 200 kr per gång kan du glömma avdraget. Så änkans skärv förblir det ärligaste offret.
Sen tycker även jag att de ca 275 miljonerna per år staten beräknas få punga ut med till de "generösa" givarna kunde användas till att "hellre korta köerna till soppköken än satsa på att skapa fler" som Jennie Nilsson (S), v.ordf. i skatteutskottet, säger i en intervju i ETC.

Marianne sa...

Olgakatt: Ja de där avdragen verkar rätt dumma! Det luktar lite "härma Amerika" tycker jag. En sak är att man ska ge till godkända organisationer med 90-konto, men sedan borde det väl vara upp till var och en hur mycket man ska ge. Och visst hade man kunnat göra en del med de där pengarna. För att inte tala om restaurangmomsen. Hade i så fall varit bättre att ta bort momsen på mat tycker jag.

Bra sagt av Jennie Nilsson!

Elisabeth sa...

Jag undrar detsamma! Hoppas att du lägger ut deras svar här. Det vore intressant att läsa.

Marianne sa...

Elisabeth: Absolut, det ska jag göra! Om jag får något svar, det är ju inte alldeles säkert.

anna sa...

Jag känner en kvinna som har blivit man och är mycket lycklig över det men som kan inte byta personnummer och få kalla sig man pga KD.
Man får nämligen inte byta personnummer om man inte är steriliserad.
De på högerkanten är strängt religiösa och tycker inte att man ska ändra den kropp som Gud har skapat för det är syndigt och leder till evig förtappelse.
Visst är det sorgligt att dessa fåtaliga ska få bestämma men dom anser säkert att deras stränga Gud har svarat på dras böner. Jag är också kristen men betackar mig för deras dömande Gud.

Marianne sa...

Anna: Det är helt vansinnigt det där som KD håller på med tycker jag. Degraderande. Och jag tycker att om man är strängt religiöst kristen borde man väl följa Jesus kärleksbudskap! Gamla testamentet är väl grunden i den judiska tron, har jag för mig. Och den kristna har Nya testamentet som sitt huvudskapliga budskap. Och det handlar om kärlek och förståelse, så KD är verkligen fel ute!

Hoppas din vän snart får byta personnummer så att han kan känna sig som en hel person!