lördag 7 januari 2012

Badrummet är invigt

Nästan som turkiskt bad.

Vilken himmelsk fröjd det var att inviga badrummet i går! Inte för att vi har någon duschslang som kommer ut ur väggen och sprutar varmvatten på en, eller handfat att spotta ut tandkrämen i, inte ens en krok att hänga handduken på, men vad gör det när man kan stå över en golvbrunn och hälla skopor av varmt vatten över hela sig? Och vattnet blir hur varmt och bra som helst av att koka på spisen, så att varmvattenberedaren befinner sig på tippen gör ingenting det heller.

Nu känner vi oss betydligt renare än vi gjorde i förrgår. Det är inte särskilt lätt att stå vid ett minimalt handfat och försöka tvätta hela sig och hår och allt, dessutom utan att skvätta för mycket ner i kattlådan så att inte sanden ska klumpa sig och gå till spillo i onödan, så att säga.

Så nu i veckan sätter de väl upp handfat och grejor i badrummet, och bara maken kan köpa den där eländiga toastolen någon gång så kanske man snart kan sitta där inne en stund då och då också. Men varmvatten tror jag inte vi får förrän om ytterligare någon vecka när tvättstugan är klar, för det är där inne den ska stå.

Framåt går det i alla fall!

12 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Så härligt!! Att vara utan badrum och kök är det värsta tycker jag. Och vad FINT det blev!!
Kram!

Suzesan sa...

Jag fnissade. Men det funkade ju verkar det som. Känns skönt att bli ren. Hopplöst läge att vara utan badrum. Så fint det ska bli när det är färdigt då. Snyggt golv.

Kram
/Susanne

Pettas sa...

Ett viktigt kliv in i välbefinnandet!
Grattis! Vackert golv, mycket!

Kram
Karin

olgakatt sa...

Skönt med folk som har små pretentioner på himmelska fröjder!

Marianne sa...

Saltis: Det blir jättefint där inne! Tänk när det är färdigt, det ska bli helt underbart. Bara någon vecka till skulle jag tro innan man kan börja stoppa in saker. Och sedan rivs köket ...

Kram!


Suzesan: Det funkar jättebra. Lite omständligare än att bara skruva på en kran, men funkar gör det. Förmodligen första gången byggarna har varit med om att någon använder badrummet innan det finns rinnande vatten där inne : D

Golvet är tillverkat i Turkiet : )

Kram!

Marianne sa...

Karin: Ja det är en sån enorm skillnad så det är alldeles makalöst vad skönt det är att få blaska ordentligt. Och det räcker att koka upp två stora kastruller, det krävs inga mängder med varmvatten för att det ska räcka.

Vi är väldigt nöjda med golvet!
Kram!


Olgakatt: Hahaha, ja men när man har levt utan badrum i några veckor inser man att det inte krävs så mycket för att njuta! Det är som ett turkiskt hamam nästan. Måste skaffa mig lite mer tvållödder bara : )

Kram!

Dubbelörn sa...

Det var precis så det är - Ett äkta turkiskt bad! :D

Fritt ur hjärtat sa...

Ett litet steg för människan;-) Jag vet PRECIS ur skönt det är, levde så mitt i smällkalla vintern när vår värmepump gått sönder, vi hade ingen värme och inget varmvatten, i 5 månader, jag höll på att bli tokig,sommarstugestandard fast hemma. Diskmaskinen värmer ju själv och tvättmaskinen också, plus att jag ju hade toa, men annars var det minsann primitivt länge.
Men du det blir väldigt fint.

Monica P sa...

Grattis!
Vi campade en massa somrar när barnen var små. Roligt på alla sätt, och badade gjorde vi i havet. MEN! Nöjet att sitta i det heta vattnet från en vulkanisk källa! Nöjet att duscha i osalt vatten! Nöjet att inte ha sand överallt!

Man blir ren av att hälla uppvärmt vatten över sig, förstås, men nöjet ökar sjufalt med en bra dusch. Du har rena nöjeslivet framför dig, Marianne!

Melting Pot sa...

Som ett indiskt bucket bath! Kram

Marianne sa...

Dubbelörn: Ja visst är det! Vi får se vad byggarna säger i morgon, det kanske är slut på det roliga tills de är färdiga : )


Simone: FEM månader! Jisses, så länge! Det vet jag inte om jag hade klarat. Här är det cirka 2-3 veckor utan varmvatten, en månad utan badrum, köket är väl en månad också, men värme har vi. Som tur är! Hu så hemskt det måste ha varit, att ni inte frös ihjäl!

Marianne sa...

Monica: Visst är det härligt när man nöjer sig med enkla nöjen! Lite vulkanisk värme hade inte varit dumt, men jag har ju faktiskt en bastu om jag skulle frysa för mycket : )


Lena: Jag kan tänka mig att det är som i Indonesien. Där har man ett kar där vattnet får stå och värmas upp av dagens värme, och så skopar man vattnet över sig. Samma i Indien?

Kram!