tisdag 17 januari 2012

Köket

Ungefär en gång i halvtimmen talar jag om för mig själv att SNART är det JÄTTEFINT här hemma. För just nu är det inte helt lätt att hålla ut.

I dag lever vi en blandning av campingstil och ungkarlsdröm - mikron på matbordet framför tv:n och äter bara pizza eller färdig/fryst mat som värms i mikron. Just nu är det lite extra jobbigt att diska, för vi har inte fått kran till hon i tvättstugan än (i morgon hoppas jag) och kranarna till handfaten är såna där små låga så det går inte att hålla en kanna under utan man får skopa en mugg i taget till någonting större.

Byggkillarna är i alla fall väldigt DUKTIGA och TREVLIGA och SNÄLLA, det underlättar.

Här ska ni få se:

Jag hann inte riktigt få en Före-bild (hade ändå inte varit någon riktig förebild) för Maken satte igång och rev i söndags morse. Jag var lite seg.

Bakom gamla frysen hittade vi en burk sardiner med utgångsdatum 2001. Vi tackar alla gudar i hela universum för att den inte exploderade.

Köket låg i drivor i söndags kväll.

Mycket kan hända i en renovering, jag tror ändå att vi har varit förskonade från de värsta överraskningarna. Men i söndags fick vi en: Vi åkte glada i hågen till Ikea för att beställa köket för hemleverans. Vi hade fått order av byggkillarna att det behöver finnas hemma i huset i slutet av veckan (fick veta det i fredags, så vi var inte slöa). Men tji fick vi, Ikea behöver tio dagar på sig för att leverera. Men om vi ville var vi välkomna att plocka själva ur självplockslagret och köra hem det, allt fanns hemma så det var inga problem.

Ja ni fattar - bära hem ett helt kök. Nå, det fanns inte mycket att välja på, så medan Maken åkte och bytte bil och hyrde släp började jag plocka ur hyllorna. När vi var klara hade vi burit 750 kg kök x 3 (från hyllor till vagn, från vagn till släp, från släp in i huset). Vi är fortfarande lite möra, om jag uttrycker mig försiktigt.

Det ser inte mycket ut för världen, men här ligger 750 kg kök. Utom diskhon och de längsta bänkskivorna för de vägde 50 kg styck så de fick stå kvar i hallen.

Och så här ser köket ut i dag.

Bon appetit!

18 kommentarer:

Pettas sa...

Ni är urduktiga och är värda varsin stor guldmedalj!
Heja!

Kram
Karin

Marianne sa...

Karin: Tack, just nu är det lite tungt, det ska erkännas! Så dina guldmedaljer värmer!

KRAMAR!

Saltistjejen sa...

Jag förstår att det är jobbigt. Just kök och badrum är ju det "värsta" att renovera. För det är så svårt att vara utan. Men det är också det roligaste att HA renoverat. När det hela är klart! :-)
Håll ut!!!
Kram!!

olgakatt sa...

Nu går det undan, som skomakaren sa när han satt på dass och åt sju smörgåsar!
Sparade hemkörningsavgiften gjorde ni också som rediga smålänningar.

Suzesan sa...

Nu har du det inte roligt Marianne. Det syns tydligt. SÅ DUKTIGA ni är. Vilka kämpar. Imponerad och jag gör stående ovationer.

Men tänk så skönt när allt är färdigt.


Jag skrattade högt åt sardinburken. Ni kan verkligen vara SAKletare där i huset.

Hittas ju KONSTIGA grejor på de mest äventyrliga ställen. Intressant. Ja men tänk om den exploderat den där burken.

KÄMPA.

kram
/Susanne

Katarina sa...

Jag kan förstå att det känns jobbigt med allt stök osv. Men snart kommer det att vara historia, och du får det riktigt fint hemma. Lycka till..

Anne-Marie sa...

Så fint ni får. Fler guldmedaljer kommer från mig. :) Vilken tur att sardinburken höll sig intakt. Kram!

ExPIAtriate wife sa...

Vad fint det kommer att bli! Forstar att det ar rorigt nu men sager som ovriga, kommer att bli jattefint nar det blir klart!
Kram!

KARLAVAGNEN sa...

Sardinsky simskiii men i min blodpump där plasker duuu eller hur gick nu låten? :-) Det blir jättefint! Täääänk så fint köket kommer att vara till påsk, å till midsommar och för att inte nämna till jul!!!! Stay positive!!!

Förstår att ni är slitna, men ni är ju faktiskt supereffektiva och busduktiga, så klappa varandra på axlarna och ge varandra lite credit vettja!!! Köket ser redan bra ut tycker jag!!!

Millan sa...

PHu ... been there, done that! Och fy sjutton vad jobbigt det ar med just koks och badrumsrenovering. Jag ar makta imponerad av er. Det kommer bli jattefint nar det ar fardigt.
Haha, ja tur att sardinerna inte exploderade i koket. Hade inte varit skoj att jobba dar en vecka sedan ;-).

Kram!

Musikanta sa...

Snart är alla svårigheter och besvärligheter historia, som det heter. Vi åkte till Kina i fjorton dagar medan byggkillarna vände upp och ner på vårt kök och la om golvet - när vi kom hem var det klart. Jag är imponerad av ert slit, det räcker med att bära in ETT sådant paket som du visar.
Kramar från Ingrid.

Monica P sa...

Himmel! Vad jobbigt! Så där såg vårt kök ut en gång också, när vi bodde i Motala. Maken hade fått för sig att han skulle renovera, och började riva alltihop, så när jag kom hem efter jobbet tog jag mig nästan inte in...vi hade ingen micro heller, jag vet faktiskt inte vad vi åt dom där veckorna...jo, vi hade en liten grillspettshistoria som fick plats på det lilla bordet bredvid sängen, och ungarna åt ju ett mål i skolan...

Bert sa...

Jag avundas dig inte nu.

Men sen!!!!!

Bloggblad sa...

OJ! Ända in till stoppningen! I jämförelse var vårt kök rena barnleken... Och snickaren hade med sig en hel bil full med paket när han kom - det räckte med det jobbiga att ha kylen i vardagsrummet och disken i tvättstugan...

Marianne sa...

ALLA: Huvudet under armen, det är jag det. Allt vad rutiner heter är som bortblåst och jag vet knappt vad jag heter. Men NU ska jag äntligen svara på era kommentarer!


Saltis: Ja fy, det här är rätt tufft ska jag säga. Och om jag någonsin måste göra om det hela igen, tror jag nog att jag väljer att göra ett av rummen i taget nästa gång, med cirka en månad emellan. Fast helst inte alls. Nu är det i alla fall bara någon vecka kvar att orka med det hela.

Kramar!


Olgakatt: Hahaha, ja nu har vi faktiskt ett dass att erbjuda skomakaren : D

Äkta snålänningar, det är vi det! : )


Suzesan: Tack, vi behöver alla ovationer vi kan få just nu. För det är kämpigt det här. Mycket värre än jag trodde.

Ja TÄNK om den burken hade exploderat! Fy farao vilken stank det hade blivit! Så nog var det tur!

Kramar!

Marianne sa...

Katarina: Ja det blir jättefint, det har vi sett i badrum och tvättstuga redan, även om det inte är helt klart där. Men nu är det rätt tufft en vecka till ...

Tack!


Anne-Marie: Tack, vi behöver guldmedaljer. Fast Klas den rackaren passar på att åka på tjänsteresor så klart, fina hotell utan en målare inom synhåll : )

Kramar!


Pia: Ja det ska bli så skööönt när det väl är klart. Vanliga rum är en sak att renovera, men fy, aldrig mer bo i en sån här renovering!

Kramar!

Marianne sa...

Karlavagnen: (Höll på att skriva Karlavägen : D ) Den låten har jag nog aldrig hört? Fast det låter lite som Robban Broberg?

Ja tänk den dag jag kan sätta en vas med blommor på bordet och ställa mig och baka och laga mat! Just nu är det 100% mikromat.

Just nu tycker jag att jag är duktigare än Klas, för han smet till Tyskland och Danmark och bor på fint och rent hotell. Fusk! : D


Millan: Gjorde ni också en sån här totalrenovering? Visst är det hemskt! Hoppas verkligen att jag slipper det i framtiden, eller hur! Ja ni har ju fått det jättefint, så det är bara att se framåt och inse att vi också kommer att få det fint en vacker dag. Slutet av nästa vecka, sa snickaren i dag.

Kramar!


Musikanta: Önskar att jag också hade kunnat fly, men med katterna går ju inte det. Annars hade jag garanterat varit ute på en hälsa-på-alla-jag-känner-turné just nu! : )

Kramar!

Marianne sa...

Monica: Hahahaha, grillspettshistoria! Ja vi har ju tur att till och med matfabrikanterna har insett att de inte behöver ha en massa konstiga E-nummer i det som är fryst, så maten är faktiskt riktigt okej, måste jag säga. De vågar till och med använda vitlök och chili i maten, helt fantastiskt.


Bert: Nej just nu finns inte mycket att avundas i vårt kök. Men sen så! Bara det inte blir så fint att jag inte vågar använda det ...

: D


Marianne: Ja, som sagt, allt behövde bytas. Till och med reglarna eller reglerna eller vad sjutton det heter, de där träplanken som man sedan spikar upp sakerna på. Vi har också kylen och frysen i vardagsrummet nu, fast å andra sidan använder vi ju inte vardagsrummet som vardagsrum än, det är någon sorts byggcentral. Tippar att det blir vardagsrum någon gång i mitten av februari!