måndag 30 januari 2012

Inte sedan Kairo

Jag kom på att jag inte har haft ett ordentligt badrumsskåp sedan vi flyttade från Kairo. I lägenheten vi bodde första halvåret var det ett sånt där vanligt litet badrumsskåp, delat på två. Och här var det ett gammalt skruttigt ett som jag inte ville möblera och göra till mitt utan som bara fick vara där tills det togs bort. Men NU, för första gången sedan den 29 oktober 2010 har jag ett eget och riktigt och riktigt fint badrumsskåp! Och stort är det, det är så stort att inte ens jag kan fylla det! Fast då ska jag ju samtidigt erkänna att lådorna i skåpet under handfatet är proppfulla ...

Tänk att man kan bli lycklig för ett badrumsskåp! Det här har speglar i alla vrår, och jag har upptäckt att det är riktigt bra. Som Annaa M skrev, så finns det alltid någon spegelyta som inte är igenångad, och ljuset räcker eftersom det förstärks av alla speglar. Dessutom ser man hur håret blev där bak också, vilket i alla fall inte jag har lyckats med tidigare. Vi har varsitt sånt här handfat och skåp och det kan ju verka lyxigt, men det är en nödvändighet efter att ha haft varsitt badrum i tio års tid!

I badrummet lyckades jag få igenom en av mina käpphästar: Jag tycker inte att det är skoj att snubbla rakt på en toalettstol när man går in i ett badrum. Jag tycker att toalettstolar ska placeras så att det inte är det allra första man ser, om det går. Den största orsaken till det är att karlar inte kan stänga locket och ringen efter sig, så att man måste glo rakt ner i avgrunden. Alltså, vände vi toastolen så att den nu står mot kortväggen, och för den byggde vi en liten vägg. Så nu slipper man se toan och avloppet det första man gör. Vårt badrum ligger nämligen också så att man går förbi det varje gång man går från hallen/köket till vardagsrummet/sovrummet eller så. Det ligger alltså mitt i huset. Och eftersom även katter måste gå på toa ibland måste badrumsdörren stå öppen och ... ja ni förstår resten. Så här ser det ut, och jag tycker att det blev riktigt bra!

En vägg för toan så att man slipper se rätt ner i avgrunden varje gång man går förbi badrummet.

17 kommentarer:

ExPIAtriate wife sa...

Vad fint ni har fatt! Jattesnyggt med alla speglar i badrummet och vaggen intill toaletten var jattebra ide!
Kram!

Taina sa...

Vi har inga katter men toadörren står öppen ändå...go figure!

Fint blev det i alla fall!

Kramen

Suzesan sa...

Smart med lilla väggen som skymmer toastolen. OJ så fint badrumsskåp. Nice. Tycker jag inte alls är bara lyxigt mer än vanligt att ha varsitt skåp.

FINT. Snyggt med det gråa. Jag Tycker att de plattorna är SÅ FINA.

Haha jag har två badrumsskåp trots att jag bor själv. Haha men det är såna gamla vanliga FULA.

Kram
/Susanne

Annika sa...

Snyggt, snyggt.Förstår att ni är nöjda!
Kram!

Saltistjejen sa...

Kalas!!! Så FINT det blev Marianne! Och du det där med toan är verkligen ngt jag funderat på jag med. Inte för att det stör mig jättemycket, men det känns onekligen lite onödigt att den alltid är placerad så att man ser den det första man gör när man tittar in i ett badrum. Nästan oavsett hur stort badrummet än är. Vårt är ju så litet att det inte går att göra på annat vis, men om man kan så varför inte!? :-)
Det måste kännas härligt med ett fungerande OCH FINT badrum igen!!!
:-)
KRAM!

Bloggblad sa...

Himla snyggt! Smart att spegeldörrarna är lika stora... vi har en bred och en smal - och nåt år efter inköpet rasade den stora spegeldörren rakt ner i handfatet... Bara spegeln gick sönder - och det blev ett helt nytt skåp efter mycket krångel, för just det märket fanns inte längre...

Det blir ju gôrsnyggt hemma hos er!

Emmama sa...

Snyggt och fräscht! Verkligen bra att göra en vägg så där också, det gör skillnad för första intrycket kan jag tänka mig. Ser fram emot att komma och rota runt i ditt badrumsskåp, höhö.. :) Nej det ska jag inte göra, lovar! Kram!

Musikanta sa...

Fantastiskt snyggt! Vi har också var sitt handfat - skulle numera aldrig kunna tänka mig att dela! Vi har lite olika uppfattning om hur rent det bör vara i detta och rakar man sig varje dag blir det lätt avtryck i handfatet...

Klinkers på golv och kakelväggar är jättesnyggt och lätt att hålla rent. Coolt med matchande golv och vägg också!

Har faktiskt efter 35 års äktenskap i dagarna påpekat om att jag fryser om rumpan på natten när jag behöver gå på toan och sätter mig direkt på den kalla keramiken i mörkret. Det har resulterat i att MM nästan alltid kommer ihåg att fälla ner locket numera :-)!

Kramar från Ingrid

olgakatt sa...

Skåpet ser ju ganska välfyllt ut med alla spegelbilder av innehållet!
Väldigt elegant!
Efter 10 års uppfödning av små nyfikna kissar är toalocket ALLTID nerfällt hos oss.

Bert sa...

Jisses! - Hoppas bara att allt är ekologiskt. Om du tappar någon eller några av de där flarrorna/burkarna/stiften blir det ju miljökatastrof.

;-)

Elisabeth sa...

Snyggt! Smart idé med toalettstolen också. Egentligen är det rätt ologiskt att den så ofta står placerad så att man ser den direkt. Undra varför det är så. Månne finns det någon förklaring, eller så har det "bara blivit" så.

Marianne sa...

Pia: Tack! Nu går det rätt snabbt framåt, äntligen! Jättebra med alla speglar, men jag är lite orolig för att behöva putsa allt det där ... : )

Kram!


Taina: Haha, men ni har en lite vovve! : ) Nä, jag vet, han pinkar inte på toa. Men det är ju så, man stänger inte överallt hela tiden jämt.

Kram!


Suzesan: Hahaha, ja vad skönt att du har två skåp på en person! Då behöver jag inte känna mig dum : D

Jag gillar också de här plattorna, även om jag hade velat bryta av det vita med turkos. Men båda ska ju gilla det, så det blev grått.

Kramar!

Marianne sa...

Annika: Tack! Ja vi är jättenöjda, bara en sån sak att det är RENT ordentligt nu!

Kram!


Saltis: Tack! Eller hur! Varför sätter man toan nästan mitt för dörren om man kan sätta den annorlunda? Kissnödiga karlar som är ingenjörer? : D Normalt stör det mig inte heller så där vansinnigt, men om vi nu skulle köpa ett renoveringsobjekt för att få det så som VI ville ha det ... Och badrummet ligger som sagt mitt i huset så att man måste gå förbi hela tiden.

Kramar!


Bloggblad: Men fy vad hemskt att spegeldörren rasade ner i handfatet! Hoppas ingen blev skadad. Ja du, jag hoppas verkligen att det inte händer oss, för vi har 100 cm och de ska sluta med dem och bara ha 80 cm ...

Jag tycker också att det blir snyggt! Och rent : )

Marianne sa...

Emma: Haha, du får rota i mitt badrumsskåp! : ) Var det mars du skulle komma? Längtar!

Kram!


Musikanta: Tack! Visst är det så, man har lite olika uppfattning om vad som är rent och fint och vad som inte är det. Och vad som är fint att dekorera med och vad som är lite för rosa : D

Vad snäll han är MM som har börjat fälla locket! Jag tror jag använde fel taktik, å andra sidan hotade jag med kostnaden för väggen, vilket borde ha fått en viss herre att reagera : D

Kramar!


Olgakatt: Ja det ser ut som om jag har mycket mer än jag har, även om det är rätt mycket. Måste nog kasta en del, upptäckte jag i dag. En ögonskugga från 1985 ...

Våra katter är som tur är inte nyfikna på toan, har aldrig varit. : )

Marianne sa...

Bert: Hahaha, fast det blir det inte eftersom jag tycks spara på allt i evighet och det är därför jag har så mycket. Som jag skrev till Olgakatt hittade jag en ögonskugga från 1985 : )


Elisabeth: Tack! Jag tror att det är ingenjörer som har placerat toastolarna där de står. Och de tittar mest på kostnadseffektivitet kontra producerbarhet - eller liknande. Inte på vad som är snyggt och funktar och är lättstädat ...

Kim M. Kimselius sa...

Är också lycklig ägare till ett sådant badrumsskåp. När vi hade satt upp det i somras och hade gäster var alla tvungna att öppna och kika in, för de blev så nyfikna. Därefter kom de och berättade hur otroligt snyggt de tyckte badrumsskåpet var. Kul! Har ännu inte hunnit tröttna på mitt skåp, lär nog aldrig göra det!
Kram Kim

Marianne sa...

Kim: Vad roligt att du har ett likadant skåp! Jag tror inte heller att jag kommer att tröttna, möjligen då på städningen, för allt syns ju : ) Vi var tveksamma i början, att det skulle se för "egyptiskt" ut, alltså att det var så mycket speglar. Men det är ju inga krusiduller och inget guld, så det ser inte ett dugg "egyptiskt" ut : )

Kramar!