måndag 2 januari 2012

Julklapp och badrum

NU äntligen ska jag visa vad jag fick i julklapp i bloggklappsbytet. Bättre sent än aldrig och jag ville inte hafsa igenom det hela. Jag skickade till Annika i DC, och fick från Loppan flyttar västerut i NC. Ursäkta den konstiga upphängningsanordningen, men det finns ingenting här som det är ordning med just nu.

Jag fick ett jättefint halsband. Det hade jag faktiskt på mig på nyårsafton, passade jättebra till kläderna.

Och så fick jag tre jättefina julhanddukar! Har tyvärr inte velat använda dem i år, eftersom det är så rörigt här och verkligen inte någon direkt julstämning, men jag spar dem i stället till nästa år, och DÅ blir de perfekta i julköket.

TACK Loppan!

Det går framåt i renoveringen. Så här såg det ut strax innan jul. Sedan dess har detta hänt:

Väggarna har klätts med gipsskivor, och taket likaså. I taket är nu också spottar installerade, det kommer att bli så fint!

När väggarna hade fått sin "foundation" blev det dags för ett eller ett par tätningsskikt. Vet inte riktigt hur många lager det blev till slut.

Nu har kaklet kommit på plats! Kaklet har fogats i dag, i morgon ska golvet fogas och sedan ska målarna göra sitt med taket och jag gissar även fönstret.

Tvättstugan är i full gång också, så nu har vi inget varmvatten på någon dryg vecka. Men de bilderna får ni se någon annan dag.


5 kommentarer:

olgakatt sa...

Måste kännas skönt att det äntligen börjar synas resultat! Det blir ju jättefint!

Annika sa...

Vilken toppenfin julklapp Åsa fixade till dig. Gillar den verkligen!!
OCH jag gillade DIN, men det vet du!!
SÅ uppskattad!!!
Inget varmvatten på en vecka...
lite tufft det, men det kirrar du.
SNYGGT blir det!!!
Kram!!

Marianne sa...

Olgakatt: Ja nu syns det någonting även i badrummet. Men vi gjorde en miss, det gråa kaklet skulle ha varit av samma storlek som det vita ... Nå, nu är det som det är.


Annika: Ja jag blev jätteglad, tror inte man hittar den typen av handdukar här hemma. Kanske på Indiska om jag tänker efter, men vi har inte Indiska här i stan : ) Fina är de, hur som helst och kommer att få vara med nästa år.

Har tvättat för hand i kväll, vi har inte haft tvättmaskin på en vecka nu, så det behövdes. Men även det är omständligare utan varmvatten. Nå, det går över.

Kramar!

Anne-Marie sa...

Så fina julklappar du fick. Roligt med julklappsbyten. Nu ser det ut som om ni börjar komma i ordning litet grand i badrummet i alla fall. Ser väldigt fint ut. Kramar!

Marianne sa...

Anne-Marie: Var inte du med i bytet? Det är jätteroligt, både att få skicka någonting någonstans i världen, och att få någonting långt bortifrån.

I dag håller målarna på att lägga sin sista hand (hoppas jag) vid badrummet, och så har de slipat i tvättstugan. Så det är i alla fall framåt!

Kramar!