måndag 6 april 2009

Hemma i Kairo


Jag är hemma i Kairo igen. Men just nu är allt rätt jobbigt för min lilla Skrålla har blivit sjuk. Hon fick kramp - som ett epileptiskt grand mal-anfall - första gången i fredags. Sedan jag kom hem i går kväll har hon krampat ytterligare fyra gånger. Veterinären kunde inte hitta några fel, men någonting måste det ju vara. Han ordinerade kalcium, men Klas har inte lyckats få i henne det när jag var borta, nu lyckades jag med hjälp av en skvätt grädde. Jag hoppas innerligt att det hjälper.

Just nu är all min uppmärksamhet riktad mot Skrållan, jag har lite svårt att koncentrera mig på mycket annat för tillfället. Jag älskar alla mina små katter, men Skrållan har en speciell plats i mitt hjärta.

23 kommentarer:

Mia sa...

Välkommen hem! Men åh nej vad tråkigt med Skrållan. Hoppas verkligen att hon blir bättre. Det är så hemskt när man ser dem lida och inte kan hjälpa till. Sköt om dig. Kram!

Kerstin sa...

Jag förstår dig. Det gör så ont i en när katten är sjuk. Hoppas innerligt att det hjälper med kalcium så hon blir bättre. Jag håller tummarna! :)
Ha det gott och sköt om den lilla.

KARLAVAGNEN sa...

Åh, välkommen tillbaka. Förstår att du är orolig för Skrållan!

Norrsken och stjärnfall sa...

Hoppas verkligen att allt går bra med lilla Skrållan. Jag vet hur jobbigt det är när de små liven är sjuka och hur otroligt orolig man är. Så jag ska tänka på dig och Skrållan och önska att hon blir pigg snart.

Saltistjejen sa...

Å neeej! Vad jobbigt! Jag förstår dig fullt ut! Kan inte tänka hur det skulle vara om Lipton eller Tazo blev sjuka. Jag hoppas verkligen att hon snart blir bra. Att kalciumet hjälper. Är det tablettform eller flytande?
Å jag tänker på dig och er!
KRAAAM!!!!

thebromanders sa...

Hoppas katten kryar på sig. Att det inte är nånting allvarligt... förstår att du är orolig!!
Skönt att vara tillbaka "hemma" igen??

Suzesan sa...

Marianne du är sååå välkommen tillbaka. Men focusera på Skrållan. Åneeej. Hoppas hoppas hon blir bättre. Usch jag vet hur nära och kära djur blir.Om hon ätit nåt olämligt kanske. Blivit stucken av nåt?!

Finns här när du kommer tillbaka till bloggen...MED RESERAPPORT;)
Kramar
Susanne

Desiree sa...

Kul att du är tillbaka. Välkommen hem till Kairo. Oj vad synd att lilla skållan blivit sjuk jag hoppas innerligt att hon snart är på bättringsvägen. Lite TLC (tender, loving, care) gör förhoppningsvis susen för skrållan.

Laura sa...

Välkommen hem, men vad tråkigt att höra att lilla Skrållan har blivit sjuk... :( Hoppas innerligt att hon kryar på sig, många kramar från en annan "crazy cat lady"!

Anna, Fair and True sa...

Men nej vad tråkigt! Hoppas att hon mår bättre snart!
Välkommen hem trots allt! Ser fram emot att få läsa din blogg igen!
Kram!

Taina sa...

Vad skönt att få komma hem igen. Men vad tråkigt för Skrållan då! Hoppas innerligt att grädden hjälpte. En krya-på-dig-hälsning till Skrållan.
Kram

Elin sa...

Men usch det låter verkligen inte bra! Hoppas verkligen att dem kommer till rätta med problemet, alla katter är speciella men vissa har det lilla extra! hoppas kissemissen mår bättre snart och du med!

Marianne sa...

Jag förstår. Tänker på er och hoppas allt ordnar sig.
Skickar massa kramar och hoppas det hjälper.

Kersti sa...

Välkommen hem. Förstår om du har svårt att tänka på annat än Skrållan. Jag håller tummarna för att hon snart ska bli frisk.

StrandMamman sa...

Stackars lilla söta Skrållan!! Tusse sänder varma krya-på-dig-jamningar!!
Välkommen hem!

Emmama sa...

Usch så jobbigt! :( Hoppas verkligen kalciumet hjälper och att du lyckas få i henne det så ofat så behöver. Och välkommen hem, hoppas du haft det jättebra i Sverige!
Kram!

Anonym sa...

Åh stackaren x2, både Skrållan och du, som kommer hem till en sjuk liten katt. Hoppas att det hjälper med kalciumet och att hon redan mår mycket bättre.
Stor kram!

Otta sa...

Välkommen hem, men så tråkigt med Skrållan! Vilken gullunge hon är! Jag hoppas att du får i henne medicinen och att det snart blir bra. Det är så hårt när ett djur är sjukt - de kan ju inte prata och säga vad de känner och upplever. Jag och Kissen tänker på er mycket, många många kramar till er båda.

sanne sa...

Låter inget vidare. Hoppas innerligt att medicinen hjälper *håller tummarna'
kramen!

Jemayá sa...

Hoppas Skrållan blir bra nu då du kommit hem, kanske hon saknade dig så! Jag vet hur orolig man är då ens kattvänner är dåliga. kram!

trollpackan sa...

Usch, vad jobbigt!
Hoppas att hon blir bra snart! Det är så svårt när djuren blir sjuka...önskar de kunde tala om vad som är fel...
varma kramen

Elisabet sa...

Hej,

Jag googlade "svenskar i Kairo" och kom fram till denna sida. Vet du möjligtvis om det finns någon organiserad svensk förening här i stan? Jag är här med mitt jobb och kommer stanna i ca 6 månader.

Mvh

Elisabet

Marianne sa...

Elisabet: Hej! Och FÖRLÅT för att jag inte har svarat förrän nu! Min lilla älsklingskatt Skrållan dog, och jag har inte varit mig själv sedan dess.

Det finns ingen organisation som SWEA eller liknande, men en kille har ordnat en svensklista och där har vi träffats en gång, "alla" svenskar i stan.

Hör av dig till mig på nyaaventyr /at/ gmail.com så ska du få mitt telefonnummer och min riktiga mejladress!