lördag 23 maj 2009

Hyresvärdarna

Är det någon som blir sugen på att bada?

Nu börjar det hända grejor här! Äntligen!

För några veckor sedan var det ett inbrottsförsök hos en tysk familj här i området. En galning stod och viftade med kniv och bankade på fönstren till deras hus. Vakterna kom och tog hand om honom och ingen kom till skada (utom möjligen galningen, då). Det här inbrottsförsöket har lett till att framför allt diplomaterna i området har gått ihop och krävt att någonting måste göras åt säkerheten, ett bättre staket måste sättas upp på baksidan, fler vakter som inte sover hela nätterna osv.

Så i går hade alla hyresvärdar i området stort rådslag, de satt ute vid poolen (den på bilden), rakt utanför vår trädgårdsgrind. Ack om jag hade kunnat några fler ord på arabiska, nu förstod jag inte mer än några enstaka ord trots att jag kunde vara "flugan på väggen", och det var inte ens ord som gav några ledtrådar.

Hur som helst verkar det här leda till action. Den ena hyresvärden ringde för en stund sedan och undrade om det gick bra att han kommer hit i dag kl 15.30. Topp, förutom att el-Make just åkte till Istanbul. Men jag kan nog prata och peka lika bra som han, och jag tänker inte låta chansen att påpeka vad som behöver skärpas till här gå mig ur händerna! Icke sa Nicke!

Säkerheten, poolområdet, städningen av området och gatubelysningen. Det är det viktigaste som måste åtgärdas NU och det kommer han att få veta om han inte redan visste det.

Så nu ska jag gå och baka någon sorts kakor att bjuda på till kaffet, tror det blir Desirées goda muffins igen. Med hallon den här gången. Det kan väl vara trevligt att bjuda på svenskt fika med dopp? Lite fjäsk och lite piska!

8 kommentarer:

Millan sa...

Sa retfullt med inbrott och otroligt laskigt om nagon star utanfor och viftar med en kniv! Men vilken tur att allt gick bra i slutanda och bra aven att nagot gors at saken. Se dar, dar fick du annu en anledning till att lasa arabiska :-). Tycker det later som en bra mix med fjask och piska :-).
Har har vi haft inbrott hos Bens 96 ariga morfar och aven hos vara basta vanner inom loppet av en vecka. Ingen hojdare! Kram

KARLAVAGNEN sa...

Heja heja, eller något väldigt sött. Har för mig att de gillar väldigt söta sötsaker i Egypten? Typ honung och fikon och lite socker på det?!


Knivmannen var nog påverkad, inte tror han väl att någon öppnar om han står utanför och tjoar och viftar med en kniv?!

Suzesan sa...

Haha vad jag skrattade och då inte åt den tokiga tjuven med kniv.

Lite fjäsk och lite piska lät så roligt. Bra att hyresvärden kommer till dig, för du klarar det bra.

På dem bara!! Ehhhh sugen på att bada när de fixat er pool. Yes.
Blir nog bra med svenskfika innan han får veta bristerna.

Lycka till.

Ha en bra dag

Kram
Susanne

Marianne sa...

Millan: Fy vad otäckt, det kan inte vara roligt att vara 96 och få sådan påhälsning, för jag kan tänka mig att han inte är lika stark som i ungdomen. OCH hos era bästa vänner! Riktigt otäckt!

Här ska vi nu få larm i huset, poolen ska fixas, elen ska fixas och det ska städas upp i allmänhet. Bra alltså. Sedan får vi se hur mycket som verkligen blir gjort, men på måndag ska de komma och installera larm i alla fall.

Kramar!

Karlavagnen: Jo, det ska vara riktigt sött, haha, precis som du säger, honung med sirap och lite socker på toppen : )

Knivmannen måste helt klart ha varit påtänd eller liknande, för man kan varken smyga in eller bli insläppt om man gör så. Nå, nu får vi larm!

Suzesan: Ja, du får komma och bada när det är fixat. Då ska jag också bada. Nu vill jag inte! Den här mannen verkar bra, han är överhuvud i familjen som äger de flesta husen här, så nu händer nog någonting. Larm på måndag, ny vaktstyrka, renoverad pool, lysande lampor och rena gator! Så vill vi ha det. Haha, vi får väl se, vi får väl se, men man får ju faktiskt lita på honom tills det är motbevisat.

Kramar!

Anonym sa...

Det e bra att du sätter lite hårt mot hårt! :) Och muta med araber med sötsaker går alltid hem! :) Lycka till!! Kram

Marianne sa...

Annamaria: Tack! Mötet gick bra och jag tror att det kommer att bli bra här nu när hyresvärdarna leds av en riktigt "big" guy!

Kram!

Truddelutt sa...

Ja fjäsk kan man komma långt med.
Läskigt med inbrottsförsök. :(

Kram

Marianne sa...

Truddelutt: Jag är ändå inte rädd här, men om det hade varit JAG som hade råkat ut för det hade jag nog varit hysterisk. Så det är bra att de gör allt med larm och murar och sånt nu.

Kram!