lördag 11 juni 2011

Bloggträff i Skåne

Petchie och Olgakatt.

En så trevlig dag vi hade i fredags, Petchie, Olgakatt, Petchies mamma* och jag! Vi sammanstrålade hemma hos Olgakatt och blev trakterade med en vansinnigt god lunch med hjortstek och som avslutades med jordgubbar. Hur vi nu hann tugga, det vet jag inte, men maten slank ner mellan allt prat. Efter en rundvandring i Olgakatts fina och lummiga trädgård (jag är AVUNDSJUK) åkte vi till Lasses kafé (jag minns inte exakt vad det hette och var det låg) där vi fikade och åt Mariabullar. Jag som icke infödd skåning var den enda som inte visste vad Mariabullar var och som aldrig hade ätit det. Vilka av er vet/vet inte vad en Mariabulle är? Har ni ätit det?

Som avslutning fick jag gräva upp några fina marktäckare i Olgakatts trädgård, och som jag nu har satt här hos oss. Bild kommer senare när de har tagit sig lite bättre.

TACK Petchie, Olgakatt, och Petchies mamma för en absolut toppendag, jag hoppas att vi snart kan göra om det, här i Älmhult nästa gång kanske?
*Jag har inte glömt vad du heter, men jag vet inte om du vill ha ditt namn på Internet, det är därför jag inte skriver ut det.

20 kommentarer:

Anonym sa...

Vad trevligt ni hade det! Och Petchie har klippt sig ser jag ;-)

Marianne sa...

Brysselkakan: Ja vi hade det jättetrevligt. Synd bara att så trevliga dagar tar slut. Petchie var jättefin i håret i alla fall, jag har ju inte sett henne tidigare!

Musikanta sa...

Jättebra foto på Olgakatt och Petchie, som jag heller inte sett på bild tidigare. Förstår att ni hade det trevligt och mycket att prata om. Hade gärna varit med!

Kramar från Ingrid

Suzesan sa...

Mmmm vet vad det är har ätit och gott är det. VANILJKRÄM är gott i allt:)

Fint möte.... så kul.... och fin bild på snygga tjejer.

Kram
/Susanne

Saltistjejen sa...

Ååå jag försökte face tima men det lyckades inte. Annars hade det varit skoj att få prata live med er. Kanske nästa gång??! :-)
Lite besviken på fotot dock. Hade så gärna velat se lite mer av Petchies mage.... ;-)
KRAAM!!

Anne-Marie sa...

Vad roligt att ni hade en så trevlig bloggträff. Du börjar bli proffs på bloggträffar. :) Tack för ett jättetrevligt samtal när jag var i Sverige. Kramar!

Desiree sa...

Jättekul med bloggträff. Jag kan tänka mig att Olgakatts trädgård ser jättefin ut. Hon verkar ha god hand med gröna växter av alla slag.
Mariabullar vet jag inte vad det är. Har aldrig provat dem. Du får berätta mer om vad det är. Vilken härlig dag och träff ni fick.
Kram!

Millan sa...

Det later supertrevligt!! Kul att fa traffa Petra och hennes mamma ocksa. Nej mariabullar vet jag inte vad det ar? Kram!

Annika sa...

Det brukar ju vara en herrans massa snack på bloggträffar ja, hahaha!!
KUL att ni hade et så bra. TRODDE inget annat heller.
Maria-bullar??? Kaine ANUNG!!!
UPPLYS!!
KRAM!!!

Victoria sa...

Kul med bloggträff!! Du får nog förklara fenomenet Mariabullar, har aldrig hört talas om såna.
Kramar//Vic

Marianne sa...

Musikanta: Ja nu får du snart se till att komma hit till våra trakter! Var det inte du som skulle gå på Ikea och se Ikea-museet? Förutom att träffa mig och Olgakatt?

Kramar!


Suzesan: Så Mariabullar finns i Halland också?

Ja det där är två superfina tjejer!

Kramar!


Saltis: Ja, jag vet! Olgakatt skrev det, att vi hade missat dig. Snart kommer du ju hit, så då kanske man kan lajvtajma i stället? : )

KRAMAR!

Marianne sa...

Anne-Marie: TACK själv! Har tänkt på dig, men inte hunnit läsa vad du har skrivit. Endera veckan hoppas jag vara ledig och ha tid att läsa ikapp alla bloggar!

KRAM!


Desirée: Ja hon har en riktigt lummig och fin trädgård där det blommar överallt. Precis så som jag skulle vilja ha det. Suck.

Mariabullar läser du bäst om hos Olgakatt: http://olgakatt.blogspot.com/2011/06/tank-om-det-ar-veterinaren-igen.html

Kommer ni neråt Småland i sommar? Kanske lite lunch hos oss och en tur på Ikea-museet?

KRAM!


Millan: Ja det var verkligen supertrevligt! Jag får väl pallra mig till England en vacker dag också : )

Mariabullar läser du om hos Olgakatt: http://olgakatt.blogspot.com/2011/06/tank-om-det-ar-veterinaren-igen.html

Kramar!

Marianne sa...

Annika: Ja och jag tyckte det kändes lite snopet när dagen tog slut - jag tyckte vi bara hade börjat prata!!!

Mariabullar kan du läsa om hos Olgakatt: http://olgakatt.blogspot.com/2011/06/tank-om-det-ar-veterinaren-igen.html För jag är definitivt ingen expert, vilket hon däremot är : )

KRAMAR!


Vic: Ja det är alltid lika roligt med bloggträffar! Mariabullar läser du bäst om här: http://olgakatt.blogspot.com/2011/06/tank-om-det-ar-veterinaren-igen.html för jag har bara ätit dem en gång (i fredags) och kan ingenting om dem. : )

Kramar!

Petra H sa...

Jaaa, det var en jättehärlig bloggträff!! Så trevligt, det tyckte både mor och jag! Och så snällt av både dig och Olgakatt att tänka på att ge en liten present även till min mor.
Jag klippte nog av typ en decimeter på håret precis innan jag åkte från Bryssel! Skönt med lite kortare hår nu på sommaren, även om jag blev lite chockad över hur mycket kortare det blev ;-) Men som O sa, det växer ju ut igen, hi hi.
Dagen gick ju tyvärr alldeles för fort men vi får se till att träffas fler ggr! Men du vet ju att jag absolut INTE får åka till Älmhult utan O så det får bli en bloggträff med honom (och en annan lite mindre pojke...) nästa gång :D
Stor kram!!

Marianne sa...

Petra: Ja det var så roligt att äntligen få träffa dig! OCH roligt att träffa din trevliga mor! Du är jättefin i din frisyr, och om du vill ha längre igen är växer det som sagt snart ut igen. Kan vara bra att ha det kort just nu, håret brukar ta stryk i ditt läge. Mitt hår däremot, det blir nog aldrig som det har varit, nu är det ännu tunnare än tidigare, så trist, så trist.

Ja du vet att jag LÄNGTAR efter att ni kommer till Älmhult, allihop!!!

KRAMAR!

Cosmopolitan sa...

Åh, så kul! Önskar man inte bodde så långt österut. Så nära men ändå så långt borta. Ni verkar dock haft trevligt. Vad annars... ;-) Fast hade önskat en helbild på Petra, så man får se vad som händer...

Anna, Fair and True sa...

Härligt! Och vilken lyxlunch! Och kan tänka mig att det snackades!

Jag vet inte vad en Mariabulle är??!!

Lotta sa...

Vad trevligt med bloggträff i Skåne! Vilken lunch. Mariabullar har jag aldrig smakat, men jag skulle gärna vilja göra det.
Älskar bullar!
Tänk så mycket fina fik det finns i Sverige.

Kram från Lotta

Inez Ericson sa...

Vet Du var receptet finns? Det vet jag. I receptboken "Sagolikt gott - tårtor, bakelser och desserter". Du kan få receptet via Karlavagnen. Jag har ju inte din mailadress.

Karlavagnens mamma

Marianne sa...

Cosmopolitan: Bor du i närheten av Östkusten? Det är ju inte så långt härifrån, så vi kanske kan ordna till en träff någonstans? Du kanske kommer till Älmhult?

Jag ville inte lägga ut en helbild på Petra just då, för det var ju inte officiellt än. Men hon hade just då en jättefin liten mage som förmodligen har hunnit växa en hel del vid det här laget! : )


Anna: Ja det var supergott! För att inte tala om hur trevligt det var!

Mariabulle är en bulle med sylt i. Det var gott, jag ska få recept av Inez (Karlavagnens mamma), så sedan kanske jag kan lägga ut det.

Kram!


Lotta: Ja vi som inte kan komma på bloggträffar i NYC får träffas hemma i Skåne : D Tänk om vi hade kunnat ordna en jätteträff här i Sverige? Fast då kanske man bara blir frustrerad för att man inte hinner prata ordentligt med alla ... Men visst var du från Skåne också? Vi kanske kan ses när du är här hemma någon gång?

Kram!


Inez: Tack! Jag ska som sagt skriva till Karlavagnen. Jag har inte haft tid att ens öppna bloggen på länge, så nu ska jag ta tag i allt det där som ligger efter!

Kram!