onsdag 1 juni 2011

Långhelg

Lupinknopp.

Men hoppsan, plötsligt blev det långhelg! Jag hängde inte med där riktigt, trodde att det var på fredag själva helgdagen var. Nu har jag uppdaterat mig, och det är tydligen Kristi flygare i morgon, och nationaldagen på måndag. Alltså dubbelhelg. Vad bra, då kanske vi kan jobba lite extra här hemma.

Och på lördag får vi fint besök igen, den här gången är det svärföräldrarna som kommer. Det ska bli roligt, men jag är lite orolig för hur det ska gå med deras lilla hund. Katterna är ju rädda för hundar. Lille Ludde är hur snäll som helst och van vid katter, så han kommer inte att jaga dem eller någonting sånt, det är katternas beteende jag är orolig för. Tänk om de sticker och vägrar komma hem igen ... I allra värsta fall får jag väl stänga dörren till vårt sovrum, ställa in mat vatten och toan där inne, men jag hoppas verkligen att jag slipper det, för då får vi börja om från början med utomhusgåendet igen. Usch, jag är nervös för det.

Hoppas ni får en fin helg allihop!


10 kommentarer:

olgakatt sa...

Visst blir man veckovill av så många helgdagar intill varandra. Tänk också på att det är Folknykterhetens dag i morgon, inte bara Kr.hf.d. eller hur det nu står i almanackan, haha.
Det tror jag dock inte ungdomarna i Hässleholm bryr sig om i morgon för nu går Siesta-festivalen av stapeln i staden. Bäst att hålla sig därifrån.
Dock har dom helt missförstått ordet siesta - jag fick lära mig på Kreta att då skulle man vara tyst på gatorna och inte störa någon. Här är det högsta elektroniska volym, skrik ock skrän och nerskräpning å det grövsta. Jag blir hemma i byn!

Desiree sa...

Så skönt med långhelg. Här ska njuts av det fina vädret. Idag blir det utflykt till Sigtuna där vi ska träffa svärpäronen.
KRam!

Annika sa...

Ja, vilken långhelg!!
Inget sådant här. Vi hade vår långis förra helgen...
Now it is just business as usual.
Njut!
Kram!

Millan sa...

Ha en fin langhelg!! Ah Lupiner... far mig att minnas mina barndoms midsommrar for vi hade alltid hela slanten bakom huset full av just lupiner da. Kram

Suzesan sa...

Långhelg är sååå skönt. Lupiner är vackra och sommar. Försommar. När skolavslutningar närmar sig.

Åhh så kul att få besök. Mysigt och hoppas att katterna inte flippar ut föär att de får hundbesök.

Ha en bra helg

Kram
/Susanne

Anonym sa...

Passa dig för Lupiner,vackra men totalt hänsynslösa ogräs egentligen,som maskrosor typ!

Trevlig helg!

ö

KalleB

ps

Visst är det roligt att se vad som kom upp på tomten! ;)

Marianne sa...

Olgakatt: Oj så många dagar, tre stycken på en gång, och jag firar inte en enda av dem. När vi var i utlandet fick vi i alla fall mingla på nationaldagen, men är man bara vanlig svensk får man klara sig själv : )

Siestafestival, hm, låter som om någon sov när han/hon döpte den festivalen ... Undrar om vi har några festivaler här i stan. Tror inte det, och det kan ju vara skönt!


Desirée: Då blir det svärpäron för både dig och mig den här helgen. Hoppas nu att det blir som de har sagt så att värmen kommer tillbaka i morgon. Här har bara varit dryga 20 i dag. Jag vill ha mycket varmare nu!

Ha en skön helg!
Kramar!


Annika: Ja ni hade ert förra helgen, tur att det är något för alla i alla fall någon gång. Synd bara att jag måste jobba lite den här helgen, men så är det när man inte har månadslön.

Kramar!

Marianne sa...

Millan: Visst är det vackert med lupiner! Men de här ska inte få sprida sig, för vi har ingen slänt där de kan husera, den här står där det ska bli grönsaksland.

Kramar!


Suzesan: När slutar era skolor? Här slutar de inte förrän 15 juni har jag hört. Tycker det är sent, jag har för mig att vi slutade första veckan i juni när jag gick i skolan. Det blir skönt för dig att få sommarlov!

Ja, jag hoppas verkligen att katterna klarar av hundbesöket, annars vet jag liksom inte riktigt vad vi ska göra ...

Bra helg till dig också!
Kramar!


KalleB: Ja det är synd att lupiner sprider sig så ohämmat. Jag har tänkt ta dem när de blommar som vackrast, så att det inte blir några frön som sprider sig. Eller måste man rota upp dem med rötterna?

Det är jätteroligt att följa växtligheten på tomten! Särskilt nu första året när vi inte vet vad som ska hända - och trodde att det inte skulle hända ett enda dugg!

Ha en skön helg du också!

Suzesan sa...

Ja det är just de skolavslutningarna jag tänker på ....dem förr om åren. Lupiner vi hade dem i handen..

Tidig juni.

Vi slutar den 17:e. Så börjar de senare. Får den ledigheten i slutet. SEN LEDIGT. Haha då är det ju numera inga blommor kvar. Vilda. Överblommade.

Haha.

Kram
/Susanne

Marianne sa...

Suzesan: Nu höll jag nästan på att missa din kommentar, TUR att jag inte gjorde det!

Så du har semester från den 17:e, inte så lång tid kvar, och det var ju tur att de här helgdagarna kom under terminen : )

Lupiner gillar tydligen inte att bli ställda i en vas, det tog inte många timmar innan de slokade. Men nu har jag i alla fall tagit dem så att de inte ska fröa, för jag vill inte ha dem överallt.

Kramar!