måndag 6 juni 2011

Trädgårdsnjutning

När svärföräldrarna är här kan man ju inte sitta och jobba, så det har jag inte gjort under helgen. Men när man kommer ut i trädgården kan man inte låta bli att plocka lite här och lite där. Det ena leder till det andra och plötsligt har man rensat två längor av häckar och hittat diverse saker. Här ska ni få se vad vi har hittat den här gången:

En kattbil och en Volvo.

Trappsteg och en hel gång! Dessutom stenläggning längs huset. Det började med att jag ryckte hallonbuskar längs häcken (de sprider sig som ogräs och det räcker att ha dem på ett fåtal ställen). Maken kom och började prata om det där gamla torra gräset som "växte" längs fasaden - borde vi kanske lägga stenplattor där? Varefter han tog bort gräs hittade han en stenläggning! Det blir ju riktigt fint när vi har rensat runt huset ...

Svärföräldrarna har åkt hem nu, och hur roligt det än är att ha dem här blir man rätt trött av hundar och katter och mat flera gånger om dagen och en massa pyssel fram och tillbaka. Det har gått jättebra med hund och katter i alla fall, mest tack vare att Ludde är så van vid katter, så när de inte ville leka så struntade han i dem. Vilket ledde till att de blev nyfiknare och nyfiknare, och till slut nosade Stina på honom. Väldigt snabbt, men ändå.

Katterna verkar vara lika trötta som vi, det har varit spännande dagar för dem. Och härliga, vem kan annat än njuta när det är så här underbart väder?

Stina i grönsgräset.

Hon älskar gräs.

Stina är vår egen lille Ferdinand, hon njuter verkligen av blommor och blader.

11 kommentarer:

Desiree sa...

Visst har det varit härligt att vara ledig nu när vädret varit så här kanonfint. Oj vad mycket som kommit fram i eran trädgård allt eftersom ni rensat. Helt otroligt att denna gång varit dold av alla buskar. Men ni gör ett superjobb och det kommer bli så himla fint. Jag kan tänka mig att katterna trivs och att det finns mycket för dem att spana in i gräset och trädgården.
KRam!

KARLAVAGNEN sa...

Åh det är ju kattungarna från Aristocats!!! Å Volvon, jaaaa kan det vara en 740?

Fint blir det i er egen skattkammare till trädgård!

Saltistjejen sa...

Otroligt vad ni hittar skatter hela tiden i er trädgård! :-) Bra att det redan var fina stenplattor också. Men konstigt att man låter dem växa över sådär.
Förstår känslan av att ha haft besök. ROLIGT men det är samtidigt skönt när man återigen kan r sig själv. Både i tid och rum. Tänk vad fin Stina är. och vad härligt att hon nu kan njuta av trädgården lika mycket som ni!
Kraaaam!

olgakatt sa...

Ni kanske skulle göra en utställning av alla fynd i trädgården. Det är ju rena arkelogiska utgrävningar!
Så härligt att se hur Stina njuter av alla dofter!

anna of sweden sa...

Åh, jag skulle vilja höra de där leksakerna berätta sin historia!

Annika sa...

Ja, vilka spännande fynd som poppar upp i din trädgård. OCH en hel stengång till på köpet. WOW!!
Kram!!

Petra H sa...

Ha ha, det är helt otroligt vad ni hittar i trädgården, det måste vara lika spännande (??) varje gång ni rensar en rabatt! Och en hel stengång, det var inte illa!! Då slapp ni ett moment i trädgårdsanläggningen!
Hoppas på lika fint väder på fredag...
Kram

Annaa M sa...

Väldigt fina kattbilder! Det är inte så lätt att ta bilder av de där djuren. Just när man ska fånga ögonblicket så brukar de slicka sig på tassen eller klia sig i örat. Här har det stora lugnet spridit sig sedan Fleece äntligen slutat löpa efter 10 intensiva dagar. Nu sitter hon tyst och stilla bredvid mig och låtsas som om det är en annan katt som har bott här den senaste tiden.


Fantastiskt med alla fynden i er trädgård. Hoppas det inte döljer sig riktiga otäckheter längre ned.

Marianne sa...

Desirée: Ja det är helt underbart nu, önskar att man hade råd att bara vara ledig och kunna greja riktigt ordentligt i trädgården, men sånt är livet. Det värsta är att ogräset växer fortast!

Katterna stormtrivs. Stina till och med rullade sig i en vattenpöl i dag!

KRAM!


Karlavagnen: Ja DET är det! Tyckte väl att jag kände igen dem! Vet inte vad det är för Volvo, men förmodligen en 740 : ) Tänk vad trist det blir när vi har grävt fram allt och inte hittar mer! : )

KRAM!


Saltis: Som grannarna ständigt säger: "Han var inte så intresserad." : )

Ja det är verkligen roligt att få besök, men det är skönt att få tillbaka vardagen också.

Stina låg och sov och gosade bredvid mig när jag rensade ogräs i dag. Det var ett sånt där idylliskt scenarie, önskar att Klas hade kunnat tassa fram med kameran.

KRAM!

Marianne sa...

Olgakatt: Synd att vi har slängt det mesta redan, annars hade det varit rätt kul att göra en utställning för dem på gatan. : ) De där leksaksbilarna ska jag i alla fall spara, som minne.

Som jag skrev till Saltis här ovan: Stina låg och sov bredvid mig när jag rensade ogräs i dag. Det var lite besvärligt ibland, men medan jag rensade runt smultronen gick det bra. Det var värre när jag började på häcken på baksidan, och skulle dra ut gamla torra döa grenar och mahonier och jag vet inte vad för allt skrot.

KRAM!


Anna: Ja det hade varit roligt. Ännu roligare hade det varit att höra vad elementet i drivbänken kunde berätta : D

Snart är ni här!!!
KRAM!


Annika: Undrar vad som kommer fram när vi börjar gräva I huset : D

KRAM!

Marianne sa...

Petra: Haha, just det, kom på att när irländarna som kommer varje år och vill göra stenarbeten kommer hit (blev konstig mening det här) så kan vi peka och säga att vi har redan stengång : D

KRAM!


Annaa M: Ja katterna är verkligen svåra att fånga på bild. Särskilt när de gör någonting fint, så att man vill ha bilden. Då slutar de. Det skulle kunna springa hundnra möss förbi dem, de hade bara lagt sig och glott eller kliat sig bakom örat ...

Jisses, tio dagars löpning, det kan inte ha varit roligt. Tjorvan började löpa innan vi tog dem till veterinären och fick dem steriliserade, det var inte nådigt! Hahaha, kom att tänka på en kompis i Istanbul, när hennes katta löpte gick hon ut på gatan och fångade in gatans Hankatt. Sedan stängde hon in dem i hallen : D