måndag 13 juni 2011

Jag vill också hitta pengar i trädgården!

Den här helgen har gått i trädgårdsrensningens tecken. Men vi har faktiskt inte hittat några fler skatter - som de där i Trollhättan gjorde. Fusk tycker jag, jag vill också hitta en massa pengar! Nåväl, får väl inse att element och trehjulingar och leksaksbilar är roligare att titta på.

Här är en del av helgens jobb:

Den här högen rensade jag ut som en början, det är ur häcken på baksidan av trädgården. Egentligen skulle jag inte göra mer för dagen, men skulle bara ta några torra grenar. Ja, det blir sällan så lite som man har tänkt sig i trädgården ...


Den högen kom bara från det här lilla stället! Någon dryg meter av häcken. Jag har cirka 40 meter kvar ...

Det är mest jag som gör sånt som att rensa ogräs och kvistar i trädgården, för Maken gör annat, sånt där tråkigt som att rensa takrännor och sånt.

I morgon kommer ytterligare en byggare för att titta och ge offert. Suck. Den första blev för dyr eftersom han skulle ha typ 80 timmar för att lägga golv i vardagsrummet, den andra har vi inte fått svar från än, så nu hoppas vi på den tredje. Det känns lite hopplöst ibland.

Vi är lite roliga här på vår gata. När solen skiner sitter vi gärna och pratar med varandra direkt på gatan. Det är faktiskt riktigt skönt, för det blir varmt och gott för rumpen.

Och Lilla E mitt emot är så söt när hon ska gå fram till en av katterna, hon har lärt sig att hon ska vara försiktig, så att hon inte skrämmer bort dem. Och det tolkar hon som att man ska smyga fram. Och när man smyger fram, då guppar man med huvudet fram och tillbaka, ungefär som "Walk like an Egyptian". Och så lyfter man knäna högt när man går.

I går skördade vi de två första smultronen. I dag fick vi åtta stycken. De är så goda ...


4 kommentarer:

Desiree sa...

Håller tummarna för att ni får in en bra offert som funkar för golvet och er. Mums smultron är ju sååå gott. Ni verkar ha haft tur med grannarna och det är ju perfekt att flytta på vårkanten/sommaren så som ni gjorde. Lättare att lära känna grannarna då man själv är ute mer och de är ute mer.
Kram!

Marianne sa...

Desirée: Ja det känns rätt deppigt med bygget just nu.

Vi har verkligen haft världens tur med grannarna, de är supertrevliga allihop, utan att alla springer ner varandra. Haha, det ska vara lilla E då, som vill leka med katterna hela tiden : D

Och som du säger, hade det varit mitt i vintern hade det varit mycket svårare att lära känna dem!

Kramar!

Anna, Fair and True sa...

Haha, kan tänka mig att det ser gulligt ut!

Marianne sa...

Anna: Ja det ser verkligen roligt ut! Hon är jättesöt.