fredag 3 juni 2011

Sommar


Krusbären växer snabbt.

En sommarmorgon när man vaknar tidigt, medan Maken fortfarande ligger och snusar, kaffet kokar och katterna äter frukost, går man ut och hämtar tidningen. Det är då man översköljs av total lycka.

Solen är mild och varm och blommorna vet inte till sig av glädje av att få sträcka ut sina vackraste blad, medan bären solar sig och växer så det knakar. Och det finns ingen symfoniorkester i världen som kan överträffa fåglarnas sång.

12 kommentarer:

Musikanta sa...

Inget är som svenska krusbär... Fina bilder på de rara bären! Är just nu på norra Öland nära havet där näktergalens sång blandar sig med sjöfåglarnas. Håller verkligen med dig om att det är en fantastisk symfoniorkester.
Kramar och ha en skön fortsättning på helgen önskar Ingrid.

Emmama sa...

Krusbär är verkligen av favvis, så gott! Och ni får spara några tills vi kommer - lova? ;)

Kram kram!

Saltistjejen sa...

Nä visst är sådana ögonblick helt fantastiska! det är de man liksom samlar på och som kan ge en energi när det kommer jobbigare dagar.
Stor Kram!

Desiree sa...

Oj har ni krusbär redan. Jag förstår din lycka. Det är bara så vackert nu och du som har din alldles egna gröna oas att kliva ut i också som pricken på i:et.
Fortsätt njuta.
Kram!

Grekland nu sa...

Håller med dej - såna stunder är LYCKA! och krusbär...mmmums...

olgakatt sa...

...och att öppna grinden ut till stora gräshagen till en liten flock lyckligt humrande hästar i den arla stunden är inte heller fel. Inte ska man resa från Sverige i denna ljuva försommartid!

Monica P sa...

Mums, krusbär...en skön kväll, en bra sax, sitta och snoppa krusbär och äta upp de mest mogna, inte dumt!

Anna, Fair and True sa...

Krusbär är så gott! Kan tänka mig att ni trivs så bra!

Bloggblad sa...

Så vackert skrivet! Och fina foton!

Marianne sa...

Musikanta: Ja det blir mycket krusbärskräm här i sommar, för krusbär är det enda vi har riktigt gott om - förutom ogräs då förstås : )

Härligt att ni kan vara på Öland! Hoppas ni har det jätteskönt!

Kramar!


Emma: Lovar, det blir krusbärskräm när ni kommer! NÄR kommer ni?

Kramar!


Saltis: Ja det gäller att ta tillvara de där små ögonblicken, för de är viktiga när man tycker att man går i en grottekvarn, vilket man så klart gör ibland.

Kramar!

Marianne sa...

Desirée: Ja allt är enormt tidigt här, tycker jag. Fast det kanske bara är i år, vi får se hur det är nästa och nästnästa och ... år.

Det är helt otroligt underbart att ha en alldeles egen oas! Och vi har som en front porch också, för här sitter alla till och från på framsidan, när det är skönast där.

Kramar!


Ingabritt: Ja visst är det! Och dem måste man gömma i hjärtat så man har dem med sig.


Olgakatt: Ja tänk att få gosa med hästar i arla morgonstund! Nej jag skulle inte vilja åka härifrån nu. Varför åka till Mallis när det är som finast här hemma?

Marianne sa...

Monica: Ja det ska jag snart göra, för det passar nog bäst om kvällen! Men än är de inte så goda, jag har testat : )


Anna: Ja vi stormtrivs här! Och det är ROLIGT att slita sig fördärvad i trädgården, det är till och med svårt att sluta, till och med när man är som tröttast.

Kram!


Bloggblad: Tack! Det är så härligt när man upplever de där stunderna och har TID att känna hur lycklig man är!