torsdag 2 juni 2011

Överraskning - och drama nu igen

När jag kom ut i morse fick jag en överraskning. För de där stora spretiga buskarna som står vid ena hörnet av huset har börjat blomma! Små söta rosa blomklockar - i mängd! Än är det bara lite här och var, men buskarna är översållade av knoppar. Jag tror det kommer att bli väldigt vackert.

Små, små söta blomklockor.

Tänk när alla de här buskarna (det är tre eller fyra stycken) är översållade av små rosa blommor, det kommer att bli jättevackert.

Och så hade vi fullt drama här i dag igen. Den här gången hade Stina hittat en liten, liten näbbmus - i tvättstugan. Stackars liten, men vi tog in Stina i huset och stängde dörren, sedan försökte vi få den lilla sötnosen att sticka ut så att den skulle kunna springa iväg. Men den gömde sig under torkskåpet, så vi fick helt enkelt gå därifrån och låta dörren stå öppen. Nu kan vi inte annat än hoppas att musen klarade sig. Stina är inte intresserad av tvättstugan längre i alla fall, så man kan alltid hoppas att det är en liten glad mus som skuttar runt i skogen någonstans.

Som om det inte skulle räcka med en näbbmus kom ett gäng fiskmåsar och cirklade över vändplanen. Tjorvan var inne, så henne behövde jag inte oroa mig för, men jag visste inte var Stina hade tagit vägen. Jag ropade på Stina, men hon kom inte fram och måsarna gick omkring där och strutsade sig på vändplanen. När jag gick mot fiskmåsarna flög de iväg, men sedan flög de över mig som för att säga att "Försök ta oss om du kan!" Så jag var orolig för Stina. Men hon kom efter en stund, så jag oroade mig nog i onödan.


10 kommentarer:

Desiree sa...

Låter otroligt vackert med alla de där rosa blommorna på buskarna. Verkar som det är många äventyr med katterna. Tur att ni lyckades rädda den lilla musen. Den var nog innerligt tacksam över att ni kom och hämtade Stina samt lämnade dörren på glänt.
Ha en fortsatt bra långhelg.
KRam!

olgakatt sa...

Jag gissade ju på paradisbuske och möjligen är det faktiskt det! Det finns kanske fler läsare som vet bättre?
Litet föryngring av de kalaste stammarna så blir det perfekt!
Håller tummarna för fint väder i morgon!

Annika sa...

Näbbmöss brukar väl inte katter gilla att äta heller, men kul att jaga dem är det ju...
Vacker buske det där!
Det blir som en dröm sen då den står i full blom!!!
Kram!

KARLAVAGNEN sa...

Ska fråga en bättre vetande vad busken heter. Jag känner igen den!!!
Sicken liten busa hon är Stina. Tjorvan verkar ta det lugnare. Tur det kanske.

Inez sa...

Den heter Weigelia, stavningen kanske inte är rätt, men om det är som små klockor så är det en sådan.

Anna, Fair and True sa...

Brukar de attackera katter?

Anna, Fair and True sa...

Brukar de attackera katter?

Annaa M sa...

Måsar attackerar inte katter om de inte har en unge någonstans som de anser hotad. Även då skriker de mest och markerar attack. Skator däremot attackerar. Inte bara för att jäklas men för att t ex hjälpa något annat levande. Har sett skator ge sig på en katt för att frita fågel av helt annan sort (lyckades). Och här utanför gav de sig i grupp på en ormvråk som hade en mindre fågel i klorna.

Näbbmöss anses vara beska och otäcka,(vem har smakat?) men en del katter äter dem ändå. Min syster hade t ex en riktig jaktkatt som inte kunde låta bli att äta i alla fall lite av sitt byte.

Marianne sa...

Desirée: Ja nu är buskarna alldeles rosa, det är helt otroligt så vackert det blev från att de bara var risbuskar! Ska visa en bild endera dagen.

Ja katterna sätter fart på tillvaron : D

KRAM!


Olgakatt: Har inte haft tid att forska i namnet, men blommorna är väldigt lika båda förslagen. Återkommer om saken när jag är lite piggare, hur mycket jag än tycker om svärföräldrarna blir man TRÖTT när de har åkt : )

De ska absolut föryngras så att de får en chans att må bra! Det är samma buskar på hörnet ner mot blivande trädgårdslandet. Du kanske vill ha? Fast jag har ingen aning om hur man gör för att flytta en sån till dig.


Annika: Nej jag tror inte att hon skulle ha ätit upp den, bara jaga den tills den inte längre rörde sig. Det är ju så de är, katter.

Busken är otroligt vacker, jag ska visa bild på när de är utslagna, som de är nu!

KRAM!

Marianne sa...

Karlavagnen: Ja Tjorvan är lugnare, men om hon upptäcker att Stina jagar så hakar hon på. I dag sprang hon efter en fjäril, men den fladdrade iväg : )


Inez: Ja det är som små klockor som är gulrutiga inuti! Antar att det är för att locka till sig bin. TACK för namn!


Anna: Näbbmöss? Hihihi, nä, men katter brukar attackera alla mindre djur som rör sig : D


Annaa M: Skönt att veta att måsar inte går på katter! Tack! Då behöver jag inte oroa mig för dem, för jag tror inte att de har ungar här uppe bland husen, de är inte här tillräckligt ofta för det. Men att skator är sådana! Gulligt av dem faktiskt, att hjälpa andra fåglar! Jag tror inte jag behöver oroa mig för dem heller, för jag tror mina katter är för gamla och otränade för att ta en fågel. En näbbmus som är inträngd i en hörna däremot, för jag vet inte hur många små ödlor jag har fått rädda i Kairo.