fredag 17 juni 2011

Lampor

Lampor som väntar på att putsas upp utanför verkstaden i Khan El Khalili, Kairo. De knackas fram för hand och säljs dyrt till chicka inredningsbutiker i västvärlden. Mitt råd till er som har sett de här fina lamporna i fina affärerna och är beredda att slänga upp en åtta-tiotusen: Åk till Kairo och köp den i stället så får ni både semester och lampa för pengarna!

Jag fick lite mycket jobb just nu, vilket bara är roligt och bra, men det blir inte så jättemycket tid över till annat. Jag håller på att redigera två böcker och skriver en rapport från en marknadsundersökning. Allt är lika roligt - som tur är - men det blir inte många bloggar lästa. Nå, snart sitter jag väl här med rumpan bar och har inte minsta jobb i sikte, så då får jag läsa ikapp mig hos er alla.

Vädret har varit extremt snällt mot mig i dag. När jag vaknade hade det regnat som bara den, men det var uppehåll när jag stapplade ut och hämtade tidningen. Så fort jag kom in öppnade sig himlen igen och det bara vräkte ner. Men jag var torr. Sedan på förmiddagen när jag gick min lilla inspektionstur runt ägorna : ) sken solen och det var så fint, så fint. Men så fort jag stängde dörren efter mig öppnade sig himlen igen! Mig har det dock inte regnat på en enda gång i dag. Stackars Stina har dock kommit rusande in ett par gånger och varit dyngvåt så jag har fått torka av henne med en handduk. Tjorvan har helt sonika hållit sig inomhus.

12 kommentarer:

Desiree sa...

Ibland är det fullt upp. Jag hoppas du får lite tid att njuta till helgen istället. Idag har det inte varit något vidare väder här i Stockholm men imorgon ska det visst bli bättre. Ja man kan verkligen säga att du hade tur med vädret idag.
Ha en fin helg.
Kram!

Anne-Marie sa...

Sådant där väderflyt är härligt. Har haft det då och då. Roligt med mycket jobb. Men kanske också skönt att ta det lugnt ibland. Här lyser solen och lär väl göra det nu några månader framöver. Kram!

Saltistjejen sa...

Vad bra att du har jobb!!!
och att ha sådan tur med vädret är alltid skönt!
Kramar och hoppas du får en fin helg!

Anonym sa...

Lycka till med jobbet. Kul för Katterna att prova på utelivet.Jag gläds med dem.
Kram från Eva Henriksson Tyresö

Petra H sa...

Jättebra att du har en massa jobb! Men hoppas att du får lite sommarlov också - lagom till barnbarnen kommer i ... juli är det väl?
Kram från ett Bryssel med liknande väder som i Älmhult!

Inez Ericson sa...

Vill du ha receptet till Mariabollar? Kontakta mig eller Karlavagnen då! Här ösregnar det också.

Hälsningar från Karlavagnens mamma

Annika sa...

Roligt med jobb, och ännu roligare att du trivs så bra med det du gör,
Hoppas att du kan njuta lite av sommaren också.
Här regnar det också idag, men det är hett och fuktigt...
Kram!

Marianne sa...

Hej. Tack för mail. Jag förstår att du har fullt upp nu. Det är likadant här fast med jobb jag inte själv har valt. Jag tror att i nästa mitt liv ska jag bli chaufför till en massa gamlingar och folk med olika handikapp. För det är precis vad jag sysslar med nu.
Men jag håller på att förbereda midsommar också och det är inte så svårt. Vi håller på en ganska gammal tradition. Linus (vårt älsta barnbarn) farfar och farmor har i många år nu firat midsommar hos oss och så blir det även i år. Farmor tar med sig jordgubbstårta och snaps. Och jag fixar sill och nått att grilla till kvällen. Lätt som en plätt.
Nu håller vi tummarna för att det inte blir regn som dom lovat. Hoppas verkligen att du kan koppla av lite och att du och de dina får en fin midsommar.
Många kramar från din namne lite högre upp i landet.

Bloggblad sa...

Härligt att du har en så bra orsak till att inte hinna blogga. Jag har nyss avslutat mina tidskrävande skrivprojekt och njuter av att inte ha nåt som hänger över - mer än röjning av allt jag inte hållit ordning på under hela våren...

Bäst att jag drar igång ganska snart, ska visst bli bättre väder i mitten av veckan. Men idag tar jag igen mig.

Marianne sa...

Desirée: Ja det blev en lång period med mycket jobb, men nu vet jag inte hur det ser ut framöver, så nu passar jag på att ha "semester". Så nu ska jag försöka läsa ikapp mig lite.

Kramar!


Anne-Marie: Jag kommer att njuta av att inte ha något jobb några dagar, men jag vet med mig att det kommer att klia i fingrarna redan mot slutet av veckan igen.

Skönt ändå att kunna räkna med vädret. Det är jag också van vid, men nu vår jag avvänja mig från det. Tycker fortfarande att det är lite konstigt att det inte automatiskt är varmt och soligt i augusti ...

Kramar!


Saltis: Nu är det jobbet klart, så nu vill jag snart ha nytt : )

Kramar!

Marianne sa...

Eva: Tack, det gick bra! En bok trycks snart, och en kommer till julhandeln.

Speciellt Stina älskar att vara ute. Hon kan vara ute hela dagarna, bara komma in och äta och sova en liten skvätt, sedan ut igen. Tjorvan däremot, hon håller sig inne mest hela tiden och går bara ut lite då och då för att jaga någon fjäril eller så. Men hon kan i alla fall välja nu!

Kramar!


Petra: Ja det är ju mycket jobb man vill ha, det blev bara lite väl mycket där ett tag. Bäst hade varit om det jämnade ut sig.

Kramar!


Inez: Ja, tack, det vore roligt att prova på! Jag ska skriva till Karlavagnen! Jag tror inte jag har din mejladress efter att datorn kraschade.

Kramar!

Marianne sa...

Annika: Ja nu ska jag njuta ett tag, sedan hoppas jag att det blir mycket jobb igen, bara inte riktigt så mycket på en gång : D

Hoppas att du har det underbart i Österbotten nu!

Kramar!


Marianne: Haha, ja nu när du börjar jobba igen får folk skaffa sig chaufförer eller färdtjänst!

Härligt med traditioner! Det blir verkligen mycket lättare då, för då vet alla vad de ska göra/inte göra, och vad som behöver planeras. Vi bröt med alla traditioner när vi flyttade ut, så nu får vi se till att skaffa oss nya.

Kramar!


Bloggblad: Vad roligt att du har avslutat dina skrivprojekt! Jag ska läsa ikapp hos alla nu framöver, så då får jag se hur det har gått. Men jag är säker på att det har gått bra!