tisdag 14 juni 2011

Vår nya religion ...

... är att titta på Äntligen hemma varje tisdag. Några små byggtips kanske man lyckas snappa upp. När nu detta bygge ska sätta igång. Någon gång i framtiden. Jag är livrädd för att göra för mycket ordning här innan dess, för det leder bara till att man vänjer sig och så blir ingenting gjort. Till slut blev vi ändå tvungna att sätta upp duschdraperi, för det blev en formlig insjö varje gång vi duschade. Nu hade vi en tredje byggare här för att få offert, så får vi se vad han och byggare nummer två kommer med för förslag. De är snabba på att komma och titta, men offerten dröjer det med ...

Å andra sidan får jag tala om för mig själv att vi faktiskt bara har bott här i knappt två månader, och att det förmodligen hade varit ett underverk om renoveringen redan hade varit igång, snarare än att det är onormalt att det inte har det.

Jag får trösta mig med att titta på Olgakatts vackra pioner så länge:

Olgakatts pioner prunkar, hon har ett helt hav av de här vackra pionerna.

Se så vacker, det är så man skulle vilja ha den till huvudkudde.


11 kommentarer:

Musikanta sa...

Fantastiska bilder på pionerna - så vackra. Nej, man ska inte förhasta sig när det gäller att bygga om och renovera.

Det är inte så dumt att bo "in" sig ett tag. Då märker man på ett annat sätt hur man vill ha det. Nu är det väl tyvärr snart semester, och då kanske det är svårt att få tag på hantverkare!
Kram från Ingrid

Marianne sa...

Musikanta: Det är bara det är det är verkligen riktigt riktigt sunkigt här, så det är inte så kul. Tänk dig en brun heltäckningsmatta som luktar tåbira ... Men i övrigt så är det visst så, det är bättre att bo ett tag för att verkligen se hur det ska vara. Är lite otålig bara. Och så M, grannens dotter på 11 år, när hon kommer in här säger hon alltid: "Du får ursäkta, men jag tycker inte att det luktar så gott här. Ska ni ha vita väggar sen?"

KRAMAR!

Saltistjejen sa...

Underbara pioner!!!!
Och du ta en sak i taget. Som sagt ni har inte bott där särskilt länge än. Men visst är det lätt man blir ivrig och vill ha allt klart på en gång. :-)
Ler fortfarande åt förra inläggets beskrivning av grannens lilla E som går försiktigt fram till katterna hahaha!
Kram!

ExPIAtriate wife sa...

Vilka vackra pioner!!! Tycker ni har kommit igang bra anda trots era "endast" tva manader! kanske bra ibland nar det drojer da man hinner fundera igen och kanske kommer fram till annu battre ideer, fast jag forstar att du ar otalig!
Kram!
Pia

Anne-Marie sa...

Olgakatt har verkligen gröna fingrar. Du har det "otåliga draget" ;) precis som jag. Man vill ha allting klart NU. Det kommer nog att ta ett litet tag innan ni får det precis som ni vill. Kramar!

Millan sa...

Ah pioner ar verkligen underbara!! Sa fina foton!

Haha jag kanner igen den dar religionen. Nar vi flyttade till huset och borjade renovera slukade vi alla byggprogram pa tvn och i det har landet finns det en del om man sager sa. Vi tittade sa mycket att vi tillslut blev lite matta pa bade renovering och tvtittande ;-).

Men visst ar det spannande dari borjan nar huset ar som en blank canvas som ni ska satta er egen pragel pa!

Kram

Pettas sa...

underbara,ljuvliga,det finns inte ord egentligen för hur vackra pionerna kan vara och är på bilderna du har tagit. Det tog två år för oss innan vi kom så långt som till renovering. Då hade vi inte ens fullt beboeligt så det var jobbigt, men ändå bra för vi hann tänka till ordentligt. Hoppas det går fortare för er!

Desiree sa...

Jag tycker ni har hunnit med en hel del faktiskt inte minst i trädgården. Större projekt tar tid och jag tycker ni kör på i bra takt och har en vettig plan för det hela. Håller tummarna för att ni får napp vad gäller en bra och pålitlig byggare till vettigt pris.
Kan inte annat än att hålla med de andra om att detta var jättefina pioner. Så coola med den röda färgen längst in.
Kram!

Annika sa...

Vilka pioner Olgakatt har!! Är inte det minsta förvånad över att hennes trädgård är gudomligt vacker!!
Precis, Marianne...lika bra att bo in sig ett tag först, att känna sig för vad som en ggn kommer att vara rätt i form av renovering.
I höst kanske det komemr att sätta igång?
KRAM!!!

Marianne sa...

Saltis: Ja, tänk om jag får lika vackra pioner en vacker dag! Nu är några steg tagna för att få ordning här i alla fall, det är lite jobbigt att bo på en byggarbetsplats så här länge. Bara det blir klart på bottenvåningen tror jag det blir mycket bättre, för då kan man strunta i att gå upp tills det är klart här.

Kramar!


Pia: Supervackra pioner! Vill ha! : ) Det värst här är att man liksom går och trampar i lort, känns det som. Just nu har vi inte ens golv på bottenvåningen, mer än i köket. Men i september ska det vara fixat, det vet jag.

Kramar!


Anne-Marie: Ja Olgakatt är otroligt duktig i trädgården, men så har hon erfarenhet också. Jag lyder henne i minsta detalj : ) Ja otålig är det minsta man kan säga ...

Kramar!

Marianne sa...

Millan: Grannen mittöver har mängder av pioner också! Och jag har bara en liten tanig buske som jag hoppas överlever vintern. Men det ska bli pioner här också!

Jag förstår precis vad du menar med att man blir lite övermätt på renoveringsprogram och renovering. Just nu vill jag bara ha det klart, nästan så jag struntar i hur det blir. Nä, det gör jag ju inte, men det är inte lika kul längre : )

Kramar!


Karin: Ja pioner är underbara! Du har väl en hel del? Hu, två år och inte egentligen beboeligt! Jag hoppas att det stora är klart om två år! En stor orsak till det är att heltäckningsmattorna stinker tåbira och rök. Blä!

Kramar!


Desirée: Ja nu har vi fått en bra byggare, men han är så himla bra så han hinner inte börja här förrän november/december = efter nyår. Typiskt. Nåja, det finns en tidsplan nu i alla fall.

Visst är det coolt med det där röda i allt det vita!

Kramar!


Annika: Ja hon har en sån där perfekt trädgård, dvs inte för perfekt utan levande, prunkande! Precis så som jag vill ha. Men i år är det mest att rensa i den här trädgården.

Ja nu har vi kommit igång, men det känns som om det aldrig blir klart på ett enda ställe. Taket i vardagsrummet är i alla fall klart : )

Kramar!