onsdag 8 juni 2011

Lika inför lagen

Mina Paradisbuskar, Kolkwitzia, blommar nu som bara den. Jag har dem på två hörnor, och det är så vackert, så vackert.

”Jag har sökt lönearbeten jag tycker borde finnas.”
Så sa en f.d. riksdagsman, Karin Svensson Smith (MP), i tv i morse. Vad bra, det ska jag också göra. Jag tycker nämligen att jag borde få betalt för att pyssla i min trädgård, och det är ju bara rimligt eftersom den verkligen behöver pysslas om. Så jag ska gå till Arbetsförmedlingen i morgon och tala om för dem vad jag anser att jag vill ha i lön. Vad tror ni, en 30.000:- i månaden borde väl vara rimligt? Det är ju dryga 10.000 mindre än hon får i fallskärm från riksdagen för att inte göra ett dugg, förstås, så 50.000:- kanske är rimligare för jag ska ju faktiskt göra någonting för pengarna.

Vad är det för idioter som sitter i vår riksdag?

Och när vi ändå är inne på idioter och att avreagera sig kan vi ta en sväng med kungen också. Vad är det för fel på journalisterna? De flesta män har väl någon gång i sin ungdom varit på mer eller mindre tvivelaktiga tillställningar och klubbar? Eller? Varför skulle kungen i sin ungdom ha varit så mycket klokare och duktigare än alla andra män? Larvig diskussion och ska man diskutera monarkins vara eller icke vara ska det ske på sakliga grunder, inte på om kungen är karl och gör som alla andra karlar. Sen att jag tycker att de gör fel, det är en annan sak och gäller inte bara kungen.

---

I övrigt har jag fått en jättefin liten bukett av lilla E, 3 år, som hon plockade på vår tomt. Till slut sa hennes mamma till henne att hon gott kunde plocka lite på deras tomt i stället, för det var bara ogräs hon plockade. Ska barn göra nytta kan de väl börja hemma : )

13 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Hahahaaa det var roligt sagt av lilla E´s mamma! :-)
och det där att söka lönearbeten som man själv tycker borde finnas var smart! Ska kanske pröva det jag med.
Ang Kungen är jag nog mest trött. Både på skriverier och skvaller men allra mest på kungahuset tror jag. Har svårt att se hur man kan ha en monarki i ett modernt demokratiskt samhälle men men.... Det står heller inte på min "priolista" att aktivt bry mig så mycket om deras vara eller icke vara heller.... Dt finns så många viktigare och mer intressanta saker att ägna sin tid åt. ;-)
KRAAAM!!!

Annika sa...

Skriver helt och hållet under på det Saltis säger...
Men tycker också att om man nu tillhör kungahuset får man faktiskt ta sig en extra funderare på vad man egentligen sysslar med eftersom man inte kan hålla på som en svennebanan. Alla snedsteg kommer att komma fram.
Dessutom var han ju på ngn tviveaktig klubb för 15 år sen i Atlanta också.
Jag skiter egentligen fullkomligt i kungahuset och tycker det är totalt förlegat. Men, det vet du ju att jag tycker ;-)
MEn, det var gulligt med lilla E!!!

Petra H sa...

Bra skrivet Marianne! Jag tycker också att det egentligen är fel uppförande av kungen men så länge han inte har gjort något olagligt (har inte följt det så ingående för att veta om det är fråga om olagligheter HAN har begått eller ej), så borde det inte ligga till grunda för att abdikera / avskaffa monarkin. O och jag diskuterade det lite löst med mina föräldrar (skandalerna har så klart även nått de spanska dagstidningarna!) och O sa något bra: det kostar minst lika mycket att ha en president som ska representera landet, och att byta vart 4-5e år är inte idealiskt. Det är bra med kontinuitet och permanenta representanter som förhoppningsvis inte är lika snabba på att sko sig själva / bli korrumperade som politiker.
Så gulligt av lilla E att plocka (ogräs) till dig! Var de lika "kortskaftade" som blommor brukar vara när de plockas av små barn? Det gäller att ha små vaser ;-)
Vi ses imorgon!
Kram!!

Bert sa...

Givetvis ska statschefen kunna granskas och ifrågasättas. Han är ju som vilken annan myndighet som helst. Ingen gud, som många vill ha det till.

Och naturligtvis ska man också kunna focka en statschef.

Jag säger inte att det han nu beskylls för är grund för så starka åtgärder. Men visst ska hovet granskas. Allt annat är en skam för en demokrati.

olgakatt sa...

Jag blev också hjärtligt trött på tjafset kring kungen, ärkerepublikan som jag är. Men till slut lånade jag boken för att se vad man hade att komma med. Och det är inte bara hans ungdoms sturm- und - drang - dagar som verkar ha varit ganska tvivelaktiga utan ganska sena tilldragelser. Det vore väldigt skönt att INTE ha nåt kungahus som inte kan avsättas eller ens ifrågasättas.
Vore karln inte statschef som lever i sus och dus på våra skattepengar brydde jag mig inte ett smack. Nu ger hela han en dålig smak i munnen. Och hur dumma tror han vi är? Sen fattar jag inte hur journalisterna orkar heller.

KARLAVAGNEN sa...

Jag håller också med om att helst skulle vilja söka jobb som jag tycker borde finnas.
Bland dem skulle vara:
a) promenadhästs-ryttare
b) fastighetsskötare på landet (det jobbet ska jag skapa när jag pensionerar mig)
c) osv...

Kungen?! Äsch behöver vi verkligen ha ett Kungahus? Å om vi har det så bör han kunna granskas (Berlusconi-vibbar du vet). Å så vaddå om han har varit på någon tvivelaktig klubb med tvivelaktiga damer. Han var väl inte i tjänsten och hans fru har säkert sett till att han fått sina fiskar varma eller hur man nu uttrycker saken.

Väldigt imponerande blombuske du har!!!

Bloggblad sa...

Min paradisbuske blommar snällt trots vanvård...

Jag tycker att det är bra med kontinuitet och jag gillar monarki. Naturligtvis får de finna sig i granskning och inte överträda lagar - men å andra sidan... jag är också avlönad av folks skattepengar (tillsammans med rätt många fler) innebär det att jag inte t.ex. får gå på Chippendale och titta på snygga karlar? om jag nu skulle vilja. Jag betalar ju med statliga medel?

Det blir lika mycket (eller mer) ståhej för att skada kungahuset, som det blir ståhej om skolavslutningar i kyrkan som kan skada de små ömtåliga livet... trots att jag inte själv hört en enda förälder beklaga sig. Det blir ett mediadrev kring allt som kan haussas upp. Förmodligen finns det för få viktiga saker att skriva om... Vem köper lösnummer för utförsäkrades skull, t.ex. Eller nedskärningar i vården, för tung arbetsbörda på dem som råkar ha jobb... Nej - kungens intresse för nakna kvinnor är tydligen mer intressant.

Suzesan sa...

-Bloggblad- skrev så bra så jag håller med bara.

Åhhh fick du blommor av lilla E. Gullligt. Så det som hon tyckte var blommor tyckte mamman var ogräs. haha se så olika barn och vuxna ser med sina ögon. Ville ju göra nåt snällt till snälla Marianne;)hahah fäår hon karameller. jag ahde en granne. Tant Lisa. Jag plockade alltid blommor till henne. För att vara snäll och för att jag fick karameller. Haha."Åhhh vad snällt Susanne kommer du med blommor......igen......och kom in kom in. Varsågod ta en karamell" sa Tant Lisa.

kram
/Susanne

Lotta sa...

Absolut ska du ha betalt för ditt trädgårdsslit! Det är ju skamligt att vissa får MASSOR av pengar för att sitta på sin häck medan andra hamnar i fas 3...Men det är väl "inte samma plånbok" som det alltid heter...
KRAM i värmen, och ha det så trevligt på din bloggträff :-)

Kersti sa...

Håller med dig.

Marianne sa...

Saltis: Jag är inte heller så engagerad i kungahuset, men blev så himla trött på den där debatten. Ska man diskutera dess vara eller inte vara så det föras vettiga resonemang, inte såna här fåniga påhopp av karlar som säkerligen är lika goda kålsupare.

KRAMAR!


Annika: Jag tycker nog inte att han ska dömas hårdare för sina kvinnohistorier än alla andra karlar i maktposition, det är det jag blir så trött på. Och jag slår vad om att minst hälften av alla de där granskande journalisterna är lika goda kålsupare de, så de borde sopa rent för sin egen dörr först. Ja, ja, man kan ju alltid önska att alla män ska börja tänka med hjärnan, men får väl vara tacksam för att det finns några som gör det : )

Hon är så himla söt den lilla tjejen! I dag skulle hon absolut visa mig sitt rum, och Stina börjar så sakta vänja sig vid att bli jagad och klappad : D

KRAM!


Petra: Ja, grejen är ju att det är fel av ALLA karlar som håller på så där, så jag tycker att diskussionen borde handla om det, inte om just kungen har betett sig som alla andra eller inte. Och ska man diskutera monarkin så kan man göra det med saklig argumentation i stället. Det är trovärdigare, nu känns det bara som om Altin vill bli president.

Haha, jo, (o)gräset fick sättas i ett litet dricksglas. Men det håller fint och står fortfarande på köksbordet. : )

Önskar att fredagen inte tog slut så fort!
KRAMAR!

Marianne sa...

Bert: Klart att han ska kunna granskas, men då kan man väl granska honom för någonting vettigt. Han gör ju bara som de allra flesta andra karlar, speciellt de i maktposition. Den debatten borde handla om karlars beteende, inte om bara kungens. Sedan kan man diskutera monarkin på ett adekvat sätt i stället, det hade varit trovärdigare, nu låter det bara som om folk är avundsjuka. Folk som förmodligen har betett sig/beter sig lika illa. Tycker jag.


Olgakatt: Jag tycker att debatten om hur karlar beter sig ska handla om just det - hur KARLAR beter sig. Sedan kan vi diskutera kungahusets vara eller icke vara på ett vettigt sätt, men inte om han håller på med kvinnor på samma sätt som alla de andra. Jag tycker verkligen att journalisterna borde ägna sig att att titta på vad de verkligen gör i stället för att gräva i snask. Som det där med Silvias pappa, det kan väl inte hon rå för vad han gjorde? Jag anser inte att mina barn ska betala fortkörningsböter när jag speedar runt på vägarna. T.ex.


Karlavagnen: Ja det är just det där b)-jobbet jag skulle vilja ha. Sköta om vår fastighet här på landet : D

Visst ska man kunna granska honom. Men då för något vettigt, dam-debatten ska i stället handla om hur karlar beter sig och hur dessa stackars kvinnor har det som utsätts för dessa karlar - för det är vanliga svenska karlar som gör det möjligt och lönsamt att ha flickor till salu i Sverige! Att kungen skulle göra det lönsamt tvivlar jag på ...

Paradisbuske tycker jag är ett passande namn! Jag har flera stycken, två av husets hörn täcks av dem! Skynda dig hit så du får se!

Marianne sa...

Bloggblad: Min också! För det är ingen som har skött om den på många, många år. Men jag ska klippa ner den en del när den har blommat klart så att den kan föryngra sig och bli ännu finare.

Ja jag tycker som sagt att man ska granska kungahuset för vettiga saker, och att debatten om att utnyttja kvinnor ska handla om alla karlar som gör det. Vi måste få ett slut på den saken, och kungen är inte den enda svenske man som gillar att glo på kvinnor.

Som jag har sagt tidigare om skolavslutningar, jag tror inte ett dugg på att de flesta muslimer tar illa vid sig av att det är i kyrkan och att en präst uttalar någon välsignelse. Jag har ställt frågan (via en annan person) till en egyptisk kille i Sverige, ska bli intressant att höra vad han säger om saken. Tänker i alla fall på ett debattprogram som var för något eller ett par år sedan, där en präst, en imam och en rabbi träffades och diskuterade tro. De satt i en kyrka. Imamen hade inte ett dugg emot det, däremot tyckte rabbin att det inte hade varit bra om det var gudstjänst. Det hade imamen inte haft problem med!


Suzesan: Ja, jag också.

Lilla E har aldrig fått karameller av mig. Hon är så liten, och jag vet inte om hon får äta godis än. Däremot fick hon ett glas saft med isbitar, och DET tyckte hon var spännande för det hade hon aldrig fått förr : ) Vad gullig din tant Lisa var!

Kramar!


Lotta: Visst är det skamligt! Ok att de har en viss fallskärm när de slutar i riksdagen, men det borde vara förenat med vissa krav! Och det borde inte delas ut hur länge som helst, heller. Finns ju mängder av dem som utnyttjar alla kryphål och startar firma och tar inte ut lön för att få pengarna. Och så blir deras män/fruar anställda och får en hysterisk lön i stället ...

KRAM! Nu blev det äntligen varmt igen!


Kersti: Vad skönt! Jag är lite trött på ämnet nu : )