torsdag 23 augusti 2012

Baggar och Ikea

Stina på jakt i rabatten.
Det finns baggar och det finns baggar. Baggar med ull som gillar tackor och gör lamm är fina. Baggar i mjölet är INTE fina. Ännu värre blir de när man upptäcker dem på kvällen precis när man ska sätta sig med bloggen. För jag klarar inte av att tänka att de finns kvar i morgon, jag måste bli av med dem bums och genast.

I Kairo hade jag allt i plastpåsar och lufttäta burkar - men det var mest mot minimyrorna. Hade inte en taaanke på att det faktiskt finns odjur även i rena fina Sverige ... Det blir tungt i soptunnan för sopgubbarna nästa tömning, för där ligger en hel del mjöl, pasta och annat som hade fått påhälsning. Usch!

Smålandsnytt berättade nu en rolig nyhet: Den 2 november öppnar nya Ikea-varuhuset här i Älmhult! Jippiii! Det blir megastort och megamodernt. Så snart kan även vi här i Älmhult köpa ALLA Ikeaprodukter, det har vi inte kunnat eftersom vi har haft världens minsta Ikea-varuhus här. Och äldsta eftersom det var det allra första. Det ska enligt rykten bli museum, ett rykte jag hoppas stämmer eftersom det hade varit roligt och passande.

Det kommer att bli en handelsplats också runt varuhuset, dvs likadant som det brukar vara, med mängder av affärer. Jag hoppas på en bokhandel, HM, en delikatessbutik, en bra skoaffär, Apple och lite andra inredningsbutiker. Hoppas kan man ju alltid.10 kommentarer:

Katarina sa...

Baggar.. Finns väl här också... Precis som du hade i Kairo har även vi allt i pastburkar.... Kul med ett nytt IKEA. Kram

Anne-Marie sa...

Sådana kryp är inte roliga. Tror att de finns överallt. Här har vi även skorpioner och svarta änkan-spindlar (ryser) som jag sett nyligen. Kul med ett nytt IKEA-varuhus. Kramar!

Musikanta sa...

Spännande med det nya varuhuset. Och ett IKEA-museum blir väl ett dragplåster för orten. Där man kanske får återse den första möbeln jag fick som tonåring - en röd fladdermusfåtölj som jag älskade men som var helt obekväm att sitta i...

Mjölbaggar går väl an, värre var när vi hade en liten mus i skåpet där jag förvarade torrvaror. MM lokaliserade ingången och täppte till hålet och jag la allting i plastburkar med lock. Sen dess har vi inte haft någon mer påhälsning.
Kramar!

Desiree sa...

Usch sådana där hemska baggar är inte alls kul. Äckligt. Trist att du fick påhälsning av dessa. Klokt att ändå kasta allt.
Men vad kul att ni får ett sprillans nytt och riktigt stort IKEA. Det är märkligt att ni bara haft det lilla IKEAT så länge. Ni borde ju ha det finaste IKEA varuhuset eftersom det ligger i Älmhult. Det känns bra att ni snart får det.
Kram!

Annika sa...

Ruggiga baggar, sådana kan man lätt leva utan.
USCH!

KULIGARE då med varuhuset!!
DET lär bli fint det.
Kram!

Emmama sa...

Jättekul med varuhuset, jag ska försöka få lite klarhet i vad det är för butiker... återkommer! :) Ska bli spännande att se det när vi kommer hem i vår! Kram!

KARLAVAGNEN sa...

Nä busar och baggar är inte roliga!!!
Får gratulera till eget blågult Mekka med bihängande affärer!!! Vågar vi hoppas på en liten rapport när det beger sig? :-)

Marianne sa...

Katarina: Ja de finns nog överallt de där otäckingarna. Så jag ska återgå till plast- och glasburkar till allt.

Kram!


Anne-Marie: FY för skorpioner och farliga spindlar!!! Sånt finns tack och lov inte här i Sverige! Men i Egypten fanns skorpioner och okända ormar. Klarade mig gudskelov från dem. Kanske var det alla katter som hängde runt huset som höll bort dem?

Kram!


Ingrid: Det finns redan ett litet museum, men det lär ska bli större och bättre och mer "riktigt", för nu är det i källaren på ett annat hus.

Små möss klarar sig inte länge hos oss, vi hade en som villade in sig i tvättstugan förra sommaren, men den blev som sagt inte gammal. I Kairo var det små stackars ödlor som fick sätta livet till när de irrade sig in hos oss. Mums för kissar : )

Kram!

Marianne sa...

Desirée: Ja visst är det konstigt! Vi har alltså blivit tvungna att åka till Helsingborg ett par gånger för att gå på Ikea, när det har varit saker som inte säljs här! Men nu ska det bli något speciellt med det här varuhuset, det ska bli någonting med att varuhus och produktutvecklare ska jobba extra nära varandra. Eller liknande, jag minns inte riktigt : ) BRA ska det bli i alla fall, och i helgen kan man åka ut och tjuvkika på det. Vi får se om vi gör det.

Kram!


Annika: Det ska bli superkul med hela handelsplatsen, hoppas jag. För det känns som om vi har lite för lite affärer här. När man till och med handlar kläder på Ica, då är det typ KRIS! : )

Kram!


Marianne sa...

Emma: JAAA, om du kan luska lite mer vore det toppen! Speciellt vilken bokhandel det blir, känns som om det vore läge att söka jobb där! Och det måste man ju göra nu, INNAN de öppnar i så fall!

Kommer ni inte förrän i vår? LÅNGT tills dess!

Kram!


Karlavagnen: Ja det blir skönt med ett eget Mecka så att man kan gå och tillbe Mammon lite oftare : D Vem tusan är Mammon egentligen? Nu måste jag googla! Rapport kommer!

Kram!