onsdag 22 augusti 2012

En dag i Eslöv

Eftersom Petra inte brukar lägga ut bilder på sig och sin familj, gör inte jag det heller. I stället visar jag en bild från den fina parken där vi åt våfflor och drack kaffe. Fotot är taget med iPhone.


I dag har jag varit i Eslöv tillsammans med Olgakatt och träffat Petra. En riktigt trevlig dag som inleddes med lunch på Röstånga Mölla där jag valde vegansoppa med linser. Lille V vaknade precis när Petra hade gått för att hämta mat, och Olgakatt och jag blev lite oroliga och tänkte att nu kommer han att skrika och undra vart mamma har tagit vägen. Inte då! Han log och var hur glad och solig som helst, trots att han var alldeles nyvaken! Undrade väl vad vi var för ena, och tyckte det var kul med nya bekantskaper. En sån liten solstråle!

Sedan gick vi en promenad genom Eslöv och fick se var Petra växte upp, och fick oss lite personlig Eslövhistoria till livs, sånt är alltid roligt. En plats blir så mycket mer levande när någon med personlig anknytning berättar, annars är det bara som vilka hus som helst.

Våfflor och kaffe intogs i parken. Riktigt mumsigt.

Tur med vädret hade vi också, det regnade inte en gnutta på oss. Däremot regnade det som sjutton här i Älmhult, både när jag åkte och när jag kom hem.

När jag kom hem blev det födelsekalas. Lilla E mitt emot fyller två år "hela dagen NU". Eftersom hon tycker om att leka med både bilar och dockor fick hon en docka i en bil. Storasyster som tycker om prinsessor fick en liten kokbok med recept till Prinsessans kalas, och en dockservis så att hon har något att servera ur när hon bjuder på kalas.

En toppendag med andra ord. Även om inte Stina tyckte det eftersom hon inte fick gå ut förrän jag kom hem sent på eftermiddagen.
Jag har placerat min blogg i Älmhultbloggkartan.se!

10 kommentarer:

Musikanta sa...

Jag jobbade ett tag på Skanbanken i Eslöv för sisådär 50 år sen, men inte visste jag att det fanns en sådan vacker park där. Jag gick ju bara till och från tåget som gick mellan Lund och Eslöv...

Roligt med bloggträffar, förstår att ni hade mycket att prata om.
Kram från Ingrid

olgakatt sa...

Tack för din rapport om vår fina dag!
Visst är det otroligt vad vi kan babbla! Jag har googlat litet till och det var just kappor Sahlins Konfektionsfabrik gjorde, i alla fall fram till 1960-talet. Det finns t o m oanvända vitagekappor på nätet att köpa, åtminstone 2st. Jag har nåt minne av etikett, trol i en av mors kappor från min barndom.
Viggo är bara såå charmig!

Anne-Marie sa...

Roligt att se dig igen här på bloggen. :) Jag har också legat litet lågt under sommaren pga min mamma, en långdragen influensa och "överhettning" pga värmen vi har. Roligt med era träffar - skulle gärna ha några bloggare runt omkring mig också. Kramar!

Annika sa...

Mysigt med bloggträff. Den som hade kunnat vara md ändå...
Kan tro att Viggo var OOOO så söt.
KRAM!!

Desiree sa...

Vilken mysig och trevlig dag. Så kul att du fick träffa både Olgakatt och Petra med lille V. Här har det varit regn och rusk sedan igår kväll så det är skönt att ni fick njuta av fint väder till bloggträffen.
Kram!

Katarina sa...

Vilken trevlig och härlig dag ni fick tillsammans. Kram

Marianne sa...

Ingrid: Det är väl så det ofta är, att det finns mer med en plats än man känner till. Speciellt om man skyndar sig därifrån : )

Ja det är synd att du inte bor närmare! Men man kan ju hoppas att ni plötsligt blir sugna på en liten tur neråt landet - om inte vi tar en tur uppåt landet innan dess!

Kramar!


Olgakatt: Tack för en trevlig dag! Det blir alltid trevligt när du är med.

Vad roligt att du känner igen den där Sahlin. Det gör dessvärre inte jag. Men hans kappor kanske inte var poppis i Stockholm?

Ja han är ju så söt lille V! Och så enormt lik sin far, som sagt : )

Kram!


Anne-Marie: Jag har tänkt på dig till och från under sommaren, hoppas att din mamma har det bra!

Ja ni har tydligen haft riktigt varmt - och vi har haft det riktigt uselt när det kommer till vädret. I dag regnade mina hortensior nästan sönder, för det kom ett riktigt slagregn som bara mosade allt!

Kram!

Marianne sa...

Annika: Ja han är så gudomligt söt! Och glad hela tiden, man bara smälter när han tittar på en med sina gladglittriga ögon!

Ja tänk om du hade kunnat vara med! Synd att inte Saltis kunde heller, men hon landade ju samma morgon.

Kramar!


Desirée: Ja det är alltid lika roligt att träffas! Snart måste du och jag få ihop det också, ska försöka planera in en träff med dig nästa gång jag åker till Stockholm! Och det vore jättekul om ni tog en avstickare till Älmhult när ni åker ner till Blekinge!

Kramar!


Katarina: Ja det var en jättefin dag, som man gömmer i hjärteminnet!

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Vad mysigt att ni fick ses!

Marianne sa...

Anna: Ja det är alltid lika roligt att träffa bloggvännerna! Nu var det ett tag sedan vi sågs, men vi får hoppas att det blir snart!