söndag 19 augusti 2012

Ljuva sommardag

Ja i dag har det verkligen varit en perfekt sommardag. Varmt och skönt, sol och något enstaka moln som skuggade och svalkade lite lagom, inte mer än att man äntligen fick bli så där riktigt varm så att man nästan-nästan-nästan längtade efter just svalka. Så här har vi mest tagit det ganska lugnt i dag, förutom en panikrusch till affären för att skaffa akrylfog. 

Grannarna kokade kräftor. Den här rackaren kommer att bjuda på goda klor.

Makens stora mission i dag har varit att pilla klart med gästrummet, och det var just akrylfog som behövdes för det. Nu i skrivande stund gör han det allra sista, sätter upp elementet. Sedan är det klart där inne och det är dags att sätta igång med gästrum nummer två. Vi ska bara bära in alla prylar som har stått undanpackade där inne till gästrum nummer ett innan vi kan börja. Men det får bli i morgon.

Min bästaste plats på jorden just nu. Och det är inte en illegal planta i hörnet vid pallen, det är en vildpelargon.
Men det stämmer att det är en hund på nedersta trappsteget. Den rosa solen döljs av sittdynan. Grannflickorna tycker
att det är roligt att rita, så det gör vi mest överallt här på gatan. Det regnar ju bort och så får man måla nytt.
Själv har jag mest suttit och slöat på trappen vid blommorna. Löst lite korsord, läst lite i boken, surrat med bina och lett mot solen. Och så bakade jag kanelbullar för att göra Maken glad, han älskar kanelbullar.

Kissarna har varit ute på nya äventyr, synd att de inte kan berätta vad de har hittat på eller vem de har träffat. Nu är de trötta och har lagt sig att sova.


8 kommentarer:

Juliannie sa...

Vilken skön sommar du verkar ha haft! Härligt att ha plats med gästrum och t.o.m. två, det skulle jag vilja ha! Rolig idé att inreda varsitt så man får fritt utlopp för sin egen smak!
Hälsningar Eva

olgakatt sa...

Jag klagar inte på sommaren men får inte många knop gjorda när det är 30 grader i skuggan. Och har litet svårt att sova när det är så varmt. Så jag kommer att ligga i uterummet i natt, där är litet svalare än i sovrummet.
Förstår att du trivs på trappen vid alla blommorna!

Katarina sa...

Vad härligt du har det. Massor av spänannde projekt, följa alla vackra blommor och buskar som kommit fram. Ni får det riktigt fint! Kram

Musikanta sa...

Jag fick titta riktigt noga innan jag fick syn på den lilla hunden. Tur att den bara fanns där och inte i verkligheten för alla katterna...
Tur att du talade om att det var en vildpelargon i hörnet ;-)!
Kramar från Ingrid

Desiree sa...

Tycker om din favoritplats här på trappen i solen bland alla fina blommor du har som blommar. Precis läst om din sommar och det låter som ni haft en bra och skön sommar även om vädret kanske inte varit det allra bästa. Ni har hunnit med mycket. Åh vad kul att du nu har en ny och helt sprillans ny klädkammare att njuta av :-)
Skönt även att ni fått din mammas förråd tömt. Vi har haft tur och inte behövt köra med förvaring på Shurgard då vi istället hyrt ett rum i min kompis källare. Vi hade även tur som flyttade precis i samma veva som hon skulle sälja sitt hus och vi därmed hade blivit av med vår förvaringsplats i hennes källare. Nu har vi allt samlat på ett enda ställe och har vårt egna hem och det känns fantastiskt bra.
Kram!

Annika sa...

SÅ ni har fått en liten värmebölja. Sommarens enda, haha!!
nej, inte var det varmt i sommar hemma inte. Inte alls.
Men jag klagar inte över det.
Tycker vädret var helt OK ändå.
Du har en fin plats där på trappan.
Kramar!

Marianne sa...

Eva: Eftersom vänner och familj bor långt härifrån måste vi nästan ha ordentligt med övernattningsmöjligheter, annars funkar det inte. Och det är kul att få bestämma helt och hållet över ett rum!


Olgakatt: Vi har tur på sommaren eftersom vårt sovrum är det svalaste i hela huset. På vintern är det inte lika roligt, men då får vi sätta på elementet ibland.

Tur att vi inte rensade bort riktigt allt ogräs : )


Katarina: Visst är det roligt att följa hur blommorna växer och knoppar och slår ut! Nu väntar jag på att min hortensia på baksidan ska vara helt utslagen. Bild kommer!

Kram!

Marianne sa...

Ingrid: Hahaha, ja det räcker allt med hundar som det är på gatan! Vi har en ny liten valp som är ursöt och slickar bort hela mitt ansikte varje gång vi ses, sedan har vi två bulldoggar (eller vad de är), och en gammal herre (hund alltså) som inte vill passa på att få motion under promenaderna, som hans husse vill : )

Kramar!


Desirée: Jag ska visa min klädkammare här sedan, det är helt underbart att ha den. I Istanbul hade vi en klädkammare ungefär som den ni har nu, det var så klart också jättebra, men jag tycker att den jag har nu är bättre eftersom det är bara mina kläder.

Ni hade tur med förråd, och jag hade likadant hos en kompis i en fem-sex år, men sedan skulle de flytta och då fick det bli Shurgard.

Ni har fått så himla fint hos er!!!

Kram!


Annika: Ja men jag tror det är den första och enda värmeböljan! Det har visserligen varit halvvarmt tidigare, men inte bölja som det är just nu.

Nästa år ska det bli finare i rabatten, i år är det helt oplanerat och ett riktigt hopkok av växter som har fått åka ner i jorden lite då och då. : )

Kramar!