torsdag 30 augusti 2012

Några punkter

Hortensia
Det får bli punkter i dag:


  • En sak som jag inte riktigt har vant mig vid när det gäller att bo i villa är att man är väldigt nära grannarna. Till exempel om man går ut för att göra någonting, och så står en granne och pratar med en bekant eller så i dörren. Då kan man liksom inte hjälpa att man hör, fast man inte vill vara nyfiken eller så. Det går inte att undvika att se när folk kommer och går, fast man inte vill vara nyfiken i en strut. Men jag antar å andra sida att det är lika för alla, så jag borde inte känna mig du.
  • Nya serien med Landgång har börjat i SVT1. Jag gillar verkligen den serien, och nu åker Anne Lundberg inte bara på en båt med kocken Germund, utan var i det här programmet på besök vid forskningsstationen på Svalbard. Jätteintressant att se hur livet levs på en så annorlunda plats, och att man måste lära sig hantera skjutvapen för att få lämna byn eftersom det ständigt är risk för att isbjörnar ska anfalla!
  • Det regnade så mycket i förmiddags att jag inte lyckades ta mig ut på någon springrunda. Trist. Å andra sidan skadar det väl inte med en vilodag lite emellanåt. Ni som också springer, vad har ni för pryl som talar om hur långt ni har sprungit? Jag har försökt med min gamla stegräknare - som jag tror visar lite för långt, en app i ajFånen - som visar MYCKET för kort (hallå, arton meter ...), och en annan app - som känns som om den visar lite för lite den också, tror det är mer än fyrahundra meter, kanske uppåt en kilometer. Så, vad har ni?
  • Jag har fått dra fram en extra kontorsstol till skrivbordet, för nu tycker katterna att min stol är deras, och de ska ligga där båda två samtidigt. Det blir lite för lite plats över till mig.
  • Skönt att Maken är hemma igen från tjänsteresa. Sommaren har gjort att jag har vant mig vid att ha honom hemma hela tiden, men nu får jag väl vänja mig vid de normala rutinerna igen. Fast han reser inte på långa vägar lika mycket nu som han gjorde i Kairo. Det är skönt.
  • Håll tummarna för att det blir sol och fint i morgon. Eller i alla fall inte spöregn! 

11 kommentarer:

Musikanta sa...

Vi som bor på landet har ju alla brevlådor uppsatta bredvid varandra, så när posten har kommit stöter man nästan alltid på någon av grannarna på gatan.

Det är roligt att prata lite ibland - grannarna har jag bara den postkontakten med - men ibland när man har bråttom måste man titta ut för att se att inte någon annan är på gång...

Skönt att din man inte reser lika mycket som tidigare. Det är inte så kul att vara ensam långa tider i sträck.
Kram från Ingrid

Suzesan sa...

Åhh jag såg också LANDgång nyss. Så bra. Jag gillar Anne L. Så hjärtlig och rolig. Jag vill nog åka till Svalbard eller nåt sånt. Nästa gång är de ju på en U-BÅT och lagar mat.

Haha har katterna snott din stol.

Grannar är bra men det kan bli föööör mycket med.

Hoppas du ska få sol imorrn. Det har vi haft hela dan. Nästa vecka säger de att första stormen ska komma. En rejäl.

Kram
/Susanne

olgakatt sa...

Såg också programmet från Svalbard, jätteintressant! En från mitt jobb flyttade till Longyearbyn och berättade om hur man måste kunna hantera skjutvapen, hu.
Fin bild på syrénhortensian!

Anne-Marie sa...

I vissa villaområden här i USA ligger husen så tätt att man absolut kan skaka hand med grannen om man öppnar fönstren. Skulle inte vilja bo så nära. Men litet småprat med grannar är bara trevligt.
Hoppas att du inte får alltför mycket regn. Kanske du kan skicka litet till oss så att bränderna tar slut. ;) Kramar!

Anonym sa...

Det finns bra appar i iPhone, tex Runkeeper eller Runtastic - som också fungerar som gps:er. Annars är en gps-klocka ett fantastiskt redskap!!! Finns i olika prislägen. DÅ kan du se rundan på en karta efteråt när du laddar upp rundan i datorn. Ett annat enkelt alternativ för att hålla koll på fart och sträcka är Nike Sportband som kostar ca 700kr.
Det blir ännu roligare att springa med lite tidtagning och statistik!

Lycka till!
Lena

Marianne sa...

Ingrid: Jag tycker jättemycket om mina grannar och pratar gärna med dem, men det är det där när man så att säga inte har med samtalet att göra, när de pratar med andra och man inte kan hjälpa att man hör eller ser vad de pysslar med, som jag känner mig dum. Känner mig som den klassiska nyfikna gamla tanten! Och det vill jag ju inte.

Ja jösses vad han reste förut. Åkte med nattplanet från Kairo till Thessaloniki, jobbade hela dagen och hem med nästa nattplan för att anlända och gå och lägga sig vid 5 på morgonen, sova ett par timmar och sedan gå till jobbet. DET slipper han nu!

Kram!


Suzesan: Jag gillar också Anne Lundberg, hon är bra. Fast man ser att vissa människor inte har lika lätt för kroppskontakt som hon : D Ska bli intressant med ubåten!!!

Nej, jag tycker inte att det blir för mycket med grannarna, det är som jag skrev till Ingrid här ovan, när jag inte har med deras samtal att göra men ändå inte kan undgå det om jag är ute. De kanske inte ser mig bakom en buske eller vad jag nu håller på med. Då känner jag mig dum. Ingen av grannarna springer ned varandra, men vi tycker om att prata med varandra ute på gatan.

Ingen sol i dag. Men det var uppehåll tillräckligt länge för att ge sig ut på en löparrunda i alla fall.

Kram!


Olgakatt: Hu ja, jag tror Älmhults vildmark är ungefär så modig som jag är, här riskerar man väl som mest att springa på en skogssnigel, och dem kan jag definitivt springa ifrån, behöver inte skjuta dem! : D

Måste hitta på ett sätt att fota den stora hortensian, så att man fattar hur stora blommorna är!

Marianne sa...

Anne-Marie: Ja det är absolut jättetrevligt att småprata med grannarna, det gör jag mer än gärna. Det är just det där när man liksom inte kan undgå att höra och se. Radhus blir ju så nära som du beskriver, nästan. Här är rätt bra avstånd mellan husen, nära så att man verkligen har grannar, men ändå tillräckligt långt. Inte så långt så att man känner sig ensam.

Jag skickar regn så mycket jag kan!

Kram!


Lena: Hej och stort TACK! Jag laddade ner Runkeeper, och den verkar funka på riktigt eftersom den visar på kartan och kan peka ut exakt var det blir 1 km etc. Det visar sig att min runda är 1,7 km, och det stämmer med min gamla stegräknare, så då är det två grejor som är överens. Ska kika på GPS-klocka och det sedan, än så länge kör jag gratisgrejor så får jag skaffa mer sedan när jag blir mer avancerad. Behöver nog i första hand en regnjacka som jag kan springa i ...

Det blir absolut roligare att springa när man vet hur långt etc!

TACK!

Annika sa...

Visst är det trevligt att skriva i punkt!
DET tycker jag med!
Jajamen, bor man i radhus då jädrar gäller det at synka grannar, hehe..
Ibland innan jag ska gå ut kollar jag om ngn är ute, hehe...
Ibland har jar ingen lust att småprata. OCH ibland har jag det...
TACK för tipset om Landgång.
Låter spm ett program för mig!
DET ska jag spana in!
Har en PW-APP i min ajfån, men ajg har ännu inte akriverat den. Vet dock att det finns MÅNGA BRA!!
Du får googla runt.
Kramar och trevlig helg!!

KARLAVAGNEN sa...

Å jag som ser fram emot utlovad molnighet och kanske t om REGN till helgen!!!

Suzesan sa...

Ja där såg vi samma tydligt. Med närheten.Hon borde kanske tänka lite mer på den intrigritetsgränsen och närma sig mer försiktigt. Jag vet ju med ungdomarna.

Hon är lite för direkt PÅ. Men ser att några blir nervösa.Men samtidigt är det bra att de lär sig.

JAG kan tycka grannar är jobbiga ibland på så sätt att man alltid har folk runt sig. Inte alltid det synkar och då blir inget bra. Så fort jag går ut så är det nån...."Susanne vart ska du" Jag vill bara smyga iväg ibland. På skoj svarar jag "DET HAR du inte med att GÖRA..."

Men jag har bra grannar. I sommar har vi haft roligt. Umgåtts ute och från balkongerna.

LANDGÅNG är härligt.

Kram
/Susanne

Marianne sa...

Annika: Ja bor man i radhus blir det ju väldigt nära grannarna, man delar till och med vägg så att man får tänka på att inte störa med hög musik och sånt. DET ville jag inte ha när vi köpte hus. Och visst händer det att man vill vara helt i fred, men då går man bara ut på baksidan i stället.

Ja, jag tror att du skulle gilla Landgång! Det är liksom ett MYSIGT program, utan att bli larvigt.

Nu laddade jag ner RunKeeper efter tips från Lena här ovan, den verkar JÄTTEBRA. Den går ju på GPS och visar på kartan hur man har sprungit, så det måste ju stämma.

Kramar och trevlig helg till dig också!


Karlavagnen: Hahaha, ja nu är det jag som sitter och klagar på regnet, det var annat ljud i skällan för några år sedan när jag också längtade efter regn och noterade hur många gånger per år det regnade : D


Suzesan: Äsch, jag tycker det är roligt att hon är sådan, det vet väl alla om vid det här laget, så då får de väl tacka nej till att vara med i programmen!

Mina grannar frågar aldrig så och lägger sig i, vi låter varandra berätta när vi vill berätta. De är bara toppen.

Kram!