söndag 26 augusti 2012

Helgen tog slut

Pelargon acetosum, en vildpelargon från Sydafrika.


Så är helgen över. Det går snabbt. Det får bli några punkter, tror jag:


  • Vaknade med en dundrande huvudvärk på lördagsmorgonen, efter en natt med huvudvärk. Det är orättvist, att man ska känna sig som om man har varit ute och rumlat hela natten när man inte har druckit en endaste droppe, inte ens tänkt på en!
  • Älmhultsdagarna är över. Det var fredag och lördag, men fredag regnade så mycket så jag hoppade över det då, och lördag ... tja, då blev det inte många knutar gjorda.
  • Mina små bebispelargoner blommar och blommar. Nu har alla utom en blommat eller ska blomma. En av dem på bilden. De är så himla söta!
  • Blir gräsänka i morgon, nu märks det att sommaren är över när Maken börjar resa igen. Men det är okej, han kommer snart hem igen. Tur att man har kissekatterna.
  • Har lyckats rensa igenom cirka en tredjedel av alla papper och allt "kontorsmaterial" som ligger i drivor runt skrivbordet. 
  • Jag har äntligen tagit tag i min kondition och hälsa och börjat springa. Faktiskt den enda motionsform som jag gillar, har jag kommit på. Inte för att jag kan springa så långt än, men det blir längre och längre sträckor för varje gång innan jag måste gå en bit. Sist jag sprang var innan jag skulle åka Tjejvasan, och då var jag uppe i drygt en mil. Dit ska jag igen!


8 kommentarer:

Desiree sa...

Dina pelargoner är jättefina. Kul att de fortsätter att blomma intensivt. Har just kollat in muffinsarna som tjejerna bakade. Wow, vad duktiga och pyssliga de är. Rena rama små konstverken. Löpning är toppen på många sätt. Ett bra sätt att rensa hjärnan och en billig och bra motionsform. Men helt rätt att börja lugnt och sedan utöka sträckan till längre sträckor. Det är tur att du har kissarna som håller dig sällskap när maken din är ute och reser.
Kram!

Pettas sa...

Underbar och ljuvlig är den afrikanska vildpelargonen, tam hemma hos dig:)
Låter så skönt med springet! Jag tycker om att springa jag också men en meniskskada sätter en gräns för mig. Måste gå istället.

Ha en fin vecka!

kram

Musikanta sa...

Känner igen det där med att vakna med migrän fast man inte druckit en droppe alkohol kvällen innan. Orättvist! Som väl är har jag bra piller som hjälper.

Än så länge promenerar jag mest, men försöker i alla fall att gå fortare ibland. Imponerande att du sprungit Tjejwasan!
Kramar

Katarina sa...

Usch då. Hoppas att du piggat på dig. Hucudvärk är inget trevligt att vakna med. Kram

Katarina sa...

Usch då. Hoppas att du piggat på dig. Hucudvärk är inget trevligt att vakna med. Kram

Jenny Söderberg sa...

Hej!
Vad duktig du är som tagit tag i konditionen! Du kommer att komma dit till milen menar jag!

Marianne sa...

Desirée: Ja de är så fina pelargonerna! Pyttesmå, men det är nog det som gör att de är så fina. De är nästan som "dockblommor" : )

I dag kom jag på att jag ju har en stegräknare, så jag tog med den på rundan. 1,6 km är det om den visar rätt. Det bör jag kunna klämma i slutet på den här veckan, tycker jag. Har laddat ner en stegräknare i telefonen också, så får vi se om de två är överens.

Kram!


Karin: Jag ska ta med lite frön till dig. Just den här har inte fröat (än) men elongatan har gett en hel del. Och så har jag ju en del frön från Kairo till dig också.

Trist med meniskskada! Jag började med att gå, men jag har inte riktigt tålamod till det. Att gå och prata eller titta på saker på stan är kul, men jag blir otålig när jag ska gå en motionsrunda!

Kram!


Ingrid: Har du också sådana huvudvärkar? Visst är det fuskigt! Ska det fortsätta på det här viset är det väl bäst att ta sig en tuting på kvällen så att man åtminstone förtjänar huvudvärken!

Tjejvasan är skidor! : ) Tre mil för tjejer och nio för den som vill. Jag nöjde mig med tre mil och kommer aldrig att göra om det. Jag är inte tillräckligt mycket skidmänniska för att göra sånt. Lopp där man springer kan jag tänka mig i stället. Vi får se.

Kram!

Marianne sa...

Katarina: Tack, det var bättre redan på söndagen. Men trist när en hel dag försvinner så där. Och man sover inte gott när man vaknar mitt i natten med huvudvärk.


Jenny: Hej och välkommen hit! Tack, jo jag känner mig lite duktig nu. Även om det bara är några dagar jag har sprungit än. Perfekt årstid att börja nu, eftersom det varken är för varmt eller för kallt. Så när det börjar spöregna på riktigt och snöa och ha sig har man sprungit in sig så att man måste ut ändå. Hoppas nu bara att det inte blir så där 20-30 minus i vinter, för då är det inte så nyttigt att springa.