fredag 24 augusti 2012

Muffinsbak

Det har inte varit någon större dramatik här i Älmhult i dag. Så jag gör en liten återblick till sommaren och visar de fina muffins som tjejerna bakade här i somras. De var goda också, och lagom stora. Jag gillar inte den nya amerikanska storleken som har smugit sig in i svenska kafédiskar, det blir för mycket av det goda. Hellre lite mindre och så kan man i så fall äta två om man fortfarande är sugen efter att ha ätit en. Moa Goa gjorde rosa muffins och Mathilda gjorde blåa.

Glasering och dekoration.

Elefantmuffins.

Lejonmuffins.

Pippifågelmuffins.

Receptet kom från en väldigt trevlig kokbok för unga personer, ungefär i tjejernas ålder. Den heter Första kokboken i världen av och med Johanna Westman. Där får man hela menyer som Pannkakspartajj (som tjejerna bjöd på förra sommaren), Medelhavsyra, Nordafrikansk vickning, Afrikansk hippa, Centralasiatisk middag och Engelsk tebjudning. I år bjöds vi på Engelsk tebjudning, och i den ingick muffins.

Vad bra, bara för att jag skrev om kokboken hittade jag en länk till hennes hemsida (klicka på hennes namn), hon har tydligen skrivit fler kokböcker för barn. Rekommenderas om ni har unga personer runt er som gärna pysslar i köket. Alltid bra att lära sig baka och laga mat redan tidigt, så slipper de kanske bli studenter som lever på såna där äckliga nudelsoppor som man bara häller varmt vatten på.
10 kommentarer:

Katarina sa...

VAd trevligt det ser ut!

KARLAVAGNEN sa...

Tusen tack för tipset!!! Jag trodde att jag var den enda som inte gillar stora vad denu heter igen muffins!

Härligt!

Suzesan sa...

Vilken idé. Med pippifågelmuffins. Hihi.Precis så där som barnbarn ska ha det hos farmor. Gott om tid.

Smart bok som kan göra det roligare för ungdomar och barn att laga mat.

Kram
/Susanne

Musikanta sa...

Vilka konstnärer! Nog de vackrast muffins jag sett. Muffins är de enda "kakor" jag bakar, små naturligtvis så även de som håller dier kan unna sig en.
Tack för kokbokstipset!
Kram från Ingrid

Marianne sa...

Katarina: Det är alltid så mysigt när tjejerna bakar och lagar mat och fixar. Och det är en kul tradition vi har instiftat, att de bjuder på middag en gång per sommar, som de själva bestämmer.


Karlavagnen: Ja det heter ju muffins på svenska, även om vi nog har lånat även det från engelskan. Men det går i alla fall att böja på svenska. "Cup cakesar" låter ju inte klokt ... : )

Tror det är en bra bok till din brorson!
Marianne sa...

Suzesan: Ja, kolla in hennes kokböcker för barn, jag tror hon gör för mindre barn också. Och vem vore bättre på att lära ut kokkonsten om inte du? Din lilla Amelie kommer att älska köket när hon blir större, tror jag, efter att du har lärt henne!

Kram!


Ingrid: De små djuren och hjärtana har vi köpt färdiga på Ica. Riktigt så duktiga tror jag inte att de är än : )

Ja du har ju tre stycken som snart vill baka! : )

Kram!

Suzesan sa...

Haha TACK!
Ska kolla det. Tack. Ja Amélie tycker redan det är kul med matlagning. Min dotter lär henne. Hon har lärt av mig.

Jag ska lära lillan allt jag kan. Bra med kokböcker för barn. Vuxna förklarar inte alltid rätt och så kommer man ju till "KAN SJÄLV mormor" Haha carenda gång jag använder ordet mormor så får jag rysningar. HÄFTIGT.

Kram
/Susanne

Marianne sa...

Suzesan: Visst är det så, ju mer man kan om en sak, dess mer vecklar man ofta in sig i lite för svåra termer för barn. Så då kan det vara bra med en kokbok till hjälp. Där får de ju bilder också, så att de ser vad det ska bli och hur man gör.

Ja visst är det roligt att vara mormor/farmor!

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Tycker också det räcker med svensk storlek och man kan ju göra dem fina med.

Marianne sa...

Anna: Jag såg i mejlen att du hade skrivit en massa kommentarer, sedan skulle jag "bara" och sedan ... NU är jag med igen. Sorry!

(Det kanske var getingen som kom emellan, förresten.)

Visst gör det, man kan i stället ta två om man vill ha mer när man har ätit upp en!