Här i huset blev det kikärtsbiffar till middag. Det räckte liksom som det var med den blodiga varianten ... Och det blev faktiskt riktigt gott, till och med herrn i huset gillade dem, trots vissa initiala tveksamheter. Så här gjorde jag:
Kikärtsbiffar
1 burk kikärtor
½ morot, finriven
½ lök, hackad
1 handfull persilja, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 tsk kırmızı pul biber (alltså turkisk röd peppar, men det går bra med typ sambal eller något annat man tycker om, eller inget)
salt och pepper
Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Mixa dem sedan med en stavmixer.
Blanda alla ingredienser till en smet.
Stek som biffar i smör några minuter per sida.
Resten av löken och moroten kan man slänga ner i salladen som man serverar till. Och potatis behövs inte om man inte har en hungrig karl i huset : )
3 kommentarer:
Jaha nu har jag kopierat dina kikärtsbiffar, nu är det bara att göra dem också! Äta dem blir säkert gott!
Det låter gott, det måste jag spara och prova!
Anna: Ja, det var länge sedan jag gjorde det här. Tror det börjar bli dags.
Skicka en kommentar