torsdag 25 februari 2010

Blixtar och dunder

Åskväder över Kairo.

I dag har vi ett riktigt ordentligt oväder i Kairo! Det blixtrar och dundrar och regnar som bara sjutton emellanåt. Och som om inte det vore nog haglar det rejält också. Nu sätter haglet igång igen, vi får se hur stora de blir för tidigare i kväll var de stora som spelkulor!

Det kanske är bäst att jag loggar ut nu när det åskar så här.

18 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Wow vilken häftig bild!!!!!

Petra H sa...

Oj, vilken bild! Hur många gånger missade du en blixt?? Jag försökte en gång fotografera ett åskoväder över havet här och jag tror att jag tog ett 20-tal bilder innan en blixt fastnade på en bild - men då var den också häftig!

Magnolia sa...

Oj vad cooolt att fånga en blixt på bild!

Bloggblad sa...

Jag instämmer i wow-et! Ser häftigt ut, men jag skulle inte vilja var mitt i det där...

Freedomtravel sa...

Oj, ser dramatiskt ut! Häftigt att ha lyckats fånga det på bild!

Desiree sa...

Läcker bild. Det är inte världens lättaste att lyckas fånga blixatar på bild. Både jag och C har försökt och vi fick sitta rätt länge och ta massor med bilder för att lyckas fånga en. Jag antar att det är rätt skönt då det kommer ett rejält regn i Kairo att det ger lite svalka. Det kan ju nästan vara mysigt om man har det gott inomhus.
Kram.

Katarina på Filippinerna sa...

Häftig bild och du tog den i rätt ögonblick!

olgakatt sa...

Fantastisk bild!

Bra att du loggade ut innan det slog ner i datorn. En kollega till mig "skulle bara" och hann inte stänga datorn innan det slog ner i den och hon fick en rejäl stöt. Yrkesskadad (som vi alla blir), kände hon sig snabbt på pulsen för att kolla om hon fått hjärtstillestånd. Det hade hon inte... Men datorn hade.

Suzesan sa...

Guuu' vilken bild. Att du lyckades fånga den blixten.

DÄR Hade jag inte gärna varit -jag är så åskrädd-.
Men asså är det inte rätt ovanligt och ändå bra... att ni får lite regn men HAGEL i Sahara. Ja eller nära. Men det brukar ju finnas i åskväder men hoppas det inte blev för mycket oväder för er. MEN TUR du loggade ut. Datorn kan paja direkt och även för de som INTE är rädda för åska.

Jag vet många som varit kaxiga och sagt äsch och flippochfloppsåvar datornsönder för dem. Jag minns när jag skulle filma ett åksväder och kände mig modig men hade kameran åt ett annat håll än där blixten slog ner tjugofem meter från mig.

Den filmen finns på blogger. Min blogg någonstans där i somras var det. Jag gick i marken av smällen så rädd blev jag.

Kram
/Susanne

Fröken Anki sa...

Häftig bild! Men inte kul med oväder och hagel.

Otta sa...

Vilken fin bild!!!! Otrolig!

Det är bara rättvist att du får lite oväder! :-) Jag är så förbannat trött på denna vinter och slutar den inte snart ger jag upp...
Ha en bra helg!
Kram

Marianne sa...

Waow - den bilden var läcker. Men fy för själva åskan. Den kan man vara utan. Hoppas det gick över snabbt. Här har vi 2 plusgrader idag och det droppar från taken. Äntligen. Hurra !
Kram

Marianne sa...

Saltis: Men jag missade ännu häftigare blixtar!

Kram!

Petra: Jag missade en hel massa. För man ska ju sitta där och blunda med ena ögat hela tiden också, och den muskeln är trots allt fotograferande inte särskilt uthållig. Synd att jag inte lyckades fånga de allra maffigaste blixtarna som gick över hela himlen i olika lager.

Kram!

Magnolia: Det gäller att ha kameran i närheten, och det krävs en snabb kamera!

Marianne sa...

Bloggblad: Nej, det var faktiskt lite otäckt ett tag. Med smattret mot takluckan och dundrandet i himlen ...

Freedomtravel: Jo, det var rätt dramatiskt. Lite cool när man har fri sikt över himlen västerut över Sahara!

Desirée: Fast just nu är det inte så varmt, i går var det bara en 12-13 grader när åskvädret gick, så då fick jag pälsa på mig. Kände inte riktigt för att sätta igång AC:na på värme mitt i det där vädret, så det blir kyligt inomhus också så fort temperaturen sjunker ute. Inte som i Sverige med värme inomhus, inte.

Kram!

Marianne sa...

Katarina: Men ack så många jag missade! Nå, man får vara nöjd med det man får : )

Olgakatt: Fy så läskigt! Ska inte svenska hus vara utrustade med åskledare? Eller har man sparat in på det? TUR att det bara var datorn som fick hjärtstillestånd i alla fall!

Suzesan: Jag tror jag minns den där blixten som slog ner nära dig i somras! Fy så hemskt. Har en kompis i Skåne som har råkat ut för det där ett antal gånger.

Hagel är verkligen ovanligt här, det var visst någon på kontoret som aldrig hade sett det förut!

Kram!

Marianne sa...

Anki: Det är inte så ofta det är så där här, det är så sällan så jag började beskriva det för en kompis i ett mejl, tills jag kom på att hon visste hur det ser ut när det regnar, det är bara jag som är ovan : D

Kram!

Otta: Men du har ju en resa till Dubai att se fram emot! Nu är det snart mars och då kommer våren smygande till Skåne! Håll ut!

Kram!

Marianne: Wow! Plusgrader! Så härligt för er. Men nu blir det väl översvämningar i stället. Hoppas ni har ett tätt och bra hus!

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Cool bild!

Marianne sa...

Anna: Tur att jag chansade!

Kram!